Απαγωγές ανηλίκων:Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας σωστά για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, με 5 τρόπους!

απαγωγες παιδιων

    1. Μάθετε στα παιδιά το τηλέφωνο σας αλλά και της αστυνομίας ( 100 ) . Μ αυτό τον τρόπο θα μπορούν να καλέσουν εσάς ή την αστυνομία για βοήθεια αν χρειαστεί.

  •  2.Εξηγήστε στα παιδιά ότι δεν θα στείλετε ποτέ κανέναν να τα πάρει από το σχολείο (ή κάπου αλλού) αν δεν τα έχετε ενημερώσει πρώτα. Μ αυτόν τον τρόπο αν κάποιος τα πλησιάσει λέγοντας τους ότι πήγε για να τα πάρει θα ξέρουν τα παιδιά ότι λέει ψέμματα.
  • palettino-gif-big

3. Εξηγήστε στα παιδιά ότι ένας ενήλικας δεν ζητάει ποτέ βοήθεια από ένα παιδί. Αν τα πλησιάσει ένας άγνωστος (ή και γνωστός) και τους πει «θα με βοηθήσεις να βρω το σκυλάκι μου» (ή κάτι παρόμοιο) δεν πρέπει να το κάνουν!


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


4. Φτιάξτε έναν μυστικό κώδικα, μια λέξη ή φράση που θα γνωρίζετε εσείς και το παιδί. Μ αυτόν τον τρόπο αν κάποιος το πλησιάσει και του πει ότι σας γνωρίζει και να πάει μαζί του να ρωτήσει το παιδί ποιός είναι ο μυστικό κωδικός. Το ίδιο να κάνει το παιδί και αν κάποιος χτυπήσει την πόρτα και είναι μόνο του στο σπίτι. Η πόρτα θα μείνει κλειστή μέχρι να ακούσει το παιδί τον μυστικό κωδικό.

5. Μάθετε στα παιδιά να κάνουν θόρυβο, αν αισθανθούν ότι χάθηκαν, ότι απειλούνται ή κινδυνεύουν.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *