Αυτή είναι η λίστα με τις top 10 κακές beauty συνήθειες που μας ασχημαίνουν! Εσύ ποια κάνεις;

hbts1_633_451

Στην ομορφιά σκέψου τα πράγματα ως εξής: υπάρχει μια λίστα με τα 10 πιο συνηθισμένα beauty λάθη που κάνουμε όλες λίγο- πολύ στην καθημερινότητά μας. Και αυτά τα λάθη όταν τα κάνουμε είναι σαν να αδειάζουμε κάθε μέρα ένα μπολ οικογενειακό παγωτό στο στομάχι μας. Ώσπου ξυπνάμε ένα πρωί κι έχουμε ρυτίδες- πανάδες- κυτταρίτιδα- κιτρινισμένα νύχια- όλα τα κακά της μοίρας μας. Κι εντάξει, το παγωτό το τρως αλλά το άλλο πρωί μπορείς να μπεις στο παντελόνι σου. Όμως, όταν κάνεις συστηματικά αυτά τα beauty λάθη η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.


Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr


Σε αυτό το post σου υπενθυμίζουμε ποια είναι η λίστα με τα beauty λάθη, έτσι για να μπεις σε τάξη για κάμποσο. Ποια από αυτά κάνεις συχνότερα; Υπάρχει και poll στο τέλος για να βγάλει η beauty editor σου τα δικά της συμπεράσματα…

Beauty λάθος no 1: πολύ ανοιχτό ή πολύ σκούρο make up!
Έχει περάσει κανένας χρόνος από τότε που γνώρισα από κοντά τον Eliano Bou Assi, make up artist και δεξί χέρι της Bobbi Brown. Και ανάμεσα στα υπερφανταστικά tip που μου είχε δώσει ήταν και αυτό: Δεν πρέπει να σβήνεις το make up μέχρι χαμηλά στο λαιμό! Ναι, σωστά διάβασες! Σύμφωνα με την θεωρία του international make up artist της Bobbi Brown αν πρέπει να σβήσεις το make up μέχρι χαμηλά στο λαιμό σημαίνει ότι το make up που έχεις επιλέξει δεν είναι στον τόνο σου και κάνει διχρωμία. Και με την ίδια λογική, αν το make up σου είναι στο χρώμα της επιδερμίδας σου ακριβώς δεν χρειάζεται να μπεις σε τέτοιο κόπο. Άρα, στέκει!
Τώρα. για να βρεις το make up που ταιριάζει α-κρι-βώς στον τόνο σου θα πρέπει να το δοκιμάσεις στο λαιμό και να προτιμήσεις ένα κατάστημα καλλυντικών που να βρίσκεται κοντά σε βιτρίνα που να βλέπει το φυσικό φως του ήλιου. Τα φώτα αλλοιώνουν το αποτέλεσμα. Άρα θα πρέπει να πας και πρωί!

Beauty λάθος no 2: το υπερβολικό (ή το καθόλου) peeling στο πρόσωπο!
Ένας από τους μεγαλύτερους beauty εθισμούς που έχω πέσει κατά το παρελθόν είναι το υπερβολικό peeling στο πρόσωπο. Και αλήθεια σου λέω, είναι πολύ εύκολο να εθιστείς σε αυτή την υφή που έχει η επιδερμίδα σου μετά από το peeling. Όποια μέθοδο κι αν ακολουθείς, εννοώντας είτε χημικό peeling με γλυκολικό οξύ είτε φυσικό με μια βούρτσα για παράδειγμα, αν το κάνεις από δύο και πλέον φορές την εβδομάδα θα καταφέρεις σε μερικούς μήνες από τώρα η επιδερμίδα σου να γίνει λεπτή και ευερέθιστη. Η σωστή οδός είναι το μέτρον άριστον! Όπως καταλαβαίνεις, δηλαδή, αν δεν το κάνεις και καθόλου δεν πρέπει να ξεφυσάς από ανακούφιση για το πόσο προνοητική είσαι! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ!

Beauty λάθος no 3: να μην φοράς αντηλιακό προσώπου!

Πρέπει να έχω πληκτρολογήσει αυτή την πρόταση πάνω από 1000 φορές  στην ζωή μου! Και για μένα αυτό το beauty λάθος είναι και το τραγικότερο όλων! Για τον πολύ απλό λόγο ότι αν όλες φορούσαμε αντηλιακό Χειμώνα- Καλοκαίρι όλα τα χρόνια της ζωής μας θα δείχναμε στα 50 μας τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερες. Με άλλα λόγια: η νούμερο ένα αιτία γήρανσης είναι η φωτογήρανση!
Bonus info: βάλε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου αντηλιακό και απόκτησε αυτή την beauty συνήθεια να το φοράς στα χέρια σου στο πρώτο κόκκινο φανάρι που σε πιάνει. Γιατί; Γιατί εγώ που το κάνω δεν θα βγάλω ποτέ πανάδες στα χέρια ενώ εσύ ναι. Εκτός αν κλέψεις αυτή την ιδέα. Και η beauty editor σου σου δίνει το ελεύθερο!

Beauty λάθος no 4: να πέφτεις για ύπνο χωρίς να έχεις κάνει ντεμακιγιάζ!

Με την Ξένια (aka Ιωάννου, aka2 αρχισυντάκτρια του TLIFE) έχουμε κάνει ομηρικούς καυγάδες γι’αυτό το θέμα! Γιατί με τον καθαρισμό του προσώπου πριν τον ύπνο είμαι το μεγαλύτερο σπασικλάκι αυτού του κόσμου. Και ξέρω πως μια μέρα θα την μυήσω σε αυτή την beauty εμμονή μου. Κι εντάξει, ας μην βάζει (ή και εσύ) γαλάκτωμα μετά gel καθαρισμού μετά λοσιόν και μετά κρέμα, αλλά ας βρούμε τη μέση λύση στα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ!


Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr


Beauty λάθος no 5: να μην παίρνεις λίγο τις άκρες ανά δίμηνο!
Το να παίρνεις τις άκρες για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα είναι ο μεγαλύτερος αστικός beauty μύθος που κυκλοφόρησε ποτέ (σκέψου το: ότι συμβαίνει στις άκρες των μαλλιών σου δεν έχει καμία σχέση με τη ρίζα. Και τα μαλλιά μας μακραίνουν από τη ρίζα!). ΄Ομως, με τον να παίρνεις την ψαλίδα ανά δύο μήνες περίπου θα έχεις σίγουρα μαλλιά πιο υγιή.

Beauty λάθος no 6: μανικιούρ χωρίς βάση!
Αν ξεβάφεις τα νύχια σου και από κάτω ανακαλύπτεις τα νέα… κίτρινα νύχια σου αυτό συνέβη κατά 99,9% γιατί την τελευταία φορά που έβαψες τα νύχια σου δεν έβαλες βάση πριν το βερνίκι. Η βάση δεν έχει ανακαλυφθεί για να πουλάνε προϊόντα οι εταιρίες. Λειτουργεί ως προστατευτικό φιλμ ανάμεσα στα νύχια σου και το βερνίκι ώστε το δεύτερο να μην “ποτίσει” με χρώμα τα νύχια σου. Και για να είσαι και πιο safe τοποθέτησε δύο στρώσεις βάσης.

Beauty λάθος no 7: να το παρακάνεις με το βγάλισμο των φρυδιών σου!
Σκέψου τα φρύδια σου κάτι σαν… του σπανού τα γένια! Λοιπόν, δεν γίνονται! Από την στιγμή που το παρακάνεις με το βγάλσιμό τους θα πρέπει να περάσουν κάμποσοι μήνες για να επανέλθουν και να τα παχύνεις. Το πιο σωστό θα ήταν να κλείσεις ραντεβού σε έναν ειδικό για να στα βγάλει κι έπειτα μόνη σου να βγάζεις τις τριχούλες που εμφανίζονται περιμετρικά χωρίς να επέμβεις ξανά στο σχήμα.

Beauty λάθος no 8: να μην πετάς τη μάσκαρά σου μετά από τρεις μήνες!
Ok! Για να είμαι ακριβής δεν ενοχλεί το να κρατάς τη μάσκαρά σου τρεις μήνες αφότου την έχεις ανοίξει. Το πρόβλημα έγκειται στο να την φοράς. Λόγω αυτής της κίνησης που κάνεις με το βουρτσάκι της μάσκαρα (αυτό το… μέσα- έξω) έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία βακτηρίων τα οποία μεταφέρονται στα μάτια σου. Και αυτά τα βακτήρια ενδέχεται να μεταφραστούν σε επιπεφυκίτιδες και άλλα πολλά!

Beauty λάθος no 9: πιστολάκι απευθείας πάνω στα μαλλιά!
Μετά το base για το μανικιούρ και τα προϊόντα θερμοπροστασίας (ή/και heat protecting) δεν έχουν δημιουργηθεί έτσι χωρίς λόγο. Όπως τα αντηλιακά μπλοκάρουν την υπεριώδη ακτινοβολία έτσι και τέτοιου τύπου προϊόντα περιποίησης μαλλιών προστατεύουν την τρίχα από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έχει το πιστολάκι. Και οι υψηλές θερμοκρασίες καίνε την τρίχα. Λογικό!

Beauty λάθος no 10: να μην πλένεις τα πινέλα σου!
Αν είχες κάποιο ειδικό εργαλείο για να δεις τι συγκεντρώνεται πάνω στα πινέλα σου όταν έχεις καιρό να τα πλύνεις δεν θα έκανες ποτέ ξανά το ίδιο λάθος. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς πινέλα, έχε στο νου σου να πλένεις πάντα μα πάντα τα χέρια σου πριν ακουμπήσουν το πρόσωπό σου. Κι επίσης, πριν βάλεις gel στα χέρια σου για να πλύνεις το πρόσωπό σου να πλένεις πάντα τα χέρια σου (ένα ακόμη λάθος που κάνουν πολλές!). Και τέλος να μην αφήνεις κανέναν μα κανέναν να σε αγγίζει στο πρόσωπο! Ξέρω, γίνομαι υστερική αλλά εντάξει, πέρα από εκείνες τις τρυφερές στιγμές κανέναν!

 

 


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *