Φτιάξε χρωματιστό κολιέ με παραμάνες!

Μπορείς να φτιάξεις χειροποίητα κοσμήματα με τα πιο απλά υλικά που έχεις ήδη στα συρτάρια σου.

Παραμάνες, κλωστές, ακόμα και κουμπιά και ένα κούμπωμα μπορούν να φτιάξουν τα πιο όμορφα χειροποίητα κοσμήματα. Αν έχεις προμηθευτεί διάφορα υλικά  για κατασκευή κοσμημάτων από τα καταστήματα και σου έχουν περισσέψει, μπορείς να φτιάξεις κάτι καινούριο και διαφορετικό κάθε φορά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις την δημιουργικότητα και τη φαντασία σου ελεύθερη!

Το ediva.gr σήμερα σου δείχνει πως να φτιάξεις ένα χειροποίητο κολιέ με μερικές χάντρες και παραμάνες

Τι θα χρειαστείς

Χάντρες σε χρώμα της επιλογής σου (προτίμησε χρώμα φωσφοριζέ για το καλοκαίρι ή ακόμα και πολύχρωμες)

Παραμάνες

Χοντρή νάιλον κλωστή ή πετονιά

Μερικούς μικρούς κρίκους

Κούμπωμα της επιλογής σουχειροποίητα κοσμήματα

Πως θα το κάνεις

Άνοιξε την κάθε παραμάνα, πέρασε όσες χάντρες χωράει και κλείσε την. Αφού τελειώσεις με όλες τις παραμάνες, πάρε την κλωστή ή την πετονιά και κάνε έναν σφιχτό χοντρό κόμπο, αφήνοντας αρκετό μέρος να περισσεύει από το τελείωμα. Πέρασε πρώτα μία ή δύο από τις χάντρες που έχεις βάλει στις παραμάνες στην πετονιά/κλωστή (εικ 2). Ξεκίνα να περνάς τις παραμάνες με τις χάντρες που ήδη έχεις γεμίσει στην κλωστή,βάζοντας μετά από κάθε παραμάνα και μία χάντρα. Αφού τελειώσεις, πέρνα ξανά μια ή δύο χάντρες στο τελείωμα και κάνε έναν σφιχτό χοντρό κόμπο όπως πριν. (εικ 5)

χειροποίητα κοσμήματα

Στο περίσσευμα κλωστής που έχεις αφήσει δεξιά και αριστερά πέρνα 2-3 κρικάκια (ανάλογα πόσο μακρύ θέλεις να είναι το κολιέ σου) και δέσε τα

σταθεροποιώντας τα.

.  χειροποίητα κοσμήματα

Πηγή: ediva.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *