Τρομακτικό:Kάμερα μέσα από πιλοτήριο καταγράφει τον κεραυνό που χτυπάει αεροπλάνο.(Video)

cache_728x3000_Analog_medium_1155983_184148_2632021

Στιγμές τρόμου έζησαν οι 140 επιβάτες αεροσκάφους που χτυπήθηκε από κεραυνό, ενώ ετοιμαζόταν για προσγείωση στον Παναμά.

Το Boeing 737 MAX πετούσε σε ύψος περίπου 30.000 ποδιών καθώς ξεκινούσε την κάθοδο για να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Τοκουμέν στην πόλη του Παναμά. Κάμερα κατέγραψε μέσα απ’ το πιλοτήριο τη στιγμή που ο κεραυνός χτύπησε το ρύγχος του αεροσκάφους ενώ πετούσε εν μέσω σφοδρής καταιγίδας, , όπως είχε συμβεί και το Φεβρουάριο του 2020 σε αεροπλάνο στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας.

Οι πιλότοι, που πετούσαν μέσα σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι, αιφνιδιάστηκαν από το χτύπημα του κεραυνού λίγο έξω απ’ το παράθυρο του κόκπιτ, αλλά παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις φωνές των πανικόβλητων επιβατών κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να συνεχίσουν τη διαδικασία καθόδου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από το πλήρωμα και τους επιβάτες, ενώ η άτρακτος του Boeing δεν έπαθε καμία ζημιά. Την τρομακτική σκηνή κατέγραψε μηχανικός του αεροσκάφους που είχε ανοικτή την κάμερά του και βρισκόταν εκείνη την ώρα στο πιλοτήριο. «Τρόμαξα πολύ. Φυσικό, είναι. Ωστόσο, έχουμε εκπαιδευτεί για παρόμοιες καταστάσεις και δεν ήταν η πρώτη φορά που έζησα ένα χτύπημα κεραυνού», δήλωσε.

BANNER PALETTINO SALE

Οι κεραυνοί που χτυπούν αεροσκάφη εν μέσω πτήσης συνήθως χτυπούν σε αιχμηρά άκρα, όπως οι κεραίες, τα πτερύγια, το ρύγχος ή η ουρά τους και το ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται μέσω των καλωδιώσεων και βγαίνει από το αεροπλάνο. Κερυανού πέφτουν συχνά στη διάρκεια σφοδρών καταιγίδων αλλά σπάνια καταλήγουν σε δυστύχημα. Πέραν τούτου τα αεροσκάφη διαθέτουν μια ειδική προστατευτική επίστρωση για να αποφεύγουν τυχόν ζημιές από κεραυνούς. Το περιστατικό συνέβη στις 15 Μαρτίου.

efimerida.gr

Palettino ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ANEKKE 2021 . Τσάντα πλάτης Anekke AN30715-05 από δερματίνη, με μοτίβο πολύχρωμο. ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ : http://shop.palettino.gr/jungle-tsantes-anekke2/anekke-jungle-tsanta-AN30715-05

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *