Ένας άντρας τα βάζει με τις μάσκες που φοράς… όλον το χρόνο!

Σε έχει πιάσει αμόκ. “Τι να ντυθώ φέτος;”, “Πώς θα είμαι ξεχωριστή, αλλά και σέξι;”….  Μην αγχώνεσαι! Διάλεξε μία από τις δεκάδες μάσκες που φοράς όλο το χρόνο…

Γιατί προσβλήθηκες; Δεν υποστηρίζω πως είσαι μια “υποκρίτρια” που υποδύεται ρόλους ανάλογα με την περίσταση. Ή μάλλον… το υποστηρίζω. Απλά καταλαβαίνω -και ίσως δικαιολογώ- το λόγο που το κάνεις. Ίσως, είπα!

Υποδύεσαι ρόλους, όχι για να κοροϊδέψεις κάποιον. Το κάνεις επειδή πιστεύεις πως έτσι θα τα καταφέρεις καλύτερα στο φλέρτ, στη φιλία, στη σχέση…

Οι φίλες στην καρέκλα του ψυχαναλυτή!
Για να μην πιστέψεις πως ό,τι λέω τα λέω από “εμπάθεια” προς το γυναικείο φύλο, θα σου δώσω παραδείγματα τέλειας μεταμφίεσης στην καθημερινή σου ζωή, από απλούς, καθημερινούς ανθρώπους. Σαν εσένα κι εμένα!

H μάσκα συντηρητισμού
Έχω ξοδέψει ατελείωτες ώρες σε καφέ, ποτό, μάθημα στο πανεπιστήμιο (ανάθεμα κι αν θυμάμαι τι έλεγε ο άμοιρος καθηγητής τόσα χρόνια) να προσπαθώ να καταλάβω γιατί μια γυναίκα πρέπει να παίζει ρόλους στην πρώτη επαφή με έναν άνδρα. Η κολλητή μου η Αμαλία είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. 10 χρόνια φίλοι και την θυμάμαι πάντα να μεταμορφώνεται σε Οσία Μαρία που δεν μιλάει, δεν λαλάει και δεν δέχεται πονηρές ματιές όταν πέφτει πάνω σε κάποιον άνδρα που της αρέσει. 

“Έ, δεν θέλω να με περάσει και για πεινασμένη;” μου λέει συνεχώς. Και το λέει σε μένα που μόνο τον τελευταίο μήνα έχω μετρήσει για λογαριασμό της 5 one night stand και 1 σχέση της μιας εβδομάδας. Για ποιο λόγο μια single γυναίκα να πρέπει να δίνει λογαριασμό στον οποιονδήποτε (πόσω μάλλον σε έναν άγνωστο που της την πέφτει στο μπαρ), για τις επιλογές της;

Δεν είναι κακό! Μια γυναίκα που δεν έχει κόμπλεξ με τη σεξουαλικότητά της, δεν πρέπει να φοράει μάσκες που “μυρίζουν ναφθαλίνη”, μόνο και μόνο από ανασφάλεια μήπως την χαρακτηρίσουν εύκολη! 

Η μάσκα της αδιαφορίας
Είναι από τις πιο εκνευριστικές “στολές” που μπορεί να φορέσει κανείς. Άνδρας ή γυναίκα! “Παίξ’ το και λίγο αδιάφορος!” “Άσε την να τσιτσιριστεί λιγάκι!” μου λέει συνεχώς η Ελένη.
Πριν από μερικές εβδομάδες ξεκίνησε ένα φλερτ με κάποιον τύπο! Πέταξε τις σπόντες της, έκανε σαφές πως τον γουστάρει και η ατμόσφαιρα απέκτησε ξαφνικά χιλιάδες βολτ. Τόσο που έλεγα, αυτοί “θα τα φτιάξουν” αμέσως. Μόλις λοιπόν το ψαράκι τσιμπήσει το δόλωμα, η Ελένη αλλάζει πρόσωπο και εξαφανίζεται. Είναι λέει το κόλπο για να τον κάνει να κολλήσει μαζί της. Της στέλνει SMS και τον αφήνει 1-2 μέρες χωρίς απάντηση. Κανονίζει ποτό μαζί του και την τελευταία στιγμή το ακυρώνει. Το πόσο τον έχω λυπηθεί τον άμοιρο τον άνθρωπο δεν φαντάζεσαι.

Φρόντισε να βγάλεις τη στολή αυτή από τη ντουλάπα σου και να την καταστρέψεις αμέσως. Γιατίόπως την φοράς εσύ και σου ταιριάζει γάντι, μπορεί μια μέρα να την φορέσω κι εγώ. Και τότε δεν θα σου αρέσει καθόλου να σκέφτεσαι πως κάθομαι με τους κολλητούς μου και γελάμε που σε έχω στο “περίμενε”!

Η μάσκα της ευτυχίας
Τι κι αν έχεις γίνει Desperate Housewife και δεν αντέχεις κάποιες συμπεριφορές του αγαπημένου σου; Δεν πρόκειται να του το πεις ποτέ. “Τα μαζεύω, τα μαζεύω! Πότε θα κάνω το μπαμ και θα τον παρατήσω δεν ξέρω” μου λέει κάθε λίγο και λιγάκι η Μαρία.

Λίγα λεπτά πριν ο Μάνος, ο φίλος της με τον οποίο μένουν 5 χρόνια μαζί, την είχε φιλήσει για καληνύχτα κι εκείνη του ανταποκρινόταν όλο μέλι και νάζι! Κι ας νιώθει πως ο αγαπημένος της συμπεριφέρεται ακόμη σαν παιδί. “Και καλά. Όταν ήμασταν 20, ήταν γλυκό να τον βλέπω να ενθουσιάζεται. Άλλα τώρα κοντεύει τα 30. Πότε θα ωριμάσει;” μου παραπονιέται. Αν συνεχίσει να ντύνεται το πρόσωπο της ευτυχισμένης γυναίκας στη σχέση, σύντομα θα έρθει η έκρηξη και είναι κρίμα. 

Όταν η σχέση σου διατηρεί ακόμη κάποια συμπεριφορά που μπορεί να σε ενοχλεί πρέπει να μιλήσεις μαζί του. Σε κάθε όμως περίπτωση, ίσως πρέπει να αποδεχθείς κάποια “ελαττώματά” του και απλά να τα παραβλέπεις. Μήπως θαρρείς πως δεν έχεις κι εσύ;

Η μάσκα… Ανωτερότητας
Τους φίλους τους διαλέγουμε γι’ αυτό δεν τους παιδεύουμε. Τα μυστικά μας λέμε. Μην φοράς λοιπόν το προσωπείο της χαρούμενης και συγκαταβατικής φίλης. Προτίμησε την ειλικρίνεια. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί πρέπει να κάτσεις να “σκάσεις” με τη συμπεριφορά μιας φίλης σου που σε ενοχλεί, αντί να της μιλήσεις! “Αν της κάνω κουβέντα θα τσακωθούμε!” μου λέει η Άννα που καταπιέζει εδώ και μήνες τον εαυτό της να μην απαντήσει στην κολλητή της.

Η Μίνα, η φίλης της, έχει πέσει τον τελαυταίο καιρό σε βαθειά περισυλλογή, είναι και λίγο ανασφαλής με τις σχέσεις της (φιλικές, οικογενειακές, ερωτικές) και πετάει “κοτσάνες” με ταχύτητα πολυβόλου. Ξέρεις τώρα, χοντράδες και πράγματα που είναι αγένεια να τα ακούς ακόμη και από φίλους. “Τι μιλάς κι εσύ που έχεις κάνει όλη κι όλη μια σχέση στη ζωή σου;” ή “Ναι σε είδαμε κι εσένα που κάνεις καριέρα στο σερβίρισμα καφέ”!

Καλύτερα όμως να τσακωθείς με ένα φίλο σου και να λύσεις τις διαφορές σου μαζί σου, παρά να τα κρατάς μέσα σου. Ή ακόμη χειρότερα, να έρχεσαι σε εμένα και να μιλάς για την καλύτερη σου φίλη, σαν να είναι η μεγαλύτερη “μπιπ” του κόσμου! Γιατί αν τα φυλάς μέσα σου, θα έρθει κάποια στιγμή που θα ξεσπάσεις! Και αν βγάζεις τη χολή σου σε γνωστούς και φίλους, θα έρθει η στιγμή που τα λόγια θα επιστρέψουν στον… αποδέκτη!

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *