Γυναικεία τσάντα Birkin του οίκου Hermes … με τιμή 63.800 €!

Στην τιμή ρεκόρ των 63.800 ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι μία τσάντα χειρός Birkin, που είναι ένα από τα γνωστότερα και διασημότερα μοντέλα του οίκου Hermes.

Η τσάντα κατασκευάστηκε το 2006 από δέρμα θαλάσσιου κροκόδειλου και ξεχωρίζει γιατί είναι τρίχρωμη, σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του έντονου ροζ και του βαθυκόκκινου. Η αρχική εκτίμηση για την τιμή της ήταν μεταξύ 40.000-50.000 ευρώ αλλά στη δημοπρασία που έγινε στις 21 Μαΐου έφτασε τις 63.800 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Artcurial αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος απέκτησε τελικά την “χρυσή” τσάντα.
Το προηγούμενο ρεκόρ τιμής ανήκε σε μια άλλη τσάντα Birkin, επίσης από δέρμα θαλάσσιου κροκόδειλου, σε χρώμα κερασί, που πουλήθηκε έναντι 61.000 ευρώ το 2011. Στην ίδια τιμή είχε πουληθεί πέρσι μια άλλη Μπίρκιν χρώματος μπλε τζιν.
Το απόλυτο ρεκόρ ανήκει σε μια Birkin που την άνοιξη του 2007 έφτασε τα 74.000 ευρώ. Επρόκειτο όμως για τσάντα που ανήκε στην ίδια την Jane Birkin, την τραγουδίστρια που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μοντέλου, τη δεκαετία του 1980. Η πώληση εκείνη είχε γίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

anoiwthoi.net

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *