Αυτά είναι τα 10 χειρότερα πράγματα που κάνεις στα μαλλιά σου!

hair2

εφάλαιο μαλλιά. Μεγάλο κεφάλαιο! Πάντα έχουμε άγχος για το εάν είναι ωραία, καλοχτενισμένα, εάν «πετάνε», εάν φριζάρουν, εάν φαίνονται άλουστα ! Αλλά το ζήτημα, δεν είναι να μας νοιάζει μόνο η εμφάνισή τους, αλλά και η υγεία τους! Και κακά τα ψέματα, υπάρχουν πολλές βλακείες που κάνουμε και καταστρέφουμε τα μαλλιά μας. Οι χειρότερες είναι οι παρακάτω:

1. Χρησιμοποιείς παλιά προϊόντα

Εννοώ ότι έχεις μια λακ πέντε χρόνων στο ντουλάπι σου και την χρησιμοποιείς ή μια βούρτσα από τότε που ήσουν γυμνάσιο. Ειδικά το «κακό» βούρτσισμα είναι βλάπτει ιδιαίτερα τα μαλλιά, γι’αυτό αγο΄ρασε μια καλή βούρτσα. Tip: Χτένισε απαλά με τη βούρτσα τα μαλλιά σου όχι πολλές φορές την ημέρα αλλά μια το πρωί και μια το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο.

2. Δεν προσέχεις με τα εργαλεία styling

Ποιος δεν ξέρει πως τα εργαλεία στάιλινγκ καταστρέφουν την τρίχα ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ταλαιπωρούνται από το αλάτι και την έλλειψη ενυδάτωσης. Φρόντισε λοιπόν να μην χρησιμοποιείς τον θεμρό αέρα από το πιστολάκι και τα εργαλεία για τις μπούκλες ή το ισιωτικό σου!
3. Βάζεις πολλά χημικά


Εννοείται πως σε νοιάζει εάν διατηρηθεί το χτένισμα σου όσο περισσότερο γίνεται αλλά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς υπερβολικά τον αφρό και τη λακ σου! Όχι μόνο τα μαλλιά κολλάνε αλλά γίνονται και πολύ ξηρά, ενώ δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα.

4. Τα βάφεις συνέχεια


Το ξέρουμε όλες πως το οξυζενέ καταστρέφει τα μαλλιά. Τα χημικά που εισχωρούν στην τρίχα, αλλάζουν τη δομή της με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται ξηρά και να αφυδατώνονται. Έτσι, γίνονται πιο εύθραυστα και ευάλωτα.  Tip: Προτίμησε ανταύγειες που κάνεις μια φορά το δίμηνο, και όχι ρίχα που πρέπει να κάνεις κάθε λίγο και λιγάκι.

5. Ρυθμίζεις την θερμότητα στο φουλ


Μιλάμε φυσικά για το σίδερο και την πρέσα, τα οποία πάντα βάζεις στο φουλ για να ξεμπερδέψεις γρήγορα! Μεγάλο λάθος, καθώς ξέρεις πολύ καλά πως με αυτό τον τρόπο καταστρέφεις τα μαλλιά σου. Ας μην μιλήσω για πρακτικές όπως «να ισιώσω το μαλλί μου με το σίδερο σιδερώματος»… Ναι, το έχω κάνει κι εγώ! Τραγικό!


       Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.


6. Δεν κόβεις συχνά τα μαλλιά σου


Σε πληροφορώ ότι εάν κόβεις συχνά τα μαλλιά σου, δυναμώνουν πιο πολύ και μακραίνουν και πιο γρήγορα! Πρέπει να πηγαίνεις στο κομμωτήριο σου για κούρεμα κάθε τρεις μήνες, λένε οι ειδικοί και όχι μια φορά τον χρόνο, όπως -πιθανόν- κάνεις.

7. Δεν αλλάζεις ποτέ σαμπουάν


Η σταθερότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν κάνει καλό. Εάν δεν αλλάζεις συχνά το σαμπουάν και τη μαλακτική σου, τότε το μαλλί «συνηθίζει» σε αυτά τα προϊόντα και δεν έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

8. Τα πειράζεις όσο είναι βρεγμένα


Καλό είναι να χρησιμοποιείς τη βούρτσα ή τη χτένα σου, αφού πρώτα στεγνώσεις αρκετά τα μαλλιά σου. Αυτό σίγουρα θα περιορίσει το σπάσιμο και τα μαλλιά σου θα μπορούν να φορμαριστούν πιο εύκολα. Επίσης, απαγορεύεται να τα ισιώνεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα! Τα καταστρέφεις!

9. Χρησιμοποιείς συνέχεια το σίδερο ή την πρέσα

Θέλεις τα μαλλιά σου να είναι λεία και περιποιημένα κι έτσι καθημερινά είσαι με μία πρέσα και ένα σίδερο ισιώματος στο χέρι! Η αλήθεια είναι όμως πως η θερμότητα επιβαρύνει τα μαλλιά σου και έτσι γίνονται ξηρά και θαμπά πολύ εύκολα. Δοκίμασε να χρησιμοποιείς τα εργαλεία ισιώματος μέρα παρά μέρα ή δύο φορές την εβδομάδα.Tip: Πέρνα τις άκρες με μετάξι ή σιλικόνη για να τις ενισχύεις.

10. Τα πιάνεις συνέχεια κότσο ή αλογοουρά


Ωραίο στυλ, αλλά εάν το κάνεις συνέχεια, τα ταλαιπωρείς και τα οδηγείς στο σπάσιμο. Προσοχή, λοιπόν!

 

 

http://y-olo.gr/


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *