Έσπασε η πούδρα σας; Μην την πετάξετε, σας δείχνουμε πώς να την φτιάξετε

Σε όλες μας έχει συμβεί: μια στιγμή απροσεξίας και η πολύτιμη πούδρα (bronzer, σκιά, ρουζ) μας πέφτει στο πάτωμα και γίνεται κομμάτια μαζί με την καρδιά και τα νεύρα μας. Η λύση όμως δεν είναι να πετάξετε το προϊόν (και τα χρήματά σας) στα σκουπίδια. Έχουμε τον τρόπο που θα σώσει την πούδρα σας αν και δεν θα την κάνει σαν καινούργια. Για να το κάνετε θα χρειαστείτε ένα μικρό κουταλάκι και οινόπνευμα.

pos na swsete tin poudra sas vima 1

ΒΗΜΑ 1

Σώστε όσα περισσότερα κομμάτια μπορείτε με το κουταλάκι σας. Ακόμα κι αν είναι πολύ μικρά δεν πειράζει, αν δεν έχουν πέσει στο πάτωμα ή δεν τα έχετε πολτοποιήσει εντελώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

pos na swsete tin poudra sas vima 2

ΒΗΜΑ 2

Πιέστε με την καμπύλη πλευρά από το κουτάλι σας τα κομμάτια προς τα κάτω. Στόχος είναι να γεμίσετε τα κενά που άφησαν. Προσέξτε όμως, μην πιέσετε πολύ δυνατά γιατί θα σπάσετε περισσότερο την πούδρα.

pos na swsete tin poudra sas vima 3

ΒΗΜΑ 3

Ρίξτε πάνω από τα σπασμένα κομμάτια οινόπνευμα. Όχι πάρα πολύ, αρκετό ώστε να βρέξει τη σπασμένη περιοχή και να την ποτίσει. Μην φοβάστε, δεν χαλάτε την πούδρα σας.

pos na swsete tin poudra sas vima 4

ΒΗΜΑ 4

Με το κουτάλι ή τα δάχτυλά σας (ή και τα δύο) πιέστε τα κομμάτια στη θέση τους. Στην αρχή θα είναι υγρά και θα δημιουργηθεί μια μάζα, μην τη φοβηθείτε, πιέστε απαλά ώστε να κολλήσουν τα σπασμένα κομμάτια με το συμπαγές μέρος της πούδρας.

pos na swsete tin poudra sas telos

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δεν είναι όμορφο και δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως. Πρέπει να αφήσετε το οινόπνευμα να εξατμιστεί εντελώς και αυτό μπορεί να πάρει 1-2 ώρες (η σύσταση της πούδρας φταίει). Όταν στεγνώσει ωστόσο η πούδρα σας θα είναι όπως ήταν πριν απλά λίγο πιο άσχημη τι σημασία έχει όμως; Ακόμα κι αν δεν είναι όμορφη μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ώσπου να τελειώσει.

 

instyle.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *