Βενετία: Πάμε Καρναβάλι;

Είναι, από μόνη της, μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Για είκοσι περίπου μέρες κάθε χρόνο είναι και μια από τις πιο μαγικές, χάρη στο μακροβιότερο καρναβάλι της υφηλίου, που την πλημμυρίζει με τις φαντασμαγορικές του εικόνες. Οι περίτεχνες βενετσιάνικες μάσκες, τα vintage κοστούμια του (σκεφτείτε αρλεκίνους, δόγηδες, ντόμινα, σάτυρους, βαρόνους, μαρκήσιους, καζανόβες), τα αριστοκρατικά pallazzi που ανοίγουν τις πόρτες τους μόνο μια φορά τον χρόνο, γι’ αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίσταση, και τα ολοήμερα και ολονύχτια πάρτι που μετατρέπουν την πάλαι ποτέ Γαληνοτάτη σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς καλούς λόγους που έχουμε για να βρεθούμε στη Βενετία στο τέλος του μήνα.

Εν αρχή ην το Καρναβάλι

Το φετινό βενετσιάνικο καρναβάλι ξεκινά επίσημα στις 14 Φεβρουαρίου, και διαρκεί έως τις 4 Μαρτίου. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε μέρα, με αποκορύφωμα την τελευταία εβδομάδα, όταν τα φαντασμαγορικά παλάτια των δόγηδων ανοίγουν τις πόρτες τους για να φιλοξενήσουν τα περίφημα μπαλ-μασκέ, και κάθε γωνιά της πόλης είναι ένα ατελείωτο πάρτι.

Το φετινό καρναβάλι τιτλοφορείται «Φανταστική Φύση» και εμπνέεται από τον κόσμο των παραμυθιών, της φαντασίας και των μύθων από διάφορα μέρη του κόσμου. Στα «οπωσδήποτε» του βενετσιάνικου καρναβαλιού, οι πρωτάρηδες σημειώστε κατ’ αρχάς τις παρελάσεις που καταλήγουν σε διαγωνισμούς για το καλύτερο αποκριάτικο κοστούμι. Οι παρελάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά, από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν, όπως κάθε χρόνο, κινηματογραφικές προβολές, υπαίθριες και μη συναυλίες, DJ set’s στις πλατείες, πάρτι και prive χοροί στα pallazzi. Στα highlights πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβουμε την υδάτινη παρέλαση με τις φωτισμένες με κεράκια γόνδολες που σηματοδοτεί το τέλος του καρναβαλιού και το περίφημο καρναβάλι στο σκοτάδι. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Και τα… εκτός Καρναβαλιού 

Θα ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: Είναι μάλλον απίθανο να καταφέρετε να συνδυάσετε όλα τα πάρτι και τα events του καρναβαλιού με το sightseeing που θα θέλατε να κάνετε μια οποιαδήποτε άλλη περίοδο στη Βενετία. Αν, ωστόσο, διακατέχεστε από τη λαχτάρα του πρωτάρη επισκέπτη της πόλης, μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να στριμώξετε στις ήδη γεμάτες μέρες σας είναι τα palazzi Ca’ d’Oro, Ca’ Rezzonico, Palazzo Contarini del Bovolo, το περίφημο Παλάτι των Δόγηδων, η Γέφυρα των Στεναγμών, η Όπερα Fenice, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου με την ομώνυμη πλατεία, ιδανική για χαλαρά απογεύματα στα στιλάτα (και ακριβά) café της και, βέβαια, τα μυθικά κανάλια της πόλης.

Μιλώντας γι’ αυτά, πρέπει να πούμε ότι η βαρκάδα με τη γόνδολα είναι υπερτιμημένη ως η κλασικότερη… τουριστοπαγίδα. Ούτως ή άλλως, ο ρομαντισμός που αποπνέει η πόλη –άρρηκτα συνδεδεμένος με το υγρό στοιχείο– αντανακλάται σε κάθε γωνιά της, και η θέα των καναλιών απολαμβάνεται εξίσου σε μια βόλτα με τα πόδια. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις βόλτες που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στη Βενετία έχουμε εδώ.

Πάμε Καρναβάλι… οργανωμένα 

– Το τετραήμερο πακέτο του Manessis Travel κοστίζει 545€ κατ’ άτομο (συν 175€ για φόρουςαεροδρομίων και επίναυλους καυσίμων) και περιλαμβάνει απευθείας πτήσεις με Alitalia, τρεις διανυκτερεύσεις στο 4 αστέρων ξενοδοχείο Russot στο Mestre (λίγο έξω από την πόλη) και ξενάγηση στη Βενετία. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου.

– Το Vlassopoulos Travel έχει να προτείνει δύο πακέτα, ένα εξαήμερο (αναχώρηση την 1η Μαρτίου) και ένα επταήμερο (αναχώρηση στις 28 Φεβρουαρίου) οι τιμές των οποίων διαμορφώνονται στα 479€ και 545€ αντίστοιχα. Και τα δύο περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις στο 4άστερο Parc Hotel Castelnuovo Del Garda, στη Βερόνα, εισιτήρια πλοίου για Ανκόνα, όλες τις μεταφορές, και εκδρομές στο Μιλάνο και τη Λίμνη Γκάρντα.

– Ένα εξαήμερο πακέτο προτείνει το Grefis Holidays, στην καλύτερη πιθανότατα τιμή που μπορείτε να βρείτε: 295€ κατ’ άτομο, με ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Τεργέστη και διαμονή σε τετράκλινες καμπίνες, διαμονή στο 3 αστέρων ξενοδοχείο Ibis Style στην Πάντοβα, και εκδρομή στη Λιουμπλιάνα. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Φεβρουαρίου.

– Το πακέτο του Signature Travel ανέρχεται στα 420€ κατ’ άτομο, και περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Βενετία, εισιτήρια πλοίου σε τετράκλινες καμπίνες (Πάτρα-Ανκόνα), ξενάγηση στη Βενετία και εκδρομές σε Πάντοβα, Βερόνα και Λίμνη Γκάρντα. Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Μπορώ να το οργανώσω μόνος μου;

Σαφώς και μπορείτε –το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα δυσκολευτείτε να βρείτε ξενοδοχείο μέσα στη Βενετία σε λογική τιμή τις μέρες του καρναβαλιού. Τα αεροπορικά εισιτήρια παραμένουν μέχρι στιγμής σε λογικά επίπεδα (στα 162€ μετ’ επιστροφής και φόρων με την Alitalia μέσω Ρώμης, για αναχώρηση στις 25 ή 26 Φεβρουαρίου και επιστροφή στις 7 ή 8 Μαρτίου).

Όσον αφορά, όμως, τα ξενοδοχεία, τα νέα δεν είναι το ίδιο καλά: Το φτηνότερο δίκλινο που βρήκαμε στο κέντρο της πόλης για τις τελευταίες μέρες του Καρναβαλιού (1-4 Μαρτίου) ανέρχεται στα 207€ ανά βράδυ. Στο Mestre τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα: το οικονομικότερο δίκλινο που εντοπίσαμε, στη Locanda Cavali θα σας στοιχίσει 65€. Γενικώς, όσο πιο έξω από την Βενετία… αντέχετε να μείνετε, τόσο οικονομικότερες επιλογές διαμονής θα πετύχετε. Ρίξτε μια ματιά στον σχετικό χάρτη του Booking, για να πάρετε ιδέες.

venecia2014_680_1_321003_B16014 venecia2014_680_10_321004_YMV402 venecia2014_680_11_321005_O951QK venecia2014_680_12_321006_354439 venecia2014_680_13_321007_44T502 venecia2014_680_14_321008_16z2H0 venecia2014_680_15_321009_O93602 venecia2014_680_2_321010_219M3G

in2life.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *