Τελευταία άρθρα
Home » Τα νέα μας » Palettino » Το παράξενο φαινόμενο του πλοίου που “αιωρείται”.
    

Το παράξενο φαινόμενο του πλοίου που “αιωρείται”.

Μάρτιος 5, 2021 1:32 μμ Category: Palettino, Περίεργα A+ / A-

ploio-epiplei-pseydaisthisi-kornoyali-agglia

Μία σπάνια οπτική ψευδαίσθηση απαθανάτισε με την κάμερά του ένας άνδρας που περπατούσε στις ακτές της Κορνουάλης, σύμφωνα με το BBC.

Ο Ντέιβιντ Μόρις έμεινε έκπληκτος όταν είδε ένα εμπορικό πλοίο να «αιωρείται» πάνω από την θάλασσα, ενώ περπατούσε κοντά στο Φάλμουθ της Κορνουάλης.

Απαθανάτισε την περίεργη αυτή εικόνα αν και στο σπάνιο αυτό φαινόμενο υπάρχει μία απολύτως λογική εξήγηση.

BANNER PALETTINO SALE

 Πρόκειται για τον «ανώτερο αντικατοπτρισμό» [superior mirage], όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του BBC Ντέιβιντ Μπράιν.

Αυτό συμβαίνει λόγω των ειδικών ατμοσφαιρικών συνθηκών που κάμπτουν το φως, διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη ψευδαίσθηση είναι συχνή στην Αρκτική, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πολύ σπάνια ωστόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

EvpnB2CXYAMmYGg

Ο μετεωρολόγος εξήγησε πως «Ανώτεροι αντικατοπτρισμοί συμβαίνουν λόγω συγκεκριμένης καιρικής συνθήκης, γνωστή ως θερμοκρασιακή αντιστροφή. Όταν δηλαδή ο κρύος αέρας βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας με θερμότερο αέρα πάνω από αυτόν».

Ο ψυχρός αέρας είναι πυκνότερος από τον θερμό αέρα. Έτσι στρέφει το φως προς τα μάτια των ανθρώπων που στέκονται στο έδαφος, τροποποιώντας το πόσο απομακρυσμένο φαίνεται το συγκεκριμένο αντικείμενο.

BANNER PALETTINO SALE

Το παράξενο φαινόμενο του πλοίου που “αιωρείται”. Reviewed by on . Μία σπάνια οπτική ψευδαίσθηση απαθανάτισε με την κάμερά του ένας άνδρας που περπατούσε στις ακτές της Κορνουάλης, σύμφωνα με το BBC. Ο Ντέιβιντ Μόρις έμεινε έκπ Μία σπάνια οπτική ψευδαίσθηση απαθανάτισε με την κάμερά του ένας άνδρας που περπατούσε στις ακτές της Κορνουάλης, σύμφωνα με το BBC. Ο Ντέιβιντ Μόρις έμεινε έκπ Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top