Έλενα Κουντουρά: Η αληθινή διεθνής καριέρα της στο modelling πριν την πολιτική

Η νέα υφυπουργός τουρισμού και η πορεία της ως παγκόσμιο top model.

H Έλενα Κουντουρά ως μούσα του μύθου creative director της Shiseido, Serge Lutens, σε καμπάνια της εταιρίας.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει για μοντέλα με διεθνή καριέρα στο εξωτερικό και στην παγκόσμια μόδα. Τις περισσότερες φορές είναι ή μεμονωμένες δουλειές ή φουσκωμένες με εθνική υπερηφάνεια ειδήσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η Έλενα Κουντουρά δεν είναι μια τέτοια περίπτωση.

Σε φωτογράφηση μόδας Ελληνικού περιοδικού

Ξεκίνησε το modeling στα μέσα της δεκαετίας του 90 και έφυγε αμέσως για το Παρίσι. Η ψηλόλιγνη σιλουέτα, που ήταν αποτέλεσμα της ενασχόλησης της με το άλμα εις ύψος σε επίπεδο πρωταθλητισμού, μαζί με τα πολύ elegant χαρακτηριστικά του προσώπου της, την έβαλαν αμέσως στις “ξεχωριστές” της μόδας. Έχει εμφανιστεί στα shows των John Gallianno, Gianfranco Ferre, Genny, Gianni Versace και πολλών άλλων, όσο την ίδια εποχή μεσουρανούσε το dream team της πασαρέλαςCindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell.

Από φωτογράφηση του περιοδικού “Γυναίκα” το 1984, μεταμορφωμένη σε Audrey Hepburn, η ομοιότητα της με τη χολιγουντιανή ηθοποιό τη συνόδευε πάντα στα castings. Την φωτογραφία ανάρτησε πρόσφατα στην facebook page του ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας που υπογράφει και το styling της συγκεκριμένης φωτογράφησης, της πρώτης στην καριέρα του ως στυλίστας.

Το ειδησεογραφικό κανάλι CNN σε αφιέρωμα που είχε κάνει στη μόδα την είχε κατατάξει ανάμεσα στα 10 πιο επιτυχημένα μοντέλα του κόσμου. Η απόλυτη καταξίωση όμως ήρθε όταν όταν η εταιρία καλλυντικών Shiseido υπέγραψε ένα τεράστιο συμβόλαιο που κράτησε για αρκετά χρόνια και το πρόσωπο της Έλενας Κουντουρά έγινε γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Η ευτυχής συγκυρία να βρεθεί εκείνη τη στιγμή στη Shiseido που creative director ήταν ο Serge Lutens, ένας μύθος του makeup που δημιουργούσε μερικές από τις ωραιότερες εικόνες της διαφήμισης καλλυντικών στην ιστορία της μόδας, ήταν κάτι που έκανε το πρόσωπο της σύμβολο ομορφιάς.

Από καμπάνια της Shiseido

Παράλληλα φωτογραφιζόταν για editorial μόδας των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας με κορυφαία στιγμή της, το εξώφυλλο για την Ιταλική Vogue, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη Ελληνίδα μοντέλο στην ιστορία.

Με τον μύθο του Ελληνικού styling και τωρινό σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια, μια φωτογραφία που επίσης ανάρτησε ο σχεδιαστής, λέγοντας ότι είναι από shooting στη Βενετία στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Στην Ελλάδα ερχόταν πολύ σπάνια και έκανε μόνο editorial μόδας στα γυναικεία περιοδικά μόδας που έκαναν τότε τα πρώτα τους βήματα και λιγότερο σε shows.

 

Η μοναδική Ελληνίδα μοντέλο που έχει μπέι εξώφυλλο στην Ιταλική Vogue

Όταν ταν αποφάσισε πως ήρθε η εποχή να σταματήσει τη δουλειά του μοντέλου το έκανε με απόλυτη συνέπεια και δεν ασχολήθηκε ποτέ ξανά. Άλλωστε είχε ζήσει πραγματικά χρυσές εποχές στη βιομηχανία της μόδας και είχε συνεργαστεί με τα λαμπρότερα ταλέντα.

Σπάνιο video από τη δεκαετία του 80 με την Έλενα Κουντουρά σε καμπάνια του μυθικού creative director της Shiseido, Serge Lutens.

missbloom.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *