Βρες ποιο σχήμα λαιμόκοψης σου ταιριάζει

Το γυμνό δέρμα του λαιμού και του μπούστου (γαλλιστί ντεκολτέ) ήταν, είναι και θα είναι πάντα το στολίδι της (ντυμένης) γυναίκας. Το κατάλληλο ρούχο μπορεί να το αναδείξει, ενώ το ακατάλληλο να εκθέσει τις όποιες ατέλειές του. Ανάλογα λοιπόν με τα σωματικά σου χαρακτηριστικά και προσόντα, διάλεξε την κατάλληλη λαιμόκοψη που πρέπει να έχει η

μπλούζα ή το φόρεμά σου, για να προσθέσεις χάρη και θηλυκότητα στην εμφάνισή σου.
Σχήμα V
Είναι το σχήμα που ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις γυναίκες, κυρίως γιατί κάνει τον λαιμό να φαίνεται μακρύτερος. Έχει όμως και άλλα πλεονεκτήματα:
• Βελτιώνει το οπτικό αποτέλεσμα του δυσανάλογα μεγάλου στήθους κάνοντάς το να φαίνεται λιγότερο ογκώδες. Βασική προϋπόθεση να μην έχει… βάθος αμέτρητο, γιατί κινδυνεύει να γίνει χυδαίο (εκτός και αν προτιμάς, όταν συνομιλείς με άλλους, να μην σε κοιτάζουν στο πρόσωπο αλλά στο στήθος).
• Όταν το στήθος είναι μικρό, καλό είναι το V να μην είναι χαλαρό ή ξεχειλωμένο. Μια καλή ιδέα είναι να το στολίσεις χρησιμοποιώντας κορδέλες, ένα μαντίλι, ένα μικρό βολάν ή μια διακοσμητική μπορντούρα. Μπορείς ακόμα να το φορέσεις σε συνδυασμό με άλλη μπλούζα από μέσα, ώστε το V να φαίνεται διπλό.
• Αν έχεις όμορφο μπούστο και ώμους, το V μπορεί να μην είναι τόσο βαθύ όσο πλατύ (να ανοίγει σε αμβλεία γωνία). Θα αναδείξει ένα δυνατό σημείο της γυναικείας ομορφιάς.
Σχήμα U
Η καμπύλη είναι ένα σχήμα κατεξοχήν θηλυκό, επομένως είναι φυσικό να προσθέτει θηλυκότητα. Αν έχεις κοντό λαιμό, να το προτιμήσεις πιο στενό και βαθύ (όχι όμως πιο κάτω από το σημείο όπου αρχίζει το στήθος). Το σχήμα του τονίζει επίσης τους όμορφους, στρογγυλούς ώμους ή τους βελτιώνει οπτικά, αν είναι στενοί.
Σχήμα χαμόγελο
Απολύτως κατάλληλο για λεπτές σιλουέτες με κανονικό στήθος. Μάλλον ακατάλληλο για γυναίκες με μεγάλο, βαρύ στήθος, γιατί το κάνει να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Ταιριάζει πολύ σε όσες έχουν τα μαλλιά τους κοντά ή μαζεμένα ψηλά. Προσοχή όμως γιατί, αν έχεις πλάτη φαρδύτερη από την περιφέρεια, η δυσαναλογία θα φαίνεται ακόμα πιο έντονη. Αντίθετα, σου ταιριάζει αν έχεις στενούς ώμους.
Σχήμα τετράγωνο
Πηγαίνει πολύ σε γυναίκες με μικρό ή κανονικό στήθος και σχετικά ψηλό λαιμό, ενώ επίσης ταιριάζει σε πολύ στρογγυλά πρόσωπα. Δεν κολακεύει ιδιαίτερα όσες έχουν φαρδείς ώμους και σχετικά βαριά κατασκευή. Αν πρόκειται για το ντεκολτέ αμάνικης μπλούζας ή φορέματος και θέλεις τα μπράτσα σου να φαίνονται λεπτότερα, τότε καλύτερα οι τιράντες να είναι φαρδιές κι όχι λεπτεπίλεπτες. Ένα τέτοιο ρούχο μπορεί να φορεθεί εξίσου όμορφα μαζί με ένα πουκάμισο που διαθέτει μακριές μανσέτες και ψηλό κολάρο.

 

gr.yahoo.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *