Στην ομορφιά κάν’ το όπως οι Βραζιλιάνες

Εξαιρώντας το Μουντιάλ λόγω επικαιρότητας, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όλων όταν ακούνε Βραζιλία, είναι παραλίες και σέξι γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από εκεί κατάγονται κορυφαία μοντέλα, ωστόσο σου έχω νέα. Δεν είναι όλα θέμα γονιδίων, αλλά σε μεγάλο βαθμό το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα που βλέπεις, έχει προηγηθεί σκληρής και συστηματικής δουλειάς.

Στην Βραζιλία η κυτταρίτιδα αποτελεί εξαίρεση όπως και οι γυναίκες που δεν έχουν πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά. “Στην Ελλάδα βγαίνω στην παραλία, χωρίς να αισθάνομαι άσχημα. Τριγύρω υπάρχουν κάθε είδους σώματα, λευκά, με κυτταρίτιδα οπότε είμαι άνετη. Στη χώρα μου δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω, θα ντρεπόμουν. Δεν υπάρχει σώμα στην παραλία που να μην είναι γραμμωμένο και στητό” μου είπε η Mandalena, σε μια συζήτηση που είχαμε για τη χώρα της.

Ένα κορίτσι που γεννιέται στη Βραζιλία, από πολύ μικρή ηλικία ξεκινά να ασχολείται με την εξωτερική του εμφάνιση, είτε έχει λεφτά είτε όχι. Αν ρωτήσεις πως ακριβώς μαθαίνει να το κάνει, δε ξέρει τι να σου απαντήσει. Είναι σα να ρωτάς πως έμαθε να μιλά τη μητρική του γλώσσα. Η ομορφιά είναι παντού. Πάμε όμως να δούμε πως ακριβώς το πετυχαίνουν αυτό. Είναι πειθαρχία, κάποιο μαγικό μυστικό ή τρέλα;

Πρόσωπο

Για τα πρόσωπα δεν μπορεί να γίνει τίποτα, πράγματι υπάρχουν θεϊκά που δε μπορείς να τα πετύχεις αν δεν επισκεφτείς πλαστικό χειρούργο. Τι να πρωτοσκεφτώ; Lima, Ambrosio, Giselle;

 

 

Στο θέμα της αποτρίχωσης, αγαπούν ιδιαίτερα αυτή με την κλωστή. Αν και έχει ξεκινήσει από την Τουρκία, αυτή η πρακτική είναι πολύ δημοφιλής στη Βραζιλία, γιατί δεν ταλαιπωρεί το δέρμα, ούτε επηρεάζει το κολλαγόνο του, όπως ας πούμε το κερί. Έτσι, δεν υπάρχει κίνδυνος για εμφάνιση πανάδων ή χαλάρωση.

Μαλλιά

Το παιχνίδι με τα μαλλιά τους είναι διαρκές. Θέλουν πλούσια, σγουρά ή ίσια δεν έχουν πρόβλημα αρκεί να είναι εντυπωσιακά. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η κερατίνη, την οποία βάζουν επιλέγουν για ίσιωμα και λείανση.

 

 

Άλλη μια τεχνική η οποία είναι κάπως περίεργη και έρχεται από εκεί, είναι να καίνε τις άκρες των μαλλιών τους. Μόλις χθες, παραδέχθηκε ότι το κάνει και το η Βραζιλιάνα Barbara Fialho, που έχει υπάρξει και Αγγελάκι της Victoria’s Secret.  Λέγεται velaterapia και η διαδικασία διαρκεί 3 ώρες. Η κομμώτρια πιάνει μικρές τούφες των μαλλιών και καίει τις άκρες τους. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι θύλακες και τα μαλλιά γίνονται πιο εύκολα στην ενυδάτωση.

Νύχια

Πασάλειμμα! Έτσι φαίνεται στην αρχή το μανικιούρ και το πεντικιούρ των Βραζιλιάνων. Παίρνουν τα μανό και βάφουν τα νύχι αλλά και το δέρμα που τα περιβάλλει. Στη συνέχεια καθαρίζουν πολύ καλά και με ειδικά εργαλεία αφαιρούν όλα τα πετσάκια, όχι μόνο τις παρανυχίδες.

 

 

Πρόκειται για μια τεχνική η οποία εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια. Ωστόσο, είναι σπάνιο μια Βραζιλιάνα να μην φτιάξει τα νύχια της μια φορά την εβδομάδα.

Σώμα

Η εμμονή με τα στητά οπίσθια στη Βραζιλία, είναι κοινή παραδοχή. Μπορεί από τη φύση τους να έχουν μια τάση, ωστόσο αυτό που βλέπουμε σε καρναβάλια και φωτογραφίσεις, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Οι Βραζιλιάνες, στην πλειοψηφία τους, γυμνάζονται με μανία δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πίσω όψη και κάποιες που δεν τα καταφέρνουν, προχωρούν σε πρόσθεση εμφυτευμάτων σιλικόνης.

 

 

Παντού υπάρχουν γυμναστήρια αλλά και διαιτολόγοι. Οι λιχουδιές είναι πολλές, όμως ακολουθούν πιστά τις συμβουλές των ειδικών, για να μην έχουν σημάδι κυτταρίτιδας και να κρατηθούν σφριγηλές. Στην παραλία εκτός από πασαρέλα, κάνουν και απολέπιση χρησιμοποιώντας την άμμο.

Αποτρίχωση παντού ή και όχι

H αποτρίχωση Brazilian είναι προφανώς ανακάλυψη δική τους και εξαιρετικά δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Οι Βραζιλιάνες συχαίνονται τις τρίχες αν και υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις. Μερικές φορές το καλοκαίρι που έχουν μαυρίσει, αφήνουν τα κεριά στην άκρη και πιάνουν αμμωνία και οξυζενέ. Ναι, ξανθαίνουν τρίχες ποδιών και χεριών για να κάνει αντίθεση με το δέρμα τους.

 

 

Μιλώντας για μαύρισμα, μη νομίζεις ότι και εκείνες δεν πασχίζουν να έχουν σοκολατένιο χρώμα. Αγαπούν το σημάδι του μαγιό, το θεωρούν σέξι και φροντίζουν να είναι μαυρισμένες όλο το χρόνο. Πριν εκτεθούν στον ήλιο, κάνουν το μπάνιο του φεγγαριού, με το οποίο αποτριχώνονται, αποχαιρετούν τα νεκρά κύτταρα και ετοιμάζουν το δέρμα για το καλοκαίρι, ώστε να μην ξεφλουδίσει ή καεί.  Επίσης, πίνουν χυμό καρότο για καλύτερο μαύρισμα.

Ενυδάτωση και αρώματα

Ομορφιά σημαίνει υγεία και αυτό το ξέρουν οι Βραζιλιάνες. Έτσι, φροντίζουν το δέρμα τους χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα, λάδι καρύδας και αμύγδαλου. Βγαίνουν και στον ήλιο παρέα με αυτά τα λάδια, καθώς κλείνουν τις πληγές στο δέρμα και μειώνουν τις ραγάδες.

 

cosmo.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *