Άνδρας: Τι θα φορέθει το φετινό χειμώνα.

Ξέρουμε πολύ καλά πως ένα γενικό άρθρο για τις τάσεις της φετινής σεζόν μπορεί να σε νανουρίσει πιο γρήγορα και από τη διαφήμιση του πρίτι μπρα. Γι’ αυτό όμως δεν φταίει το γεγονός πως εσύ είσαι ενδυματολογικά ακαλλιέργητος (εδώ που τα λέμε μπορεί να φταίει κι αυτό) αλλά το ότι τα διάφορα περιοδικά και site εκεί έξω σου πλασάρουν τις τάσεις της σεζόν όπως ακριβώς εμφανίζονται στις πασαρέλες. Εμείς, γνωρίζοντας καλά το πρόβλημά σου, δεν πρόκειται να πέσουμε στην ίδια παγίδα. Ξεσκαρτάραμε ήδη τα fashion trends, αφήνοντας έξω οτιδήποτε είναι πολύ τραβηγμένο και στο δείχνουμε στις πιο ευκολοφόρετες αλλά και ενδιαφέρουσες στιλιστικά εκδοχές του.

Οι τάσεις που μπορείς να υιοθετήσεις φέτος (και για πολλά χρόνια ακόμα)

Μιλιτέρ γραμμές

Burberry Prorsum

Μιλιτέρ παλτό με επωμίδες, €149

Ας πούμε μεταξύ μας ένα μυστικό, για να το λες και εσύ παραέξω και να κάνεις τον έξυπνο: δεν υπάρχει καλοκαίρι που οι navy αναφορές δεν θα είναι στη μόδα και χειμώνας που δεν θα είναι τάση το στρατιωτικό look. Απλά έχε υπόψη σου πως κάθε χρόνο εκφράζεται με μια από τις παραλλαγές του (#diplis), άλλοτε μέσα από τις χακί αποχρώσεις και άλλοτε μέσα από master & commander παλτό και jackets.

 

Χοντρά πλεκτά

Gucci

Γκρι πουλόβερ, €45,99

Η χοντρή πλέξη κάνει ακόμη και τα συνθετικά πουλόβερ (τα οποία εσύ θα αποφύγεις, ναι;) να μοιάζουν πολυτελή. Ειδικά αν μιλάμε όμως για 100% μάλλινα, τίποτα δεν μπορεί να κάνει τα χειμερινά σου σύνολα να δείχνουν πιο σοφιστικέ. Μην φοβάσαι πως δεν θα ξέρεις τι να φορέσεις από μέσα: από λευκά πουκάμισα έως basic μονόχρωμα t-shirts, όλοι οι συνδυασμοί είναι δυνατοί. απαραίτητη προϋπόθεση, το χοντρό πλεκτό να είναι στο μέγεθός σου ή το πολύ ένα νούμερο μεγαλύτερο.

 

Γκρι φανέλα

Kris Van Assche

Παντελόνι από μαλλί και φανέλα, €250

Για τους εραστές του κλασικού και τους επίδοξους gentlemen, τα νέα είναι ευχάριστα: η φετινή σεζόν καλωσορίζει και πάλι την γκρι φανέλα στην αντρική γκαρνταρόμπα – όχι πως ποτέ της έκλεισε την πόρτα στα μούτρα, άλλωστε μιλάμε για μια από τις πλέον διαχρονικές αξίες στο καθαρόαιμο power dressing. Πόνταρε όλα σου τα λεφτά (ακόμη και κυριολεκτικά να το πάρεις) σε ένα γκρι κοστούμι που θα σε βγάλει παλικάρι σε κάθε business και formal περίσταση.

 

Tartan καρό

Dsquared2

Καρό σακάκι, €100

Το επικρατέστερο καρό στις πασαρέλες φέτος είναι τα μεγάλα έντονα σκωτσέζικα καρό, φορεμένα βεβαίως όχι σε κιλτ, αλλά με τον grunge τρόπο των 90’s. Οπότε για αρχή παίξε στα σίγουρα με αγαπημένα καρό πουκάμισα σε πράσινες ή κόκκινες αποχρώσεις. Για τους πιο τολμηρούς, στην αγορά κυκλοφορούν υπέροχα καρό σακάκια σε εξίσου έντονες αποχρώσεις που μπορούν να ξυπνήσουν την γκαρνταρόμπα σου από τον ενδυματολογικό λήθαργο.

 

Πληθωρικά παλτό

Salvatore Ferragamo

Μάλλινο παλτό Isabel Marant for H&M, €199

Μιλήσαμε πρόσφατα αναλυτικά για τα παλτό και την αξία του να έχεις ένα βαρύ, κλασικό, μάλλινο παλτό στη γκαρνταρόμπα σου. Εντελώς συμπτωματικά (#not) τα μακριά, επιβλητικά παλτό εμφανίστηκαν στις περισσότερες χειμερινές πασαρέλες. Αν το σηκώνει το στιλιστικό προφίλ σου (ενδεχομένως και το πορτοφόλι σου) πόνταρε σε ένα παλτό από καλής ποιότητας υλικά και ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως φαρδιά ζώνη, μεγάλα ανοιχτά πέτα ή όρθιο γιακά.

 

Καμηλό

Neil Barrett

Σακάκι από μαλλί και κασμίρι, €225

Στο αφιέρωμα στα παλτό αναφερθήκαμε και στο εμβληματικό χρώμα της φινέτσας και αναλύσαμε την σημασία του να έχεις στην κατοχή σου ένα κλασικό πολυτελές καμηλό παλτό. Φέτος κυνήγησε το όχι μόνο σε πανωφόρια -που είναι πάντα η πρώτη σου επιλογή, ειδικά από κάποια ηλικία και έπειτα- αλλά και σε κοστούμια, blazers ή παντελόνια.

 

Shearling jacket

Zegna

Δερμάτινο jacket με shearling επένδυση, €399

Το δερμάτινο τζάκετ με την εσωτερική επένδυση από λευκό μαλλί προβάτου είναι ένα trend που επανέρχεται στη μόδα ξανά και ξανά, όποτε δεν είναι διόλου απίθανο να έχεις ήδη ένα στην ντουλάπα σου από την τελευταία φορά που η τάση μας επισκέφθηκε (πριν από περίπου μια πενταετία). Εάν πάλι πρώτη φορά το ακούς, ποτέ δεν είναι αργά: μπορείς από τώρα να ξεκινήσεις να αποταμιεύεις για αυτή την εγγυημένη επένδυση – μέχρι να μαζέψεις το απαιτούμενο ποσό, θα έχουν έρθει και τα σοβαρά κρύα.

 

oneman.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *