Έτσι θα καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους!

mauroi-kykloi-e1501863934488-1073x715Ζητήστε από οποιονδήποτε επαγγελματία ομορφιάς να σας πει ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που ακούει από πελάτισσες. Είμαστε σίγουρες ότι στην κορυφή της λίστας είναι η ερώτηση “Πως θα ξεφορτωθώ τους μαύρους κύκλους μου;” Είτε ως αποτέλεσμα μιας κακής νύχτας, μιας εβδομάδας γεμάτης άγχος ή μιας πτήσης μακράς διάρκειας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: κάθε φορά αναρωτιέστε πως στο καλό θα ξεφορτωθείτε αυτή τη μαυρίλα κάτω από τα μάτια.

palettinoss17

Και πως να μη θέλετε να την ξεφορτωθείτε άλλωστε αφού οι μαύροι κύκλοι δημιουργούν μια εντύπωση κόπωσης και εξάντλησης.

Τι προκαλεί πραγματικά όμως τους μαύρους κύκλους; Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να προκληθούν από δύο διαφορετικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να επηρεαστούν τόσο από τη γενετική όσο και από την επιλογή του τρόπου ζωής. Η πρώτη αιτία αφορά στο χρώμα της επιδερμίδας μας κάτι το οποίο μπορεί να είναι κληρονομικό, αλλά μπορεί επίσης να οφείλεται και σε βλάβη από τον ήλιο. Η άλλη αιτία των μαύρων κύκλων είναι οι διεσταλμένες φλέβες. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της εξάντλησης, των εποχιακών αλλεργιών και των επιλογών της διατροφής μας.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;
Επενδύστε στη διατροφή σας

Οποιαδήποτε προσπάθεια για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους θα πρέπει να ξεκινήσει με μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της διατροφής σας. Υιοθετώντας μια διατροφή γεμάτη φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη και υγιή λίπη θα διαπιστώσετε ορατές βελτιώσεις στο δέρμα σας. Επίσης καλό είναι να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση καφέ.

Κοιμηθείτε καλύτερα:

 Εξασφαλίσετε έναν καλό νυχτερινό ύπνο, ελαχιστοποιώντας το μπλε φως, το οποίο αποδεδειγμένα διαταράσσει τον φυσικό μας κύκλο ύπνου, με αποτέλεσμα οι μαύροι κύκλοι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Φοράτε αντηλιακό:

Η προστασία από τον ήλιο  είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που αποτρέπουν την εμφάνιση μαύρων κύκλων. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Αναζητείτε προϊόντα μακιγιάζ με δείκτη προστασίας.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Αλλάξτε τις συνήθειές σας:

Έρευνες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα τσιγάρων και η εισπνοή παθητικού καπνού επιδεινώνει τους μαύρους κύκλους, όπως και η υψηλή χοληστερόλη. Ουσιαστικά, υιοθετώντας μια πιο υγιεινή ζωή, θα επωφεληθείτε σε πολλά σημεία στον οργανισμό σας.
Αλλάξτε την περιποίηση ομορφιάς σας

Χρησιμοποιείστε τα σωστά προϊόντα:

 

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους, για παράδειγμα η βιταμίνη C και τα προϊόντα υαλουρονικού οξέος είναι οι καλύτεροι φίλοι σας σε αυτή την περίπτωση. Και τα δύο συστατικά φωτίζουν το δέρμα και αντικαθιστούν το βλέμμα της εξάντλησης με λάμψη. Ακόμη, η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό μας.

Ένα μικρό τρικ: Τα προϊόντα λάμψης, αντανακλούν το φως. Δοκιμάστε να αναμίξετε λίγο high lighter στο concealer σας, ώστε να αντανακλάται το φως στην περιοχή κάτω από τα μάτια!

 

marieclaire.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *