Αντιμετώπιση της ψαλίδας με ένα κερί – Η νέα τρέλα στο χώρο της ομορφιάς

velaterapia_brazilian_burn_hair

Πριν από μερικές εβδομάδες, το γνωστό σούπερ μόντελ ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία που έδειχνε μια νεαρή κοπέλα να κρατά ένα κερί ανησυχητικά κοντά σε μια τούφα από τα μαλλιά της.

ambrosio 2

Όπως είναι λογικό, η φωτογραφία έγινε viral και αρκετές κοπέλες άρχισαν να ακολουθούν αυτήν την τακτική.

Η μέθοδος είναι αρκετά διαδεδομένη στη Βραζιλία και ονομάζεται velaterapia, που κυριολεκτικά σημαίνει θεραπεία με κερί. Η μέθοδος χρησιμοποιείται ώστε να απαλλαγούν τα μαλλιά από την ψαλίδα.

Ποια είναι η γνώμη των ειδικών

Στη φωτογραφία της Αμπρόσιο, το κερί καίει την τούφα από τη μέση, ενώ η ψαλίδα εμφανίζεται στις άκρες των μαλλιών. Έτσι, μπορεί η τούφα να φθαρεί εκτενώς από τη φωτιά έτσι όπως εφαρμόζεται η μέθοδος.

Επίσης, σε καμία περίπτωση το κερί δεν βοηθά περισσότερο απ’ ότι το απλό κούρεμα ή το επιμελές κόψιμο των μαλλιών μόνο στις άκρες.

Για να διατηρήσετε την κόμη σας πλούσια και λαμπερή, φροντίστε να κουρεύεστε τακτικά και να επιλέγετε προϊόντα που ταιριάζουν στο δικό σας τύπο μαλλιών, χωρίς να καταφεύγετε σε ακραίες και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας θεραπείες.

Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι το σίδερο ισιώματος συμβάλλει στην εμφάνιση της ψαλίδας, οπότε η φωτιά από το κερί μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια αποτελέσματα και παράλληλα να κάνει τα μαλλιά αδύναμα και θαμπά.

 

onmed.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *