Γκέισα: η νέα τάση του κιμονό & η μόδα της Ασίας

Ακόμα μία τάση για την μόδα τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2013 έρχεται να διεκδικήσει μια θέση στην ντουλάπα σου. Σύμφωνα με το Cover Media, το λουκ της Γκέισας με έντονες ασιατικές καταβολές, έρχεται στη μόδα.

Φυσικά, για να υλοποιήσεις το εν λόγω λουκ, πρέπει να εξοπλιστείς με κιμονό, πολυτελή υφάσματα, floral – εμπριμέ μοτίβα και βρίσκεσαι στη σωστή κατεύθυνση.

Το ασιάτικο στοιχείο ανέδειξαν στις πασαρέλες τους και οι μεγάλοι οίκοι μόδας στις συλλογές για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2013, με τους Prada, Emilio Pucci, Roland Mouret, Lanvin και John Galliano να κρατούν τα σκήπτρα.

Η καυτή τάση ήρθε από την Ασία.

Η καυτή τάση ήρθε από την Ασία.

Ξεκινώντας από τον οίκο Prada είδαμε να κυριαρχούν τα σικ μαύρα κιμονό επενδυμένα με floral μοτίβα και συνδυασμένα με κάπρι παντελόνια αλλά και μεταλιζέ χρυσά πέδιλα. Μοδάτα είναι για τον οίκο Prada και τα φορέματα- κιμονό που καταλήγουν κάτω από το γόνατο.

 

Ο οίκος Emilio Pucci έδωσε μια ακόμα πιο σέξι νότα στο στυλ κιμονό, προτείνοντας σχέδια φορέματος- κιμονό σε πράσινο της ελιάς με το μοτίβο του δράκου να κυριαρχεί. Το σέξι κιμονό εδώ ήταν συνδυασμένο με ψηλά γαλάζια πέδιλα με λουράκι.

Ειδικά το μοτίβο του χρυσού δράκου, πάνω στα μαύρα μεταξένια υφάσματα το λατρέψαμε, ακόμα και στη μορφή της τύπου πιτζάμας με φαρδιά παντελόνια και μπλούζες κιμονό με κουμπιά.

 

Τέλος, ο οίκος Roland Mouret, πήγε το ασιάτικο λουκ, ένα βήμα παραπέρα με φορέματα ασπρόμαυρα σε στυλ του ασιάτικου σχεδίου origami.

Πώς θα υιοθετήσεις το στυλ:

Για το πρωινό σου λουκ, προτίμησε αξεσουάρ και floral μοτίβα που παραπέμπουν στην ανατολή. Μπλούζες τύπου κιμονό συνδυασμένες με τζιν παντελόνι θεωρούνται τοπ επιλογή.

Ταυτόχρονα, τα φορέματα origami ή κιμονό, δίνουν την εξωτική πινελιά που θέλεις στο λουκ σου. Οι πιο τολμηρές μπορούν να ενδώσουν στο λουκ πιτζάμας από μεταξένιο ύφασμα, ιδανικά σε μαύρο, κόκκινο ή γαλάζιο χρώμα.

Τα μαλλιά μπορούν να είναι πιασμένα σε ψηλό κότσο με ξυλάκια ενώ το κλασικό ασιάτικο σακάκι με τα κουμπιά, οι τουνίκ και οι ψηλές πλατφόρμες που θυμίζουν γκέισα έχουν την τιμητική τους.

Αξεσουάρ κλειδιά της τάσης είναι τα μεταλλικά clutches, τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου, οι πλατφόρμες με ίδιο πάχος (τσόκαρο) ενώ χρωματικά μπορείς να δοκιμάσεις το κλασικό αλλά σούπερ μοδάτο φέτος ασπρόμαυρο ή τα πιο δυναμικά λευκά, πράσινα, κόκκινα και μπλε ελεκτρίκ.

www.womenonly.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *