Άνδρας: Οδηγός για το πως να φορέσεις τη σωστή κάλτσα.

Το πιο φτηνό κομμάτι στο ντύσιμό σου είναι και εκείνο που μπορεί να το κάνει να δείχνει φτηνιάρικο. Απόφυγέ το κάνοντας τη σωστή επιλογή όταν αγοράζεις αλλά και όταν συνδυάζεις τις κάλτσες σου.

Κάλτσες, το παραμελημένο παιδί της γκαρνταρόμπας σου.Είναι το αξεσουάρ που πολλοί άντρες δεν αντιμετωπίζουν ως αξεσουάρ, αλλά ως αναγκαιότητα, προκειμένου να μην κρυώνει/ ιδρώνει το πόδι τους. Κι όμως οι κάλτσες, αν τοποθετηθούν στην ίδια περίοπτη συνομοταξία με τις γραβάτες, τα κασκόλ, τις ζώνες και τα γυαλιά ηλίου σου μπορούν να αποδειχθούν θαυματουργές για το στιλ σου. Αρκεί να θυμάσαι τους βασικούς κανόνες και να κάνεις πετυχημένους συνδυασμούς – συντηρητικούς ή εκκεντρικούς, ελάχιστη σημασία έχει.

22 καλτσο-πρέπει που αξίζει να θυμάσαι

Σε αντίθεση με αυτό που λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί, τις κάλτσες τις σετάρουμε με το παντελόνι, όχι με το παπούτσι. Αν επιλέξεις, μάλιστα, η κάλτσα σου να είναι ιδίου χρώματος με το παντελόνι σου, αυτό θα σε βοηθήσει να δείχνεις ψηλότερος. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως πρέπει να είναι και σε πανομοιότυπη απόχρωση.

Το τζιν, χάρη στον casual χαρακτήρα του, είναι πολύ δεκτικό σε ιδιαίτερες κάλτσες με έντονο χρώμα ή με prints. Αλλά καλύτερα θα ήταν να αποφύγεις τα cartoons και τις εξυπνάδες – οι κάλτσες σου οφείλουν να συμβαδίζουν με την ηλικία σου.

 

Αν θες ένα πρόχειρο manual κλασικών συνδυασμών για τις επίσημες εμφανίσεις σου, κράτα κατά νου πώς τα navy κοστούμια ταιριάζουν με navy ή μπορντό κάλτσες, τα γκρι κοστούμια με γκρι και μωβ κάλτσες, τα καφέ κοστούμια με καφέ ή πράσινες σκούρα κάλτσες και τα μαύρα κοστούμια με μαύρες ή ανθρακί κάλτσες. Φυσικά υπάρχουν χιλιάδες άλλοι συνδυασμοί που πιθανότατα δείχνουν κομψότατοι, αλλά θα πρέπει να τους ανακαλύψεις μόνος σου, παίζοντας με τα χρώματα και τις υφές.

Οι βαμβακερές κάλτσες είναι ανθεκτικές, οικονομικές και ιδανικές για το καλοκαίρι ή για πόδια που όλο τον χρόνο ιδρώνουν εύκολα.

 

Οι μάλλινες κάλτσες είναι ό,τι πρέπει για τον χειμώνα καθώς θα σε κρατήσουν ζεστό στις χαμηλές θερμοκρασίες. Μην τρομάξεις αν δεις και συνθετικά υλικά στη σύστασή τους, είναι απαραίτητο για την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητά τους.

Οι κασμιρένιες κάλτσες είναι ό,τι πιο ζεστό και πολυτελές θα φορέσεις ποτέ στα πόδια σου, αλλά αν δεν σκοπεύεις να τις πλένεις στο χέρι καλύτερα μην τις αγοράσεις – θα πετάξεις τα χρήματά σου.

Οι μεταξωτές κάλτσες είναι η καλύτερη επιλογή για κοστούμια μιας που είναι λεπτές και κομψές, αλλά δυστυχώς είναι και ιδιαίτερα ευάλωτες.

 

Από όλα τα συντηρητικά ουδέτερα χρώματα, το σκούρο μπλε είναι το πιο ευέλικτο απ’ όλα καθώς ταιριάζει τόσο με γκρι όσο και με μπλε κοστούμι, αλλά και με όλα τα πιο casual παντελόνια σου, όπως τζιν, chinos ή κοτλέ.

Αν δεις πως ένα χρώμα ή συγκεκριμένο στιλ κάλτσας σε βολεύει, αγόρασε πολλά ολόιδια ζευγάρια από την ίδια εταιρία. Έτσι γλυτώνεις χρόνο από το να προσπαθείς να τις ξεχωρίσεις το πρωί και να βρεις το ταίρι της κάθε μιας στην μπουγάδα.

 

Οι κάλτσες σου πρέπει να έχουν το χρώμα που είχαν όταν τις πρωτοαγόρασες. Δεν υπάρχει πιο αξιοθρήνητο θέαμα από τις ξεθωριασμένες κάλτσες.

Οι κάλτσες είναι το πιο safe αξεσουάρ με το οποίο μπορείς να διασκεδάσεις και να δείξεις τολμηρός με τη μόδα. Σε οποιοδήποτε μη επίσημο ντύσιμο μπορείς να προσθέσεις μια fun νότα με ένα ζευγάρι πολύχρωμες, ριγέ, πουά ή εμπριμέ κάλτσες που θα κάνουν το outfit πιο ενδιαφέρον και εσένα έναν cool τύπο που δεν φοβάται να το ρίξει λιγάκι έξω στιλιστικά.

Το χειμώνα, το χρώμα που μπορεί να φορέσει κανείς είναι πιο περιορισμένο απ’ ότι το καλοκαίρι. Ένα ζευγάρι φωτεινές κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες μονόχρωμες κάλτσες, όμως, που θα ξεπροβάλλουν από το τζιν σου ή το μπεζ παντελόνι σου θα σε βοηθήσουν να βγάλεις τα χειμερινά χρωματικά απωθημένα σου.

Αν σου αρέσουν οι αντιθέσεις, μπορείς να πετύχεις την πιο ενδιαφέρουσα απ’ όλες συνδυάζοντας κλασικά αντρικά ρούχα σε ουδέτερες αποχρώσεις  με εντελώς μοντέρνα σχέδια στις κάλτσες σου.

 

Αν, πάλι, το ντύσιμο σου δεν είναι ιδιαιτέρως κλασικό αλλά μοντέρνο με διάφορα έντονα στοιχεία επάνω του, οι κάλτσες σου οφείλουν να είναι πιο ουδέτερες ή σε χρώμα σχετικό με την οικογένεια χρωμάτων που φοράς. Αν π.χ. έχεις επιλέξει ένα καρό πουκάμισο με βάση το κόκκινο αλλά και λίγο πράσινο μέσα του, οι κάλτσες σου μπορούν να είναι σε μια διαφορετική απόχρωση του πράσινου.

Αν οι κάλτσες σου είναι ριγέ, καρό ή έχουν έντονα prints, φρόντισε μέσα στο μοτίβο της κάλτσας να συμπεριλαμβάνεται ένα από τα βασικά χρώματα που φοράς. Αν π.χ. φοράς ένα πορτοκαλί πουλόβερ, μια πορτοκαλί η σομόν πινελιά στο print της κάλτσας θα δέσει το σύνολο.

Οι ποιοτικές κάλτσες από αγνά υλικά και όχι από συνθετικό ύφασμα όχι μόνο θα αποδειχθούν πιο ανθεκτικές αλλά θα τα πάνε και καλύτερα με το πόδι σου καθώς δεν ζεσταίνεται και δεν κινδυνεύει από κνησμό και αλλεργίες.

 

Τις τρύπιες κάλτσες δεν τις μαντάρουμε, ούτε τις κρατάμε για να τις φοράμε μέσα στο σπίτι. Τις τρύπιες κάλτσες τις πετάμε.

Οι κάλτσες από πετσετέ ύφασμα φοριούνται αποκλειστικά και μόνο με τα αθλητικά σου.

Οι υφές καλό είναι να βρίσκονται επίσης σε σχετική αρμονία. Ένα μάλλινο σακάκι, ας πούμε, δείχνει καλύτερο με μάλλινες ή κασμιρένιες κάλτσες παρά με μεταξωτές ή βαμβακερές.

Το σετάρισμα της κάλτσας αφορά αποκλειστικά και μόνο το χρώμα, ποτέ το print. Αν φοράς ένα πουλόβερ με ρόμβους, δηλαδή, μη διανοηθείς να ακολουθήσεις το ίδιο μοτίβο στις κάλτσες σου.

 

Οι κάλτσες σου πρέπει να είναι αρκούντως μακριές ώστε να μην φαίνεται το τριχωτό δέρμα σου. Αν θες να φαίνεται το δέρμα σου, μη φοράς κάλτσες.

Μην σου περάσει ούτε φευγαλέα από το μυαλό να φορέσεις 2 διαφορετικές κάλτσες. Δεν είναι αστείο, είναι σαν να έπαθες μίνι εγκεφαλικό το πρωί που ντυνόσουν.

http://www.oneman.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *