Δέκα κλισέ των εορτών που επιβεβαιώθηκαν και φέτος

1. Η Ελληνίδα μάνα/θεία στις γιορτές μαγειρεύει πάντα περίπου την τριπλάσια ποσότητα φαγητού απ’ όση μπορεί να καταναλωθεί. Η ξαδέρφη μου βέβαια φέτος έκανε ένα σημαντικότατο βήμα περικοπών: μαγείρεψε μόλις για είκοσι άτομα αντί για τριάντα (στο τραπέζι καθόμαστε συνήθως οκτώ με δέκα).

2. Τα τυποποιημένα, μαζικά μηνύματα ευχών από πολιτευτές (εσχάτως και από συγγραφείς): φέτος με την προκήρυξη των εκλογών πήραν φωτιά!

3. Ή δεν θα εμφανιστεί κανένα πιτσιρίκι για να πει τα κάλαντα ή θα περάσει ολόκληρη η χορωδία της ταινίας του Κριστόφ Μπαρατιέ.

4. Είναι πιθανόν να ξεχαστεί κάποιος στην απόδοση κομματιού της βασιλόπιτας: ποτέ όμως δεν ξεχνιέται το κατοικίδιο του σπιτιού.

5. To Last Christmas έχει ξεπεράσει σε συχνότητα ακούσματος οποιαδήποτε κάλαντα: παραμένει επίσης το μοναδικό βίντεο στο Youtube όπου δεν σκυλοβρίζονται στα σχόλια δεινοί χειριστές της ελληνικής γλώσσας.

6. Το ”Χιονίζει!” είναι το μοναδικό ποστ που ανταγωνίζεται σε ταχύτητα ανάρτησης το ”Σεισμός!”.

7. Όλοι προτιμούν καράβι για στόλισμα αντί για δέντρο: παρ’ όλα αυτά έχω να δω στολισμένο καράβι σε σπίτι εδώ και καμιά εικοσαετία.

8. Το όνειρο των μισών Ελλήνων είναι να κάνουν Πρωτοχρονιά στη Βιέννη και να ακούσουν την πρωτοχρονιάτικη συναυλία: φέτος πρέπει να έκανε περίπου 2% σε τηλεθέαση.

9. Ο θρυλικός, πανταχού παρών θείος που κάθε χρόνο και σε κάθε σπίτι εκστομίζει την ατάκα ”εγώ θα κάτσω με τη νεολαία” δεν θα εκλείψει ποτέ: τώρα που μεγαλώσαμε αρκετά φλερτάρουμε με την ιδέα να μπούμε στη θέση του.

10. Ηθοποιοί που τραγουδάνε σε τηλεγλέντια -αυτή η μάστιγα.

parallaximag.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *