Τρίτη και 13:Να γιατί θεωρείται γρουσούζικη μέρα. Κάντε το τεστ και μάθετε πόσο προληπτικoί είστε;

 

download (4)

Ανήκεις κι εσύ σε αυτούς που μέρες σαν τη σημερινή “τρέμουν” και τη σκιά τους;Αλλάζεις οικοδομικό τετράγωνο με το που δεις μαύρη γάτα ή σκύβεις να την χαϊδέψεις με λατρεία; Ξέρεις απέξω όλες τις προλήψεις και δεισιδαιμονίες του τόπου μας και παγκοσμίως ή δεν δεν ξέρεις καν γιατί όλοι λένε πως οι σημερινή ημέρα; Παρασκευή και 13, είναι γεμάτη γρουσουζιά;  Γνωρίζεις, τουλάχιστον, το γιατί;

Μπορεί με τα χρόνια να έχουμε “υιοθετήσει” και το άγχος της ξενόφερτης Παρασκευής και 13, όμως στη χώρα μας, η μέρα που “τρέμαμε” ανέκαθεν ήταν η 13η του μήνα που έπεφτε Τρίτη. Γιατί όμως;

Το αν και πόσο επηρεάζεται κανείς από δεισιδαιμονίες τέτοιου είδους είναι τελείως προσωπική υπόθεση ωστόσο, ανατρέχοντας στα χρόνια βρίσκουμε τις ρίζες αυτής της “αγωνίας” αρχικά στα… πολύυυυ παλιά χρόνια και θα το “πάρουμε” αντίστροφα.

banner gia magazine2

Οι Έλληνες έδειχναν ανέκαθεν μια “αδυναμία” στον αριθμό 12, ως τον πιο ολοκληρωμένο από  όλες τις πλευρές. Σκέψου το: 12 οι Θεοί του Ολύμπου, 12 οι μήνες του χρόνου, 12 οι ώρες της ημέρας, 12 οι ώρες της νύχτας, 12 οι άθλοι του Ηρακλή, 12 τα ζώδια, 12 οι μαθητές του Ιησού, 12 τα Ευαγγέλια… Το νούμερο 13 τους “χαλούσε” την ισορροπία! Δεν το συμπαθούσαν!

Δεν θεωρήθηκε, λοιπόν, τυχαίο το ότι οι Σταυροφόροι της 4ης Σταυροφορίας κατέκητσαν την Πόλη την Τρίτη 13 Απριλίου 1204, ούτε όταν αυτή αλώθηκε από τους Τούρκους, ημέρα Τρίτη πάλι. 29 Μαΐου 1453 ήταν εκείνη η ημερομηνία, βέβαια, όμως αν προσθέσει κανείς τα ψηφία της χρονολογίας, θα εκπλαγεί! 1 4 5 3=13!!

Σημειώνουμε επίσης ότι στο 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης διαβάζουμε για την έλευση του Αντίχριστου ενώ και ο Φίλιππος της Μακεδονίας πέθανε αμέσως μόλις ύψωσε το άγαλμά του δίπλα σε εκείνα των 12 Θεών του Ολύμπου.  Δεν υπήρχε χώρος για τον 13ο θεό!

Η Τρίτη από μόνη της έχει κάτι το… αρνητικό, καθώς προέρχεται από τον αριθμό “τρία” που κατά την ελληνική θυμοσοφία ενέχει κάτι το “γρουσούζικο” έτσι κι αλλιώς.

Εκφράσεις όπως: “Τρίτωσε το κακό”, “τρίτη και φαρμακερή”, “Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε”, “Τα τρία κακά της μοίρας μας” κ.ο.κ. μας είναι σίγουρα πολύ οικείες.

Αν προσθέσουμε σε αυτά τα στοιχεία και το γεγονός ότι κυρίαρχος πλανήτης της Τρίτης θεωρείται ο Άρης, ο θεός του πολέμου, τότε το “παζλ” συμπληρώνεται!

Εσείς τελικά, πόσο προληπτικoί είστε; Κάντε το παρακάτω τεστ και μάθετε !

 

<h4>Σημείωσε πόσες από τις παρακάτω προλήψεις πιστεύεις και δες ποιό προφίλ σου ταιριάζει:</h4>  <p>1. Δεν αφήνεις ούτε ούτε ψαλίδι, ούτε κάποιο συρτάρι ανοιχτό.</p>  <p>2. Όταν δεις μαύρη γάτα, αλλάζ

 Σημείωσε πόσες από τις παρακάτω προλήψεις πιστεύεις και δες ποιό προφίλ σου ταιριάζει:

1. Δεν αφήνεις ούτε ούτε ψαλίδι, ούτε κάποιο συρτάρι ανοιχτό.

2. Όταν δεις μαύρη γάτα, αλλάζεις πεζοδρόμιο.

3. Αποφεύγεις να δώσεις σαπούνι ή μαχαίρι, χέρι με χέρι.

4. Το να περάσεις κάτω από ανοιχτή σκάλα είναι αδιανόητο.

5. Βγαίνεις πάντα από την ίδια πόρτα που μπήκες κάπου για να μην χαλάσει το προξενιό.

6. Δεν απλώνεις ρούχα ούτε τινάζεις το τραπεζομάντιλο μετά τη δύση του Ήλιου.

7. Αποφεύγεις να κρατάς καθρέφτη γιατί δεν θα αντέξεις 7 χρόνια γρουσουζιάς.

8. Φοράς ανάποδα την μπλούζα σου κάθε φορά που έχεις σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού

9. Κάθε Τρίτη και 13 ή Παρασκευή και 13 μένεις σπίτι και δεν βγαίνεις για κανένα λόγο.

10. Θυμώνεις με όποιον σου εύχεται ?καλή επιτυχία? πριν από κάτι δύσκολο.

11. Προσέχεις να μην κάνεις ψίχουλα στο ψωμί γιατί θεωρείται κακοτυχία.

12. Όταν σε τρώει¨ το αριστερό σου αυτί, νομίζεις πως κάποιος σε κουτσομπολεύει.

13. Δεν ταξιδεύεις ποτέ Παρασκευή γιατί είναι σημάδι πως δεν θα περάσεις καλά.

14. Αποφεύγεις με κάθε τρόπο το νούμερο 13

15. Ποτέ δεν ανοίγεις ομπρέλα μέσα στο σπίτι.

.

banner gia magazine2

Μάθε τα αποτελέσματα

Αν πιστεύεις σε 0 ως 3 από τα παραπάνω: δεν έχεις καμία ιδέα από προλήψεις

Δεν σε αγγίζουν οι προλήψεις και φυσικά δεν θα μείνεις στο σπίτι σου σήμερα που είναι Παρασκευή και 13. Αποφεύγεις να κάνεις παρέα με ανθρώπους που πιστεύουν στις προλήψεις. Είσαι γενικά πολύ δύσπιστη ως χαρακτήρας σε όλους τους τομείς της ζωής σου και αρκετά απόλυτη σε όσα θεωρείς σωστά. Δεν κινδυνεύεις από τις προλήψεις αλλά από την απόλυτη συμπεριφορά σου εναντίον όσων τις ακολουθούν πιστά.

Αν πιστεύεις σε 5 ως 9 από τα παραπάνω: προληπτική σε λογικά πλαίσια

Γνωρίζεις όσες προλήψεις ακολουθεί το οικογενειακό και συγγενικό σου περιβάλλον αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τις ακολουθείς πιστά. Φυσικά δεν χαίρεσαι όταν βλέπεις μια μαύρη γάτα ή όταν σπάσεις κατά λάθος τον καθρέφτη του σαλονιού, αλλά δεν θα τα βάψεις μαύρα για τη γρουσουζιά που υποτίθεται πως θα σε στοιχειώσει για τα επόμενα 7 χρόνια. Είσαι όσο προληπτική χρειάζεται να είσαι!

Αν πιστεύεις σε όλες τις παραπάνω και σε 20 ακόμα: φοβάσαι και τη σκιά σου

Είσαι άτομο με μεγάλες φοβίες για τη ζωή, για τις σχέσεις, για τα πάντα. Οι προλήψεις είναι μόνο μια αφορμή για να αποφεύγεις τον κόσμο και τις καταστάσεις, έχοντας μια πιστευτή δικαιολογία. Σταμάτα να κρύβεσαι πίσω από τις προλήψεις γιατί στο τέλος το κάθε τι που κάνεις και δεν κάνεις θα το ντύνεις με τον μανδύα των προλήψεων. Ήρθε η ώρα να ζήσεις τη ζωή σου… πραγματικά!

womenonly.gr


BANNER PALETTINO SALE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *