Συμβουλές για τα ψηλά τακούνια από τον μετρ του είδους, Louboutin

symvoules-louboutin-gia-psila-takounia-1

Και 7 χρυσοί κανόνες για πόδια χωρίς προβλήματα.

“Τα ψηλά τακούνια είναι απόλαυση μετά πόνου. Δεν θα το θεωρούσα κομπλιμέντο αν κάποιος κοίταζε ένα από τα παπούτσια μου κι έλεγε “Α, αυτό δείχνει άνετο”. Φυσικά, υπάρχει τακούνι που είναι υπερβολικά ψηλό για να περπατιέται. Αλλά, ποιός νοιάζεται; Δεν χρειάζεται να περπατάτε με ψηλοτάκουνα” είπε ο Christian Louboutin.

Οπωσδήποτε η λύση που προτείνει ο αγαπημένος μας σχεδιαστής παπουτσιών για τα ψηλοτάκουνα δεν είναι και η καλύτερη για κανονικές γυναίκες με καθημερινές υποχρεώσεις. Όμως, υπάρχει τρόπος να φοράμε τα τακούνια μας όσο συχνά θέλουμε χωρίς προβλήματα αρκεί να ακολουθήσουμε μερικούς απλούς κανόνες.

1. Ψωνίζετε τα παπούτσια σας πάντα το απόγευμα. Δοκιμάζοντας παπούτσια το πρωί που τα πόδια είναι ξεκούραστα και καθόλου πρησμένα το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με ένα ζευγάρι που όταν το φορέσετε μετά τη δύση του ηλίου θα αρχίσει να σας βασανίζει από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο.

2. Μην φοράτε τακούνια ψηλότερα των 8 πόντων για μεγάλες χρονικές περιόδους. Σε αντίθετη περίπτωση τουλάχιστον προσπαθήστε να μένετε καθιστές όσο το δυνατόν περισσότερο -όπως λέει και ο Louboutin.

3. Ελέγχετε συχνά το νούμερό σας. Ε ναι, λοιπόν, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, το νούμερο του παπουτσιού μας μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια της ζωής μας περισσότερες από μία φορές και να αυξηθεί ειδικά μετά από κάθε γέννα.

4. Αποφύγετε όσο μπορείτε τα πολύ ψηλά και πολύ λεπτά τακούνια ή πέδιλα με λουράκια που “κόβουν” τα πόδια. Πέραν του γεγονότος πως αυτά τα πέδιλα με λουράκια ευθύνονται για τους χειρότερους πόνους που μπορεί να προκαλέσει παπούτσι, τα πολύ λεπτά τακούνια όταν φοριούνται συστηματικά ενοχοποιούνται για μόνιμες βλάβες και προβλήματα στη φτέρνα, τη γάμπα, το μηρό και το κάτω μέρος της πλάτης.

5. Φοράτε πλατφόρμες. Αλλάζοντας τύπο ψηλοτάκουνου και επιλέγοντας πιο άνετα μοντέλα, όπως οι πλατφόρμες κερδίζετε καλύτερη στήριξη και μεγαλύτρη σταθερότητα.

6. Χαρίστε τα παπούτσια που σας χτυπάνε σήμερα. Τρίβονται στη φτέρνα, πιέζουν στα δάχτυλα ή είναι γενικά στενά. Εκτός από επώδυνες φουσκάλες -οι οποίες μπορεί να καταλήξουν σε σοβαρές μολύνσεις-, τα στενά και ακατάλληλα παπούτσια μπορεί να παραμορφώσουν το πόδι (προκαλώντας κάλους, διογκωμένο κότσι κ.λπ.), αλλά και προβλήματα με τα νύχια.

7. Προτιμάτε τα δερμάτινα. Το δέρμα είναι αποδεδειγμένα το καλύτερο υλικό για τα πόδια μας ειδικά όταν το τακούνι είναι ψηλό καθώς όχι μόνο επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει αλλά επειδή έχει την τάση να “ανοίγει” και να παίρνει τη φόρμα του ποδιού.

Οι συμβουλές του Louboutin για τα ψηλά τακούνια (2)

H νεαρή ηθοποιός Shailene Woodley αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ισορροπίας στο κόκκινο χαλί εξαιτίας των κατά τα άλλα ωραιότατων παπουτσιών της.

Οι συμβουλές του Louboutin για τα ψηλά τακούνια (3)

Όταν αποχωρίζεται τις μπαλαρίνες της η Angelina Jolie επιλέγει για την καθημερινότητά της ένα λογικό και χειρίσιμο ύψος τακουνιού.

Οι συμβουλές του Louboutin για τα ψηλά τακούνια (4)

Όταν η κάμερα δεν γράφει η Leighton Meester προτιμά να κυκλοφορεί άνετα στο γύρισμα με τις σαγιονάρες της.

Πηγή: marieclaire.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *