Γυαλιά καρφιά: τι θα φορέσεις φέτος

Δυο τρεις λιακάδες ήταν αρκετές για να μας ανοίξει η όρεξη για αφιερώματα στα καλύτερα γυαλιά ηλίου που αξίζει να αποκτήσεις φέτος.

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, όπως λέει και το ομώνυμο άσμα, δεν κάνει όμως επίσης και συννεφιές. Ή, τουλάχιστον, ελπίζουμε να μην κάνει ακόμα πολλές από εδώ και πέρα γιατί όταν το ημερολόγιο γράφει «άνοιξη» – και επισήμως πλέον το γράφει – το ίδιο θέλουμε να βλέπουμε και έξω από το παράθυρο. Και παρότι μπορεί να μην είσαι ακόμα ψυχολογικά έτοιμος για να μάθεις όλες τις καλοκαιρινές τάσεις (προετοιμάσου σιγά σιγά, θα σε βομβαρδίσουμε σύντομα), σίγουρα έχεις μια μικρή περιέργεια για το ποιο θα είναι το επόμενο ζευγάρι γυαλιά ηλίου σου. Το οποίο, βεβαίως, μπορείς να το αγοράσεις και να ξεκινήσεις να το φοράς από τώρα – βάζοντας τα γυαλιά σε όσους ψάχνουν να βρουν ακόμα που έκρυψαν το περσινό τους ζευγάρι. Τι παίζει από καινούργια σχέδια, όμως, φέτος;

 

Hey, Brow

Δεν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα, αλλά μια δοκιμή μπορεί να σε πείσει (ή και όχι) για το αν ταιριάζουν και σε σένα. Τα ζευγάρια που τονίζουν την γραμμή των φρυδιών με τον έντονο σκελετό τους στο πάνω μέρος του φακού είναι ενδιαφέροντα, έχουν retro ύφος και θα θυμίζουν πάντα τον Mr. Orange με τα Clubmaster Ray-Βan του στο Reservoir Dogs.

 

 

 

Δίχρωμα Clubmaster Ray-ban, €150

 

 

Γυαλιά με μαύρο σκελετό, €10,39

 

 

Γυαλιά με διάφανο μπλε σκελετό, Retrosuperfuture, €135

 

 

Back Τo Square One

Και μιας που είπαμε Ray-ban, το ζευγάρι της εταιρίας που αξίζει να αναζητήσεις φέτος δεν είναι τα κλασικά Wayfarer (αν και βέβαια επίσης μιλάμε για ένα design που δεν θεωρείται ποτέ passe). Αυτή τη χρονιά δοκίμασε τα Caravan, για στιλ εις το τετράγωνο. Το ατού των τετραγωνισμένων φακών τους είναι πως ταιριάζουν σχεδόν σε όλους και κολακεύουν ιδιαίτερα τις αντρικές γωνίες του προσώπου.

 

 

Caravan με τετραγωνισμένους φακούς, €105,80

 

 

 

Γυαλιά με τετραγωνισμένους φακούς, Marc Jacobs, €159

 

 

 

Γυαλιά με τετραγωνισμένους φακούς, €17,99

 

 

Par Avion

Η εν λόγω θρυλική εταιρία οπτικών, βέβαια, αξίζει το credit και για ένα άλλο στιλ γυαλιών που αντέγραψαν έπειτα όλες οι εταιρίες και το οποίο και φέτος θα κυριαρχήσει σε δρόμους και παραλίες: τα κλασικά aviators δεν λένε να φύγουν ποτέ από τη μόδα, βρίσκουν, όμως, έναν τρόπο να δείχνουν κάθε σεζόν μοντέρνα, καθώς οι δυνατότητες παραλλαγής τους με χρώματα, φακούς, και διακοσμητικές λεπτομέρειες είναι ανεξάντλητες.

 

 

 

Aviators με μεταλλικό και διάφανο σκελετό, €17,95

 

 

Aviators με ντεγκραντέ φακούς, Gucci, €201,27

 

 

 

Aviators με μεταλλικό σκελετό, Tommy Hilfiger, €162,31

 

 

Naturally High

Πρωτοστατούν φέτος και τα οργανικά υλικά – ή, τελοσπάντων, κάποια υλικά που μιμούνται τις πρώτες ύλες της φύσης, όπως το ξύλο, το δέρμα και η ταρταρούγα. Αυτά τα ζευγάρια έχουν την αίσθηση του χειροποίητου και κατ’ επέκταση δείχνουν εξαιρετικά σοφιστικέ, ειδικά αν βρεις ένα ζευγάρι με λεπτομέρειες όπως λεπτοκαμωμένες βίδες ή εξωτερικές ραφές.

 

 

 

Γυαλιά με σκελετό με ξύλινο εφέ και εμπριμέ εσωτερικό, Ray-ban, €130,22

 

 

 

Γυαλιά με σκελετό με ξύλινο εφέ, €10,98

 

 

Γυαλιά με ξύλινο εφέ στους βραχίονες, Retrosuperfuture, €139

 

 

Plastic Fantastic

Στον αντίποδα της προηγούμενης κατηγορίας, οι εμφανώς πλαστικοί σκελετοί είναι fun και σαφώς πιο νεανικοί από τους μεταλλικούς, ενώ τις περισσότερες φορές διατίθενται στις πιο διασκεδαστικές καλοκαιρινές αποχρώσεις (σε περίπτωση που είσαι τύπος που του αρέσουν οι διασκεδαστικές καλοκαιρινές αποχρώσεις). Άσε που, ένα πλαστικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή, μπορείς να το αγοράσεις σε παραπάνω από ένα χρώματα. Και να το πετάς χύμα, χωρίς άγχος, σε καφετέριες, ξαπλώστρες, παραλίες. Extra αναφορά αξίζει να γίνει στους διάφανους πλαστικούς φακούς: δροσεροί, μοντέρνοι και καθόλου φλύαροι, είναι ένα από τα μεγάλα hit της σεζόν.

 

 

 

Γυαλιά με διάφανα σκελετό, Illesteva, €165

 

 

 

Γυαλιά με πλαστικό σκελετό, €17,99

 

 

 

Διάφανα γυαλιά με φακούς καθρέφτες, Carrera, €123,36

 

onlymen.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσιεύση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *