Αναδιπλούμενη πεζογέφυρα παίρνει διάφορα σχήματα!

Με έμπνευση από την ταινία Möbius η εταιρεία NEXT Architects παρουσίασε μια πρωτότυπη πρόταση σε διαγωνισμό που διεξάγεται στην Κίνα προκειμένου να βρεθεί το σχέδιο για την νέα πεζογέφυρα που θα δημιουργηθεί στη λίμνη Changsha Meixi, κατά μήκος του ποταμού του Dragon King. Μια φαινομενικά ατελείωτη δομή που περιστρέφεται και αναδιπλώνεται είναι η ευφάνταστη πρόταση της εταιρείας, δίνοντας την ευκαιρία στους πεζούς να περπατήσουν στην ευθεία αλλά επίσης σε ανηφόρα και κατηφόρα.

perierga.gr - Αναδιπλούμενη πεζογέφυρα παίρνει διάφορα σχήματα!

Η γέφυρα από μακριά μοιάζει σαν κυματιστή γιρλάντα, ενώ η κατασκευή της θα γίνει εξ ολοκλήρου από μέταλλο και θα ξεκινήσει μέσα στο 2014. «Με έμπνευση από τον κινηματογράφο αλλά και από την παραδοσιακή κινεζική τεχνική πλεξίματος με κόμπους, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια εκκεντρική και πρωτοποριακή δομή που θα διαφοροποιείται από ό,τι έχετε δει μέχρι σήμερα», αναφέρει ο υπεύθυνος του αρχιτεκτονικού γραφείου.

perierga.gr - Αναδιπλούμενη πεζογέφυρα παίρνει διάφορα σχήματα!
perierga.gr - Αναδιπλούμενη πεζογέφυρα παίρνει διάφορα σχήματα!

 

perierga.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *