ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΑ! Μάθε τι μπορείς να κάνεις για να καθυστερήσεις τα σημάδια του χρόνου!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ομορφιάς; Ο χρόνος. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό; Να τον κάνεις φίλο σου. Και κάπως έτσι τα σημάδια του θα καθυστερήσουν να φανούν… Χρειάζεσαι λοιπόν τις κρέμες σου (τα έχουμε ξαναπεί αυτά) και φυσικά μια ανάλογα σωστή ζωή (γιατί τα πάντα ξεκινούν από μέσα). Δεν είναι απλό, θέλει κόπο και θυσίες, όμως είναι εφικτό! Κι όσο πιο νωρίς το αντιληφθείς αυτό, τόσο καλύτερα!

Ο διατροφολόγος – διαιτολόγος Μιχάλης Μακρυλλός γίνεται ο σύμμαχός σου για σήμερα και σε μαθαίνει πώς να πολεμήσεις αποτελεσματικά το χρόνο! “Η γήρανση είναι ένα σύνολο βλαβερών μεταβολών που λαμβάνουν χώρα στο σώμα και τον οργανισμό καθώς αυτός μεγαλώνει. Επί της ουσίας οφείλεται στην αδυναμία του οργανισμού να αναπλάσει τα κύτταρα του. Να αντικαταστήσει δηλαδή τα φθαρμένα και κατεστραμμένα κύτταρα με καινούργια”.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΗΡΑΝΣΗ
– Ενδογενείς παράγοντες: η κληρονομικότητα και οι ορμονικές μεταβολές (κυρίως στις γυναίκες) όπου τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων έχουν ως αποτέλεσμα την αρχή της γήρανσης.

– Εξωγενείς παράγοντες: το κάπνισμα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η φτωχή και κακή διατροφή, το στρες, το άγχος κ.α. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για την αύξηση των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που υπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο αριθμό στον οργανισμό για να σε προφυλάσσουν από βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες. Όταν αυξάνονται αισθητά, παύουν να είναι ωφέλιμες και αρχίζουν να καταστρέφουν τα κύτταρα. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι πολύ σημαντικές στη διατροφή γιατί συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ
Ωμό ελαιόλαδο: Πρόσθεσέ το καλύτερα στο τέλος του μαγειρέματος.

Ξηροί καρποί: Έχουν ευεργετική δράση στο σώμα και το μυαλό. Επίσης λειτουργούν στον οργανισμό και ως αντιοξειδωτικά καθώς ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει τα λιπαρά οξέα ΕΡΑ και DHA που χρειάζεται καθημερινά.

Φυτικής προέλευσης τροφές: Λιναρόσπορος, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. σπανάκι), καρύδια, αμύγδαλα, κολοκυθόσπορος, tofu (τυρί από γάλα σόγιας), φύκια.

Ζωικές τροφές πλούσιες σε ΕΡΑ και DHA όπως τα λιπαρά ψάρια. Δηλαδή σολομός, σκουμπρί, φρέσκος τόνος, σαρδέλες, πέστροφα και ρέγγα.

Μαύρη σοκολάτα: Προσφέρει επίσης αντιοξειδωτική προστασία. Όμως η κατανάλωσή της πρέπει να γίνεται με μέτρο γιατί είναι πολύ πλούσια και σε θερμίδες.

Η ΝΕΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΙ ΘΥΣΙΕΣ
Αν αγαπάς τον εαυτό σου, αν τον προσέχεις, αν τον ξεκουράζεις και αποφεύγεις τις καταχρήσεις τότε ναι, τα σημάδια του χρόνου γίνεται να καθυστερήσουν. Αν είσαι ήρεμη, αν προσέχεις την υγεία σου και την ψυχική και τη σωματική, τότε ναι ο χρόνος τα βρίσκει σκούρα μαζί σου…

Αρα μην ξεχνάς…
1. Ακολούθησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος θα περιλαμβάνει σωστή διατροφή και συχνή άσκηση.

2. Απόφυγε το κάπνισμα. Μειώνεις τις πιθανότητες για σοβαρές παθήσεις, όπως την απώλεια οστικής μάζας και κατά συνέπεια τη γήρανση του δέρματος.

3. Πρόσθεσε στο διαιτολόγιό σου τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά.

Να θυμάσαι πάντα πως η μεσογειακή διατροφή αποτελεί βάση για την αντιμετώπιση της αντιγήρανσης.

 

tlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *