Γιατί τα μαλλιά μας σταματούν να μακραίνουν;

Οι περισσότερες από εμάς επιθυμούν σαν τρελές μακριά υγιή μαλλιά. Καμιά φορά όμως όσο κι αν προσπαθούμε τα μαλλιά μας παραμένουν στάσιμα και παρότι ο χρόνος περνά, δεν μεγαλώνουν ούτε χιλιοστό. Είναι δυνατόν να παραμένουν στο ίδιο μήκος; Και όμως είναι. Ακόμη και αν έχουμε βαμμένα μαλλιά και βλέπουμε τη ρίζα να κατεβαίνει αυτά δεν λένε να μακρύνουν!

Τι φταίει;

-Δεν τα κόβετε στις άκρες. Δεν θέλει πολύ. Μη φοβάστε. Ίσα ίσα ένα εκατοστό άντε δύο κάθε τρεις μήνες. Θα μακραίνουν πιο πολύ από ό, τι τα κόβετε.

-Το DNA. Η κληρονομικότητα και οι προδιαγραφές του σώματος. Η τρίχα όλων των ανθρώπως δεν είναι ίδια. Κάποιες είναι προγραμματισμένες να αντέχουν μέχρι ένα ορισμένο μήκος και κάποιες άλλες ανάλογα με τη σύστασή τους απλά μακραίνουν πιο πολύ.

-Η ηλικία. Όσο μεγαλώνουμε η τρίχα εξασθενεί. Χοντραίνει και γίνεται πορώδης ενώ παράλληλα οι ρίζες αποδυναμώνονται.

-Είτε λόγω ταλαιπωρίας (βαφές, πιστολάκι) είτε λόγω προδιαγραφών, τα μαλλιά σπάνε όταν φτάνουν σε ένα ορισμένο ύψος. Δεν αντέχουν να μακρύνουν άλλο.

-Είναι σημάδι κακής υγείας, έλλειψης βιταμινών και κούρασης ή και κατάθλιψης.

-Εξαντλητικές δίαιτες. Αποδυναμώνεται το σώμα και δεν παίρνει τα απαραίτητα συστατικά. Τα μαλλιά είναι από τα πρώτα πράγματα που την… πληρώνουν.

-Δερματικά προβλήματα του κεφαλιού: Ξηροδερμία, σμηγματόρροια, ψωρίαση.

– Το λούσιμο και το χτένισμα. Δηλαδή, όταν τα αποφεύγετε. Το δέρμα και οι ρίζες πρέπει να αναπνέουν. Είναι καλό να μην κάνετε πάνω από 3 μέρες να λουστείτε και να χτενίζεστε 2 φορές τη μέρα έστω.

 

queen.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *