Δείτε τι Προτείνει Αρθρογράφος της Αμερικανικής Vogue στους Επισκέπτες της Αθήνας

Δείτε τι Προτείνει Αρθρογράφος της Αμερικανικής Vogue στους Επισκέπτες της Αθήνας

Η αρθρογράφος της αμερικανικής έκδοσης της Vogue, Alison Beckner, σε άρθρο της με τίτλο «Εκπληκτική Πεζοπορία, Βιολογικά Γεύματα και κατά Παραγγελία Βελονισμός: Ο Υγιής Τρόπος για να Επισκεφθεί Κανείς την Αθήνα» παραθέτει ορισμένες προτάσεις στους επισκέπτες της πρωτεύουσας και τους προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο για να γνωρίσουν την πόλη με έναν πιο «υγιή» τρόπο.

Η A. Beckner στο άρθρο της μεταξύ άλλων αναφέρει πως η έννοια τηςσωφροσύνης είναι βαθιά συνδεδεμένη με τους Έλληνες, κάνοντας παράλληλα λόγο για τον θεμελιωτή της σύγχρονης ιατρικής, Ιπποκράτη, και την προώθηση θεραπειών του σώματος και της ψυχής μέσωβοτάνων και αρωματικών φυτών. Σε συνέχεια αυτού η αρθρογράφος, A. Beckner, παραθέτει μια σειρά τεσσάρων σημείων ευεξίας, εντός της πόλεως αλλά και στα πέριξ αυτής, υψηλής ποιότητας παροχών για το σώμα αλλά και μερικά ακόμη μέρη για μικρές ή μεγάλες στιγμές γευστικών απολαύσεων.

Η αρχή γίνεται με τις γειτονίες του Κολωνακίου και το ανακαινισμένο κτήριο των τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείου Coco-Mat Hotel Athens, επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, όπου, όπως αναφέρει η A. Beckner, η εκθαμβωτική θέα της πόλεως σε συνδυασμό με τα κομψά δωμάτια και τα στρώματα της ομώνυμης εταιρείας προσφέρονται για ιδανική χαλάρωση. Η πρόταση της αρθρογράφου για πρωινό ή γεύμα στο Κολωνάκι προσανατολίζεται επί της Σκουφά και το It Restaurant που προσφέρει πλήθος μενού διατροφής με βιολογικά και εποχιακά προϊόντα ενώ εναλλακτικά για φρέσκους χυμούς και ενεργειακές μπάρες ανά χείρας κατευθύνεται χαμηλότερα επί της Σίνα και το Pure Juice Bar. Για το τέλος και την χαλάρωση του σώματος στις γειτονιές του Κολωνακίου προτείνεται μια θεραπεία spa με προϊόντα μέλισσας, φυτικών εκχυλισμάτων και βιολογικών αιθέριων ελαίων στο κατάστημα της Apivita στη Σόλωνος.

The Coco Mat Athens Hotel

The Coco Mat Athens Hotel. www.vogue.com, 2016.05.19, «Stunning Hikes, Organic Meals, and On-Demand Acupuncture: The Healthy Way to Visit Athens».

It Restaurant

It Restaurant. www.vogue.com, 2016.05.19, «Stunning Hikes, Organic Meals, and On-Demand Acupuncture: The Healthy Way to Visit Athens».

A treatment room at the Apivita Experience Store

A treatment room at the Apivita Experience Store. www.vogue.com, 2016.05.19, «Stunning Hikes, Organic Meals, and On-Demand Acupuncture: The Healthy Way to Visit Athens».

Αλλάζοντας γειτονιά και μούντ, η A. Beckner, προτείνει μετά την επίσκεψη της Ακρόπολης η αρχαιολογική περιήγηση των επισκεπτών να συνεχιστεί προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ναό του Ολυμπίου Διός, και την Πύλη του Αδριανού για να καταλήξουν και να απολαύσουν τη δροσιά του Εθνικού Κήπου.

Για τους παθιασμένους με τη γυμναστική επισκέπτες η αρθρογράφος προτείνει, εναλλακτικά, τις παροχές του γυμναστηρίου του ξενοδοχείου Hilton αλλά και της πισίνας αυτού ως της μεγαλύτερηςεξωτερικής πισίνας που διατίθεται για το ενδιαφερόμενο κοινό στο κέντρο της πόλης. Αντίστοιχα, για την πιο luxe εμπειρία προτείνεται ο αντίστοιχος χώρος του Grande Bretagne που παρέχει μοναδική θέα προς Λυκαβηττό και Ακρόπολη ενώ δεν παραλείπεται να προταθεί μια ενδιάμεση στάση στο Zeus + Dione’s για μια γρήγορη αγορά μαγιό και γυαλιών ηλίου της εταιρείας. Αν πάλι κάποιος θα ήθελε να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα yoga, η A. Beckner προτείνει το NYSY Studios στο Σύνταγμα ενώ δεν παραλείπει να προτείνει και μια μικρή στάση στο Avocado για τους πιο «πράσινους» και vegan χυμούς της πόλης.

A Zeus n Dione’s swimsuit

A Zeus n Dione’s swimsuit. www.vogue.com, 2016.05.19, «Stunning Hikes, Organic Meals, and On-Demand Acupuncture: The Healthy Way to Visit Athens».

Yi Restaurant

Yi Restaurant. www.vogue.com, 2016.05.19, «Stunning Hikes, Organic Meals, and On-Demand Acupuncture: The Healthy Way to Visit Athens».

 

Βγαίνοντας πια έξω από το αστικό κέντρο της πόλης και κατευθυνόμενη προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα, η αρθρογράφος προτείνει μια περιήγηση στο Φάληρο, τον Άλιμο και μια βουτιά στη λίμνη της Βουλιαγμένης ενώ το vegan Yi Restaurant στη Γλυφάδα προτείνεται για φαγητό και γλυκά επιδόρπια χωρίς ίχνος ζάχαρης. Ως μικρό προσωπικό δώρο για το σώμα και την ανάταση της ψυχής προτείνεται στους επισκέπτες μια μοναδική ολοήμερη εμπειρία στο Astir Palace στη Βουλιαγμένη με βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά της ιδιωτικής παραλίας και ένα απολαυστικό δείπνο στο αίθριο του Matsuhisa με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

The Infinity pool at Astir Palace

The Infinity pool at Astir Palace. www.vogue.com, 2016.05.19, «Stunning Hikes, Organic Meals, and On-Demand Acupuncture: The Healthy Way to Visit Athens».

 

Τέλος, ανεξάρτητα με το που ο καθένας θα μπορούσε ή θα ήθελε να πάει, να κάνει ή να φάει η αρθρογράφος προτείνει εναλλακτικές συνεδρίες βελονισμού με την Georgette Young-Liebhaber ή προσωπικές συνεδρίες γυμναστικής και χορού με τον Θανάση Γιαννακόπουλο ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει To Bazaki (juice bar) ως την πρώτη ελληνική εταιρεία παροχής 100% φυσικών οργανικών χυμών φρούτων και λαχανικών.

To Bazaki

To Bazaki. www.vogue.com, 2016.05.19, «Stunning Hikes, Organic Meals, and On-Demand Acupuncture: The Healthy Way to Visit Athens».

http://spirossoulis.com/


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *