Αυτά είναι τα 10 χρήσιμα tips για την ακμή που πρέπει να μάθεις!

Η ακμή είναι κάτι που μπορεί να εμφανιστεί τόσο στην εφηβεία όσο και στην ενήλικη ζωή. Υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση ακμής και τις κάνουμε ασυνείδητα. Παρόλα αυτά, με μερικά tips κατά της ακμής μπορείς να προλάβεις την εμφάνιση της και να εξασφαλίσεις ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα.

Εάν θέλεις να μάθεις αυτά τα χρήσιμα tips κατά της ακμής, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Δες εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να έχεις μια απαλή και περιποιημένη επιδερμίδα. Ακολούθησε τα σωστά βήματα και πες αντίο στην ακμή οριστικά!

Tips κατά της ακμής που θα σου χαρίσουν ένα καθαρό δέρμα!

1) Πίνε πολύ νερό

γυναικα πινει νερο

Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Πρέπει το σώμα σου να παραμένει συνεχώς ενυδατωμένο. Η ενυδάτωση παίζει πρωταρχικό ρόλο τόσο στην όψη όσο και στην υφή αλλά και την ελαστικότητα του δέρματος. Τουλάχιστον 2 λίτρα νερό ημερησίως είναι απαραίτητα.

2) Μην πλένεις υπερβολικά το πρόσωπο σου

πλυσιμο προσωπου

Το πλύσιμο του προσώπου είναι μέρος μιας σωστής ρουτίνας περιποίησης. Ωστόσο, σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Το να πλένεις το πρόσωπο σου απομακρύνει τους ρύπους, τα μικρόβια και τις σκόνες. Είναι λογικό, λοιπόν, να σκέφτεσαι ότι το συχνό πλύσιμο θα εμποδίσει τα σπυράκια. Λάθος! Το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να προκαλέσει μείωση της φυσικής λιπαρότητας του δέρματος. Αυτό θα οδηγήσει στην παραγωγή ακόμα περισσότερης λιπαρότητας για να αναπληρωθεί η “χαμένη”. Έτσι,θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι palettino-magazine-fw2122.jpg
ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 45ευρώ!!!

3) Να λούζεσαι με προσοχή

λουσιμο

Τα προιόντα τα οποία χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου δεν ενδείκνυνται για το πρόσωπο. Προσπάθησε να αποφύγεις κάθε επαφή των σαπουνιών των μαλλιών με το πρόσωπο.

4) Άλλαζε συχνά σεντόνια

αλλαγη σεντονιων

Τα σεντόνια, όταν μένουν για πολλές μέρες χωρίς αλλαγή, μαζεύουν αρκετή ποσότητα σκόνης. Φρόντισε να τα αλλάζεις αρκετά συχνά για να αποφύγεις να επιβαρύνεις το δέρμα σου. Μπορείς επίσης, αντί να αλλάξεις τα σεντόνια να αλλάζεις μαξιλαροθήκη. Παρόλα αυτά, και τα σεντόνια χρήζουν αλλαγής κάθε 2-3 εβδομάδες.

5) Μην αγγίζεις το πρόσωπο σου

αγγιγμα προσωπου

Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός κανόνας γενικότερης υγιεινής. Τα χέρια είναι το σημείο του σώματος με τα περισσότερα μικρόβια. Αγγίζοντας το πρόσωπο σου, μεταφέρεις τα μικρόβια πάνω του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, μολύνσεις και εξάρσεις ακμής. Μην αγγίζεις το πρόσωπο σου με βρώμικα χέρια και απόφυγε να σπας τυχόν σπυράκια.

6) Κράτα μαζεμένα τα μαλλιά σου όταν κοιμάσαι

γυναικα κοιμαται

Εάν έχεις πλούσια, μακριά μαλλιά, φρόντισε να τα κρατάς μαζεμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι, τα μαλλιά σου δε θα έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο σου. Θα αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης ρύπων και μικροβίων στην καθαρή σου επιδερμίδα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι palettino-magazine-fw2122.jpg
ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 45ευρώ!!!

7) Χρησιμοποίησε συχνά scrub προσώπου

σκραμπ προσωπου

Το scrub προσώπου είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται 1-2 φορές την εβδομάδα. Με την μέθοδο της απολέπισης θα απομακρύνεις νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο σου και θα αφήσεις την επιδερμίδα σου να αναζωογονηθεί. Είναι αρκετά σημαντικό να χρησιμοποιείς ήπια scrubs για το πρόσωπο. Μπορείς να βρεις scrubs στο εμπόριο αλλά πάντα υπάρχει η επιλογή να φτιάξεις τα δικά σου με φυσικά συστατικά.

8) Πλένε τα πινέλα του μακιγιάζ

πλυσιμο πινελο μακιγιαζ

Το μακιγιάζ είναι μέρος της ρουτίνας πολλών γυναικών. Τα πινέλα που χρησιμοποιείς για να απλώσεις το μακιγιάζ σου είναι μια κρυφή πηγή μικροβίων. Πρέπει να πλένονται συχνά και σωστά για να μειώσεις την πιθανότητα εμφάνισης ακμής ή μολύνσεων στο πρόσωπο σου.

9) Μείωσε το κάπνισμα

οχι στο κάπνισμα

Εάν δεν καπνίζεις, κάνεις την καλύτερη επιλογή για την υγεία σου. Εάν είσαι καπνίστρια, προσπάθησε να ελαττώσεις το κάπνισμα. Δυστυχώς αυτή η συνήθεια έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, την υγεία και το δέρμα σου. Το κάπνισμα, κάνει το δέρμα να “σπάει” πιο γρήγορα, προκαλεί λεπτές ρυτίδες γύρω από το στόμα και μπορεί να προκαλέσει ακμή λόγω του καπνού.

10) Να έχεις πάντα καθαρή πετσέτα

σκούπισμα με πετσέτα

Στο μπάνιο πάντα θα υπάρχουν πετσέτες για τα χέρια. Όταν πλένεις το πρόσωπο σου, φρόντισε να χρησιμοποιείς μια καθαρή πετσέτα η οποία είναι αποκλειστικά για αυτή τη χρήση. Μη σκουπίζεσαι με την πετσέτα χεριών. Προσπάθησε να αλλάζεις συχνά την πετσέτα που έχεις. Η υγρασία που συγκρατεί μπορεί να αναπτύξει μικρόβια και μύκητες που σίγουρα δε θες να καταλήξουν στο πρόσωπο σου.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι palettino-magazine-fw2122.jpg
ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 45ευρώ!!!

Η σωστή φροντίδα του προσώπου είναι σημαντική για να παραμείνει καθαρό και λαμπερό. Με αυτά τα tips κατά της ακμής μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δε θα έρθεις αντιμέτωπη με αυτή. Ακολούθησε τις σωστές συμβουλές και το πρόσωπό σου θα σε ανταμείψει.

ediva.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *