Αλκαλική δίαιτα: η αγαπημένη της Victoria Beckham

Η αλκαλική διατροφή και το βιβλίο με συνταγές της δίαιτας, το ξακουστό πλέον «Honestly Healthy » έχει έχει κερδίσει την καρδιά της Βικτόριας Μπέκαμ, της Τζένιφερ Άνιστον, της Κίρστεν Ντανστ και πολλών ακόμα επωνύμων.
Η αλκαλική διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση τροφών αλκαλικών σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί το pH του σώματος ανάμεσα στο 7.35 και το 7.45. Η εν λόγω δίαιτα υπόσχεται να θεαραπεύσει μια σειρά ασθενειών αλλά και να βοηθήσει την προσπάθειά σου να χάσεις κιλά.

Η Βικτόρια δημοσίευσε την φωτογραφία του εξωφύλλου του βιβλίου Honeslty Healthyστο Twitter, με την επισήμανση πως η αλκαλική είναι η δίαιτα που ακολουθεί το διάστημα αυτό. Το βιβλίο είναι μια προσπάθεια της Vicki Edgson αλλά και της σεφ οργανικών πιάτων Natasha Corrett.

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν πως ορισμένες τροφές (δημητριακά, αμυλούχα λαχανικά,ζυμαρικά, οστρακοειδή, ψάρι, σιτάρι, φασόλια και όλα τα γαλακτοκομικά) που προκαλούν οξέα στον οργανισμό τα οποία συσσωρεύονται, δημιουργώντας όξινα υπολείμματα στην κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, ασκείται μεγαλύτερη πίεση σε όργανα όπως το συκώτι και τα νεφρά.

Από την αλκαλική δίαιτα απαγορεύονται σχεδόν όλα τα ροφήματα (ανθρακούχα, τσάι, καφές, αλκοόλ), ενώ η αναλογία των τροφών είναι 70% μη όξινες και μόνο το 30% όξινες, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως πρέπει να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά.

Αν ακολουθήσεις απόλυτα τη διατροφή, βελτιώνεις τα επίπεδα ενέργειάς, την μνήμη σου, απαλλάσσεσαι από πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους και αϋπνίες.

Στο βιβλίο θα βρεις 106 διαφορετικές συνταγές για να τρέφεσαι με αλκαλικές τροφές και από τις καλύτερες είναι τα πιτσάκια με αγκινάρα, πατζάρι και βασιλικό και το γλυκό μπράουνι με γλυκοπατάτα.

Αγαπημένα αλκαλικά σνακ της κυρίας Μπέκαμ είναι το ντιπ καρυδιού, τα τσιπς παντζαριού και τα κράκερ λιναρόσπορου.

Δες το ενδεικτικό μενού μιας ημέρας:

Πρωινό: Ομελέτα με 1-2 αυγά, πράσινο κρεμμύδι, ντομάτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι) και πιπεριές. Ένα ποτήρι τσάι από τζίντζερ.

Σνακ: αχλάδι και μια χούφτα κολοκυθόσπορους

Μεσημεριανό: Φακές και σαλάτα βραστών λαχανικών (μπρόκολο,μαρούλι, καρότο, κρεμμύδι). Ράντισε τη σαλάτα με λάδι.

Εναλλακτικό γεύμα: ένα φιλέτο ψητού σολομού (ή τόνος, ή κοτόπουλο) με σαλάτα (ντομάτα, αγγούρι, καρότο, μπρόκολο και βινεγκρέτ λεμονιού)

Σνακ:  ένα αυγό βραστό πασπαλισμένο με μαιντανό. Μια χούφτα μπαστουνάκια πιπεριάς, σέληνου ή καρότου.

Δείπνο: 100 γραμμάρια γαλοπούλα ή κοτόπουλο ψητό με πουρές γλυκοπατάτας και πράσινη σαλάτα.

Εναλλακτικά: Ρυζομακάρονα (νουντλς) με μπρόκολο, κολοκύθι, αμύγδαλα, σκόρδο, χυμό λεμονιού και αλάτι/ πιπέρι.

Γλυκό: ψητό μήλο με κανέλα.

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *