Αγαπημένα υλικά των γιορτών που σου φτιάχνουν τη διάθεση

Είναι τα λαμπάκια… Οι μουσικές… Τα αγαπημένα πρόσωπα… Τα Χριστούγεννα όμως μας φτιάχνει η διάθεση και από κάτι ακόμα… Το φαγητό! Ψάξαμε και βρήκαμε όλα εκείνα τα τρόφιμα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων και οι επιστήμονες τα κατατάσσουν μεταξύ εκείνων των τροφών που σου φτιάχνουν τη διάθεση.

Σημείωσέ τα λοιπόν και φρόντισε να μην τα αποφύγεις κατά τη διάρκεια των γιορτών για να αισθανθείς ευφορία και καλή διάθεση.

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Αμύγδαλα, καρύδια, φυστίκια κτλ. Αποτελούν τροφές υψηλότατης διατροφικής αξίας! Μία μόνο χούφτα ξηρών καρπών τροφοδοτεί τον εγκέφαλο και κατά επέκταση τον οργανισμό με εξαιρετικής ποιότητας ενέργεια, ω3 & ω6 λιπαρά οξέα, βιταμίνες A, B, E, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.

Extra Fun
: Μην τεμπελιάσεις. Αγόρασε τα καρύδια και τα αμύγδαλα με το κέλυφος. Η διαδικασία του να σπας κάθε ξηρό καρπό είναι αγχολυτική και μπορεί να διώξει την ένταση και τα νεύρα.

– Γλυκά που “σηκώνουν” ξηρούς καρπούς και συστήνεται ανεπιφύλακτα να τα εμπλουτίσεις με αυτούς είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Τριμμένο καρύδι για τα πρώτα και αμύγδαλο για τους τελευταίους…

ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Η σοκολάτα αποτελεί το αγαπημένο επιδόρπιο των περισσότερων από εμάς. Δεν είναι όμως μόνο η γεύση που αφήνει στο στόμα καθώς λιώνει, ούτε και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει που την κάνουν τόσο ποθητή σε όλους. Περιέχει μαγνήσιο, το πιο ισχυρό anti-stress μέταλλο!!!

Έχει αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στην πέψη, αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία, μας εφοδιάζει με σημαντικά ποσά ενέργειας (καφεΐνη & θεοβρωμίνη) και αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο! Χρειάζεσαι κάτι περισσότερο για να πειστείς πως την έχεις ανάγκη είτε είναι γιορτές είτε όχι;

Diet Tip: Αντιλαμβάνεσαι πως το μέτρο είναι το μυστικό για να απολαμβάνεις και τη σοκολάτα. Αν το παρακάνεις θα δώσεις στον οργανισμό σου παραπανίσιες θερμίδες και λιπαρά που μπορούν, με χαρακτηριστική άνεση, να χαλάσουν τη διάθεση.

– O κορμός των Χριστουγέννων, αλλά και τα μελομακάρονα μπορούν να βουτηχτούν στην αμαρτωλή σοκολάτα και να κάνουν τη διάθεση σου να εκτοξευτεί.

ΜΕΛΙ

Το μέλι περιέχει καμφερόλη και κερκετίνη, που βοηθούν στην πρόληψη της κατάθλιψης (και κρατάνε το μυαλό υγιές).

Επίσης, είναι πλούσιο σε απλούς υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που εφοδιάζουν γρήγορα τον οργανισμό με ενέργεια και σας φτιάχνουν τη διάθεση.

– Δίπλες βυθισμένες σε σιρόπι μελιού ή ισλί γεμιστά σιροπιασμένα σε απολαυστικό σιρόπι από μέλι; Η επιλογή είναι καθαρά θέμε γεύσης!

ΚΑΣΤΑΝΑ

Θεωρούνται πλούσια σε υδατάνθρακες που με τη σειρά τους διεγείρουν την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Και όπου ακούς σεροτονίνη, συμπλήρωσε απλά πως θα ακολουθήσει ευεξία και καλή διάθεση.

Extra Info: Αν τα φετινά Χριστούγεννα έχεις την τύχη να βρεθείς σε σπίτι με τζάκι, μη διστάσεις να ρίξεις μερικά κάστανα στη φωτιά. Και μόνο η διαδικασία θα σε κάνει να χαμογελάσεις! Έτσι. Χωρίς λόγο!

– Ετοίμασε μια ελαφριά μους σοκολάτας και σέρβιρε μαζί με τα ψητά κάστανα. Απλά απολαυστικό. Ή διάλεξε κάτι πιο τυπικό, όπως το λαχταριστό μαρόν γλασέ!

ΑΛΚΟΟΛ

Αυξάνει την απελευθέρωση της ντοπαμίνης και τη χρησιμοποίηση γλυκόζης στον εγκέφαλο. Έτσι, το αλκοόλ μας φτιάχνει τη διάθεση, αμβλύνει τις αντιδράσεις, αφαιρεί τις αναστολές και μας κάνει μία πιο ευχάριστη και stress-free έκδοση του εαυτού μας.

Προσοχή: Οι ειδικοί συστήνουν τη διατήρηση των επιπέδων αλκοόλ σε 1- 2 μονάδες ημερησίως για τις γυναίκες και 2 – 3 μονάδες για τους άνδρες! Όπου 1 μονάδα αλκοόλ, υπολόγισε ποσότητα ίση με 120ml κρασί, 330ml μπύρας και 40ml βαριών αλκοολούχων ποτών.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *