Έρχεται η σοκολάτα που θα μειώνει τις ρυτίδες,θα προστατεύει την καρδιά και θα ακονίζει το μυαλό!

Ο μαύρος «πειρασμός» εμπλουτίζεται με ισχυρή δόση αντιοξειδωτικών ουσιών θωρακίζοντας την καρδιά, μειώνοντας τις ρυτίδες και ακονίζοντας το μυαλό.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η ελβετική εταιρεία «Berry Callebaut» ανακοίνωσε ότι, σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει η πρώτη σοκολάτα που θα αυξάνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων. Πρόκειται για την μαύρη σοκολάτα «Αcticoa», η οποία εμπεριέχει, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, ενισχυμένη ποσότητα από φλαβονόλες. Πρόκειται για ισχυρές αντιξειδωτικές ουσίες που κάνουν…
θαύματα.
Εκπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας υποστηρίζει η σοκολάτα αυτή καθιστά ευκολότερη τη ροή του αίματος αφού αυξάνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων από ένα έως δύο τοις εκατό.
Η έρευνα της εταιρείας δείχνει επίσης ότι με την κατανάλωσή της, μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προσβολών κατά 8%.
Οι μελέτες για την «Acticoa» δείχνουν και μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, όπως η καταπολέμηση των ρυτίδων και η πνευματική διαύγεια.
Όπως επισημαίνει η ελβετική εταιρεία, οι κόκκοι σοκολάτας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονόλες, οι οποίες όμως συνήθως αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Η εταιρεία προσάρμοσε την τεχνική επεξεργασία της σοκολάτας, ώστε να διατηρηθούν τα θαυματουργά αυτά συστατικά .
Από την πλευρά της, η ιατρική κοινότητα υπενθυμίζει στο καταναλωτικό κοινό ότι , ανεξάρτητα από τα θαυματουργά οφέλη της σοκολάτας στον οργανισμό, πρόκειται για μία τροφή πλούσια σε ζάχαρη και λίπος .
4news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *