Απίθανα κόλπα για κορίτσια με σγουρά μαλλιά.

apithana-kolpa-gia-koritsia-me-sgoura-mallia-1

Δεν μπορείτε με τίποτα να τιθασεύσετε τις μπούκλες σας; Μην ανησυχείτε, έχουμε λύσεις για όλα σας τα προβλήματα.

Οι άνθρωποι με μπούκλες θα έπρεπε να γεννιόμαστε με οδηγίες χρήσης για τα μαλλιά μας. Θα γλιτώναμε, αν μη τι άλλο, μεγάλη ταλαιπωρία τις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωής μας, τότε που οι μαμάδες μας δεν είχαν ιδέα τι πρέπει να κάνουν με τη ζούγκλα στο κεφάλι μας, και τα παιδάκια στο δημοτικό θεωρούσαν φοβερή διασκέδαση να κρύβουν πράγματα στο χάος που είχαμε για μαλλιά.

Μεγαλώσαμε και μάθαμε, όμως, κι είμαστε εδώ για να μοιραστούμε όλη τη σοφία που μας χάρισαν χρόνια και χρόνια πειραματισμών, ακατάλληλων προϊόντων και αποτυχημένων αποπειρών στεγνώματος, ισιώματος, ξεμπερδέματος και λοιπών ευγενών πόθων.

baner-palettino

  • Ξεχάστε τις πετσέτες

Το να τυλίγετε τα μαλλιά σας με πετσέτα μετά το μπάνιο προκαλεί το ίδιο φριζάρισμα με το πιστολάκι. Αν δεν έχετε διαθέσιμο το εξαωράκι που χρειάζονται τα μαλλιά σας για να στεγνώσουν φυσικά πριν βγείτε από το σπίτι, τυλίξτε τα με ένα βαμβακερό t-shirt αντί για πετσέτα. Το απαλό ύφασμα θα απορροφήσει την υγρασία σε ένα 20λεπτο, χωρίς να καταστρέψει τις μπούκλες σας, και χωρίς να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό.

  • Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι…
  • Προσαρμόστε τη φυσούνα, σκύψτε μπροστά όπως στη φωτογραφία, και χρησιμοποιήστε μόνο κρύο αέρα. Και πάλι, όμως, συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι λίγο φριζάρισμα δεν το γλιτώνετε.
  • Πιάστε τα μαλλιά σας ψηλά πριν κοιμηθείτε

Κάντε μια αλογοουρά στην κορυφή του κεφαλιού, και στερεώστε την με ένα μεγάλο ή παλιό ξεχειλωμένο λαστιχάκι, ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή και «τραβάει» τα μαλλιά σας. Αν κοιμάστε ανάσκελα, είναι το καλύτερο κόλπο που μπορείτε να κάνετε για να μην χαλάνε οι μπούκλες σας το βράδυ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σατέν (αντί για βαμβακερές) μαξιλαροθήκες, που δεν «τσαλακώνουν» τα μαλλιά.

  • Δοκιμάστε το έλαιο καρύδας

Απλώστε το στα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε, σαν μάσκα, και λουστείτε κανονικά το πρωί. Θα μειώσει εντυπωσιακά το φριζάρισμα.

  • Κάτω τα χέρια!

Το ξέρουμε, είναι πειρασμός, αλλά κανένας άνθρωπος με μπούκλες στην παγκόσμια ιστορία δεν έκανε τα μαλλιά του καλύτερα αγγίζοντάς τα όταν ήταν στεγνά. Πολλώ δε μάλλον, επιχειρώντας να τα ξεμπερδέψει, χτενίσει ή (θεός φυλάξοι!) βουρτσίσει οποιαδήποτε άλλη στιγμή πέρα από αυτή αμέσως μετά το λούσιμο –και πριν το στέγνωμα, εννοείται.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


  • Δεν λουζόμαστε τα βράδια

Αυτό είναι προνόμιο των ανθρώπων με ίσια μαλλιά. Αλλιώς ξυπνάμε έτσι:

  • Κάντε απολέπιση στο κεφάλι σας

Μια φορά την εβδομάδα –ή και μια φορά κάθε δύο εβδομάδες– είναι καλό να κάνετε απολέπιση στο κεφάλι, για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα των προϊόντων styling που συσσωρεύονται στις ρίζες των μαλλιών. Πώς θα το κάνετε; Απλούστατα: Ανακατεύετε τέσσερα κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη με δύο κουταλάκια από το conditioner που χρησιμοποιείτε, και κάνετε απαλό μασάζ σε όλο το κεφάλι, μετά το λούσιμο. Ξεβγάζετε με χλιαρό νερό και είστε έτοιμοι.

  • Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε προϊόν styling όσο τα μαλλιά σας είναι ακόμα βρεγμένα

Με την εξαίρεση ίσως της λακ –που δεν κάνει και σπουδαία δουλειά στις μπούκλες σας, εδώ που τα λέμε– οποιαδήποτε ποσότητα αφρού/ ζελέ/ σιλικόνης ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος αποφασίσετε να απλώσετε στα μαλλιά σας αφού στεγνώσουν, είναι πρακτικά λεφτά πεταμένα από το παράθυρο.

  • Αγαπήστε τις μπούκλες σας

Είναι σπάνιες, και πανέμορφες όπως όλα τα σπάνια πράγματα!



 

                    Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.    

 

baner-palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *