Τα 9 πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορείτε να πείτε στη σύζυγό σας

Relationship trouble. Couple in bed facing away from each other.

Όλα τα ζευγάρια βιώνουν στιγμές που κάποιος γκρινιάζει ή γίνεται αντιπαθής με την συμπεριφορά του και η σύμβουλος γάμου, Becky Whetstone, έχει βιώσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις μέσα από την δουλειά της.

Η Whetstone και μερικοί ακόμα σύμβουλοι γάμου μοιράζονται τα 9 πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί ένας άντρας να πει στην γυναίκα του, αλλά και πως να τα αποφύγει.

1. «Ποτέ, πρέπει, χρειάζεται να κάνεις…»
Οι γενικεύσεις δεν βοηθούν ποτέ τον γάμο.
«Κανένας ενήλικας στον κόσμο δεν χρειάζεται μάθημα για το τι είναι καλύτερο για εκείνον ή το τι πρέπει να κάνει και τι όχι», αναφέρει η Whetstone. Αντί να λέτε στη γυναίκα σας τι πρέπει να κάνει και τι όχι, ρωτήστε την αν θα μπορούσε να αλλάξει μία κακή συνήθεια που έχει.

2. «Ηρέμησε»
Τίποτα δεν δημιουργεί μεγαλύτερο χάσμα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι από τις λέξεις «ηρέμησε» και «χαλάρωσε», όπως τονίζει η θεραπεύτρια Marcia Naomi Berger. Όλα τα συναισθήματα πρέπει να γίνονται αποδεκτά σε μία σχέση, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνετε γιατί η γυναίκα σας έχει θυμώσει ή είναι εκνευρισμένη. Δείξτε υποστήριξη και συμπαράσταση.

3. «Αν ήσουν άντρας θα καταλάβαινες»
Αποφύγετε τους διαχωρισμούς ανάμεσα στα δύο φύλα, αναφέρει ο Ryan Howes, κλινικός ψυχολόγος.

«Όχι μόνο προσβάλλετε τη νοημοσύνη και τις εμπειρίες της γυναίκας σας, αλλά και δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ σας. Επιπλέον, προσβάλλει και εσάς τους ίδιους, γιατί είναι σαν να λέτε ότι δεν μπορείτε να της δώσετε να καταλάβει πως νιώθετε», συμπληρώνει.

4. «Αλήθεια, το χρειαζόσουν αυτό;»
Ακόμα και αν η σύζυγός σας το παρακάνει με τα έξοδα, το να την κατηγορείτε ότι ξοδεύει πολλά δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να την προσεγγίσετε.

«Τέτοιες δηλώσεις που υπονοούν ότι η σύζυγός σας ξοδεύει χρήματα απερίσκεπτα είναι πιο πιθανό να την κάνουν να έχει αμυντική στάση και δύσκολα θα αλλάξουν συμπεριφορά. Είναι καλύτερο να συζητήσετε σχετικά με το πως χειρίζεται τα χρήματα», τονίζει ο Kurt Smith, θεραπευτής.

5. «Σε ενόχλησε αλήθεια; Εμένα δεν θα με πείραζε.»
«Είναι άλλο πράγμα να λέει κανείς τι τον ενοχλεί και τι όχι και όχι πάνω στην ένταση της στιγμής να λες στον άλλον ότι είναι περίεργο που νιώθει με αυτόν τον τρόπο. Η γυναίκα σας θα νιώσει απόρριψη και μάλλον θα εκνευριστεί», τονίζει ο Howes.

6. «Οκ, το κατάλαβα. Δεν χρειάζεται να μου το ξαναπείς»
Αποφύγετε τέτοιου είδους φράσεις που μπορεί να ερμηνευτούν ως «σε παρακαλώ, σταμάτα να με ζαλίζεις», λέει η Berger.

7. «Τέλος»
Μην σπεύσετε να μιλήσετε για το τέλος της σχέσης ή για διαζύγιο αν δεν το εννοείτε πραγματικά, τονίζει η Whetstone.

«Πολλοί αναφέρουν τόσο συχνά το διαζύγιο μέσα στον γάμο τους που στο τέλος δεν τους πιστεύει κανείς. Λέω στους πελάτες ότι αυτή είναι μία σοβαρή κουβέντα όταν είσαι παντρεμένος και μπορεί να τρομάξεις τη σύντροφό σου. Μην τους πείτε ποτέ ότι πρόκειται να φύγετε, εκτός κι αν πράγματι είστε έτοιμοι να το κάνετε».

8. «Η πρώην μου ήταν πολύ καλή στο παρκάρισμα, στην μαγειρική, στα σπορ» (ή σε οτιδήποτε)
Γιατί να κάνετε συγκρίσεις; Μην υποτιμάτε την σύντροφό σας, κάνοντας συγκρίσεις με ανθρώπους από το παρελθόν σας.

9. «Αυτά τα γεμιστά είναι καλά, αλλά πρέπει να σου δώσει η μαμά μου την συνταγή της»
Είναι προφανής ο λόγος που δεν χρειάζεται να πείτε κάτι τέτοιο. Οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στην γυναίκα σας και τη μητέρα σας είναι ατυχής.

«Η σύγκριση με την μητέρα σας είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει η γυναίκα σας. Το να έχει κανείς πίστη στις δικές του δυνάμεις δεν είναι πάντα εύκολο και μία τέτοια σύγκριση μπορεί να είναι δύσκολη για τη σύζυγό σας», τονίζει ο Smith.

 

huffingtonpost.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *