Τάσεις 2015: Νέα haircolors και χτενίσματα για υπέροχα μαλλιά κάθε μέρα!

Είναι δύσκολο να εκφράσω με λέξεις την συγκίνηση που αισθάνομαι κάθε φορά που έχω την τύχη να βρεθώ τετ – α- τετ με δύο από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στον πλανήτη της ομορφιάς. Είναι θαυμασμός, δέος, τόσα πολλά που έχω στο μυαλό μου και θέλω να μάθω από εκείνους, όμως το πιο εκπληκτικό κάθε φορά είναι πως αυτοί οι άνθρωποι, που κάθε σεζόν οραματίζονται τις τάσεις που αγαπάμε, που δουλεύουν με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές στις μητροπόλεις της μόδας, που υπογράφουν χρώματα και φόρμουλες για ένα από τα μεγαλύτερα hair brands παγκοσμίως, είναι τόσο γήινοι, ταπεινοί, φιλικοί, πρόθυμοι να σου πουν τα μυστικά τους, να σου ανοίξουν την καρδιά και το μυαλό τους για να μοιραστούν μαζί σου την μεγάλη τους αγάπη: την ομορφιά, τη γυναίκα, τη δημιουργία!

wella collage 22 01 2

Για άλλη μια φορά,λοιπόν, είχα την ευλογία να συναντήσω τον Eugene Souleiman, Global Creative Director, Care & Styling και τον Josh Wood, Global Creative Director, Color της Wella Professionals! Μια υπεροχη παρέα beauty editors ταξιδέψαμε με την Wella στο Μονακό και παρακολουθήσαμε την παγκόσμια συνάντηση των κορυφαίων hair experts και δημοσιογράφων όπου μάθαμε όλα τα νέα για τις τάσεις της επόμενης σεζόν!

2014-11-21 11.24.00

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία, την πιο δυνατή τάση της σεζόν στα μαλλιά, θα ήταν αυτό που άκουσα και από τους δύο hair experts: ότιπλέον μιλάμε για sur mesure looks, στυλ και χρώμα που δεν κοπιάρονται από τις πασαρέλες ή τους celebrities αλλά δημιουργούνται από την αρχή για κάθε γυναίκα ξεχωριστά! 

H01B4359

“Η μοναδικότητα είναι ομορφιά” μας είπε ο Eugene. “Κάποτε όλα τα μοντέλα ενός fashion show είχαν το ίδιο χτένισμα- σε κάποιες ταίριαζε εκπληκτικά, σε άλλες όχι τόσο. Φέτος, θα δείτε μια μεγάλη στροφή: οι σχεδιαστές με τους οποίους συνεργάστηκα για τα shows Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015, μου εξήγησαν τι θα ήθελαν να εκφράσουν όμως από εκεί και ύστερα θα δείτε πως πλέον δεν υπάρχει ένα και μόνο hair look σε κάθε show αλλά 3 ακόμα και 4 διαφορετικά! 

CJ3T7882

Eugene Souleiman

 

Μη σκεφτείτε πως αυτό ήταν απλό για μένα. Είναι τρομακτικό για έναν δημιουργό να μην ξέρει προς τα πού πηγαίνει, όμως αυτό λατρεύω όσο τιποτε άλλο στη δουλειά μου! Ότι κάθε συνεργασία είναι ένα ταξίδι, μια προκληση να φτάσω σε μέρη που ποτέ δεν είχα φανταστεί, πέταξα ό,τι ήξερα μέχρι τώρα και ανακάλυψα νέα μονοπάτια στο styling.

CJ3T7594

Σίγουρα η οικονομική κρίση δημιούργησε μια διαφορετική, πιο ρεαλιστική θα έλεγα πραγματικότητα. Η μόδα αντιλήφθηκε πως είχε γίνει πολύ απόμακρη και είδε πως είναι απαραίτητο να έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους, να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια, να γίνει πιο προσιτή χωρίς να χάσει όμως τη χαρά της δημιουργίας. Πλέον, μπορείς να είσαι fashionable χωρίς να χρειάζεται να χωράς σε συγκεκριμένα “κουτάκια”- και αυτό τα άλλαξε όλα! 

Αυτή τη σεζόν, δυσκολεύομαι πολύ να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου Looks: λάτρεψα τη δύναμη και την αγνότητα του Haider Ackerman, όπου προσπαθήσαμε να κάνουμε τα μαλλιά να μοιάζουν με αξεσουάρ, κάνοντάς τα όμορφα αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο.Η Stella McCartney μου ανέθεσε μια δύσκολη αποστολή: να κάνω μοντέρνες τις “σκάλες” των ’80s και ομολογώ πως αυτό στην αρχή με φόβισε- δούλεψα πάρα πολύ πάνω στο πώς θα μπορούσα να κάνω ένα τέτοιο look να είναι μοντέρνο, chick και όμορφο. Τα κορίτσια του οίκου Chloe ήταν υπέροχα, ήθελες να αγγίξεις τα μαλλιά τους και όχι το χτένισμά τους (έχει μεγάλη διαφορά), ήταν η το απόλυτο French cool στυλ- υπέροχα!” μας εξηγούσε με πάθος ο Eugene.

 

Όσο για το χρώμα, σημειώστε δύο λέξεις: από αυτή τη σεζόν μιλάμε για Couture Color, χρώμα δηλαδή που δημιουργεί ο colorist από την αρχή για κάθε γυναίκα! Ο Josh Wood, αυτός ο μοναδικά δημιουργικός άνθρωπος που οραματίζεται κάθε φορά τα πιο όμορφα haircolors, μας εξήγησε ότι η εμπειρία στο κομμωτήριο αλλάζει. Κάθε υπηρεσία χρώματος εστιάζεται στις ανάγκες κάθε γυναίκας, σε εξατομικευμένα looks μοναδικά όπως η κάθε μία μας, υψηλές τεχνικές και φόρμουλες νέας γενιάς.

 

CJ3T8147

Ο Josh Wood μας εξηγεί τι είναι το Couture Color- η πιο δυνατή τάση στο χρώμα την επόμενη σεζόν

 

Θεωρείς πως αυτό συμβαίνει ήδη στο κομμωτήριο; Κι ομως, έρευνα της Wella Professionals σε 2.000 γυναίκες αποκάλυψε κάτι πολύ ενδιαφέρον: πως μόνο μία στις πέντε γυναίκες βγαίνοντας από το κομμωτήριο δηλώνει πως είναι ευχαριστημένη από το τελικό αποτέλεσμα (παρότι είναι αυτό που ζήτησε από τον colorist της).

H01B4414

Ο Josh Wood μας εξήγησε το γιατί: “Κάθε γυναίκα επιθυμεί το δικό της, bespoke χρώμα μαλλιών όμως την ίδια στιγμή διστάζει να δοκιμάσει αυτό που θα της προτείνει ο colorist- προτιμά να παραμένει σε αυτό που κάνει για χρόνια, με το οποίο αισθάνεται ασφάλεια. Από αυτή τη σεζόν όμως, η Wella φέρνει στο κομμωτήριο την Couture Color, μία υπηρεσία όπου οι κορυφαίοι, εκπαιδευμένοι colorists της Wella μπορούν να “αφουγκράζονται” αυτό που θέλει η γυναίκα, γνωρίζουν τον τρόπο να δημιουργούν το ιδανικό χρώμα για εκείνην και μπορούν να της προσφέρουν αυτό το διαφορετικό που ζητάει και ταυτόχρονα να την κάνουν να αισθάνεται ασφάλεια. 

 

Μετά το Ombre, την τάση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη, τι έρχεται; “Το χρώμα στα μαλλιά είναι καθαρό, η απλότητα επιστρέφει, οι αποχρώσεις δεν είναι πια “φασόν” αλλά εξατομικεύονται. Ο τρόπος που ο colorist δίνει χρώμα στα μαλλιά της κάθε γυναίκας είναι πλέον μοναδικός, είναι η υπογραφή της και σαφώς η ηλικία δεν μπορεί πιά να αποτελεί εμπόδιο για τις γυναίκες που αισθάνονται την ανάγκη να δοκιμάσουν κάτι άλλο στο χρώμα, κάτι που θα είναι περισσότερο ο εαυτός τους. Οι παστέλ αποχρώσεις έρχονται στο προσκήνιο, και ναι, μπορούν να φορεθούν ακόμα και από τις λιγότερο τολμηρές γιατί σημασία δεν έχει να ‘φωνάζει” το haircolor σου (εκτός αν είναι αυτό που θέλεις) αλλά μέσα και από το πιο αδιόρατο παιχνίδι που θα κάνει ο colorist στα μαλλιά σου με μια ιδέα ροζ, πράσινο ή μοβ, να βγάλει αυτό το ξεχωριστό, όμορφο που είσαι εσύ. 

H01B4275

Όλες αυτές οι ιδέες θα έμεναν μόνο στην θεωρία αν δεν βρισκόμασταν στην οικογένεια της Wella Professionals, που μας δίνει το καλύτερο portfolio βαφών στον κόσμο” συμπλήρωσε ο Josh. “Αυτό μας δίνει απεριόριστη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε το όνειρο κάθε γυναίκας, να κάνουμε το Couture Color πραγματικότητα! Αν ας πούμε αγαπάς το φυσικό, εκλεπτυσμένο χρώμα, η Illumina Color, η Koleston Perfect, η Blondor είναι κάποιες από τις υπηρεσίες που θα ανατρέξει ο colorist σου για να δημιουργήσει το τέλειο χρώμα για σένα. Για πιο μοντέρνες, αρτιστίκ, τολμηρές γυναίκες υπάρχουν καινοτόμες βαφές όπως η Color.id, η Magma και η Instamatic by Color Touch, ενώ για εκείνες που ακολουθούν έναν οικολογικό τρόπο ζωής, η πολύ εξειδικευμένη σύνεθση της Koleston Perfect Innosenseεπιτρέπει στους κομμωτές να δημιουργούν όμορφα, αρμονικά look που θα δένουν αρμονικά με αυτή τη στάση ζωής.

 

 

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες, μέρες, με τον Eugene Souleimanκαι τον Josh Wood, όμως ο χρόνος μας ήταν περιορισμένος. Και καλύτερα τελικά, γιατί ήδη ανυπομονώ για την επόμενη συνάντησή μας – που κάτι μου λέει πως δεν θα αργήσει να έρθει!

queen.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *