Δεκατρία πρόσωπα που «έφυγαν» από τη ζωή το 2016

PicMonkey-Collage3-500x500

Το μόνο πιο αισθητό πράγμα από την παρουσία κάποιων ατόμων είναι η απουσία τους. Τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά. Δείτε στην gallery που ακολουθεί κάποια πρόσωπα που «έφυγαν» από τη ζωή το 2016 και που η μορφή τους και το έργο τους θα είναι πάντα χαραγμένα στις μνήμες των ανθρώπων που τους αγάπησαν.

anna sinodinou

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου αλλά και πολιτικός,Άννα Συνοδινού. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, άφησε την τελευταία της πνοή πλήρης ημερών. Η ίδια μπαινοέβγαινε στα νοσοκομεία για περίπου ενάμιση χρόνο, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η Άννα Συνοδινού γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, πρώην Βασιλικού. Οι μεγαλύτερες θεατρικές της παρουσίες της είναι στις αρχαίες τραγωδίες «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ανδρομάχη», «Ιφιγένεια», «Ελένη» καθώς και στην αρχαία κωμωδία «Λυσιστράτη», πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Natalie Cole

Την τελευταία της πνοή άφησε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα 65 της χρόνια, η τραγουδίστρια Natalie Cole, κόρη του θρύλου της τζαζ, Nat King Cole. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η 65χρονη τραγουδίστρια πέθανε σε νοσοκομείο του Los Angeles μετά από καρδιακή προσβολή εξαιτίας επιπλοκών από μεταμόσχευση νεφρού και την Ηπατίτιδα C, η οποία είχε διαγνωστεί το 2008. Η μοναδική ερμηνεύτρια της R&B και jazz σκηνής, είχε δώσει μάχη στο παρελθόν για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Η χρήση ουσιών και η κατάχρηση αλκοόλ της είχε προκαλέσει το πρόβλημα στα νεφρά, για το οποίο αναγκάστηκε να κάνει μεταμόσχευση.

bowie

Στις 8 Ιανουαρίου βγήκε το «Blackstar», η 25η κατά σειρά, στούντιο δουλειά του Βρετανού γερόλυκου της rock, ανήμερα των γενεθλίων του. Λίγες μέρες μετά λοιπόν, και αφού ο θρύλος της μουσικής συμπλήρωσε το 69ο έτος ζωής του «έφυγε» για πάντα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ιδιαίτερα βαριά κληρονομιά. Ο David Bowie άφησε την τελευταία του πνοή, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο.

Frank-Sinatra-gios

Στις 16 Μαρτίου πέθανε ο γιος του Frank Sinatra, Frank Sinatra Junior σε ηλικία 72 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η οικογένεια Sinatra μέσω ανακοίνωσης στα αμερικανικά media. ΟFrank Sinatra Junior «έφυγε» από τη ζωή από καρδιακή προσβολή, όπως ακριβώς ο πατέρας του το 1998. O Frank Sinatra Junior γεννήθηκε στο New Jersey το 1943. Το 1963 έπεσε θύμα απαγωγής σε ηλικία 20 ετών. Τον Οκτώβριο του 1998 παντρεύτηκε την Cynthia Mcmurray, με την οποία χώρισε σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2000. Έχει ένα γιο τον Michael Sinatra.

eco (1)

Ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Umberto Eco, ο δημιουργός του πασίγνωστου μυθιστορήματος Το όνομα του Ρόδου, απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών, στις 9 Φεβρουαρίου. Ο Umberto Eco άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα La Repubblica, επικαλούμενη την οικογένειά του. Ο Ιταλός συγγραφέας, που ζούσε στο Μιλάνο, έπασχε από καρκίνο. Ο Umberto Eco υπήρξε μια σημαντική παρουσία στην ιταλική πολιτιστική ζωή των τελευταίων 50 ετών, αλλά το όνομά του παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο, σε διεθνές επίπεδο, με την τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματός του Το όνομα του Ρόδου».

kostas-koutsomitis

Ο σκηνοθέτης με τις μεγάλες επιτυχίες, Κώστας Κουτσομύτης, άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαρτίου. Το τελευταίο διάστημα της ζωής του νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση έγινε πριν λίγο χρονικό διάστημα πριν από τη νοσηλεία του, όταν και μίλησε για τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης. Η καριέρα του, υπήρξε μεγάλη και ξεχωριστή, ενώ ξεκίνησε από τη θέση του βοηθού σκηνοθέτη στην Φίνος Φιλμ.

Prince

Νεκρός στα 57 του βρέθηκε ο Prince στα studio του στις 21 Απριλίου. Ο θρυλικός τραγουδιστής των μεγάλων επιτυχιών σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, βρέθηκε νεκρός στo Canhasen της Μινεσότα. Ο υπεύθυνος ασφάλειας επιβεβαίωσε στο κανάλι Fox 9, πως δέχθηκαν κλήση για έναν νεκρό από τα στούντιο του τραγουδιστή. Δυστυχώς η είδηση επιβεβαιώθηκε και η σορός ήταν πράγματι του Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πλήρες όνομά του. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μια γρίπη που ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα τον καλλιτέχνη. Ωστόσο, το ρεπορτάζ του TMZ αναφέρει ότι ο θρύλος της μουσικής σκηνής είχε νοσηλευτεί πριν έξι ημέρες για υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, το ιδιωτικό του αεροπλάνο την περασμένη Παρασκευή έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Moline στο Illinois, μετά τη συναυλία του στην Ατλάντα. O θρυλικός τραγουδιστής είχε κερδίσει 7 φορές βραβείο Grammy, ενώ είχε συνολικά 32 υποψηφιότητες.

Pantelis Pantelidis

Στις 18 Φεβρουαρίου, ο αγαπημένος τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης, Παντελής Παντελίδης, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.  Στο jeep που επέβαιναν δύο ακόμα άτομα- τα οποία σήμερα είναι καλά στην υγεία τους- ο Παντελής βρήκε τραγικό θάνατο όταν το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες.  Ο γνωστός τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Μέχρι σήμερα διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα.

giannis voglis

Ο Γιάννης Βόγλης «έφυγε» από τη ζωή στις 20 Απριλίου σε ηλικία 79 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους αλλά και τον απλό κόσμο που τον λάτρεψε μέσα από την τηλεόραση και το θέατρο. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για ειλεό. Ο Γιάννης Βόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη.

pinelopi krodilopoulou

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 52 ετών άφησε αιφνιδίως η σκηνοθέτης Πηνελόπη Κροντηροπούλου στις 16 Μαρτίου. Η γνωστή για την δουλειά της σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες σκηνοθέτης πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Ανάμεσα στις δουλειές της συγκαταλέγονται δημοφιλή σίριαλ όπως τα «Εμείς και εμείς», «Κάπου σε ξέρω», «Θα βρεις το δάσκαλό σου» και «Σαββατογεννημένες».

natasa manisali

Η Νατάσα Μανίσαλη «έσβησε» τα ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου. Το τηλεοπτικό κοινό την αγάπησε μέσα από τη σειρά «Εμείς κι Εμείς», όπου υποδυόταν την Νατάσα Σαριτζόγλου, ενώ ξεχώρισε και σε πολλές ακόμη θεατρικές και τηλεοπτικές δουλειές. Η εξαιρετική ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου άφησε την τελευταία της πνοή στα 55 της χρόνια, γεννημένη τον Αύγουστο του 1961, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, είχε χάσει απ’ αυτόν και πολλά δικά της πρόσωπα.

Zaha-Hadid

Η παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Zaha Hadid, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 65 ετών στις 31 Μαρτίου. Η γυναίκα που αναμόρφωσε την Πλατεία Ελευθερίας και κρύβεται πίσω από πολλές εντυπωσιακές δημιουργίες υπέστη καρδιακή προσβολή όσο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Μαϊάμι, για βρογχίτιδα. Η Βρετανή σχεδιάστρια που γεννήθηκε στο Ιράκ, είναι η πρώτη γυναίκα που αναγνωρίστηκε με το βραβείο Pritzker -τη σημαντικότερη αρχιτεκτονική διάκριση, ενώ είχε ξεχωριστή επιρροή και στη χώρα μας.

gerasimos-arsenis-arxeio

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμος Αρσένης άφησε την τελευταία του πνοή στις 19 Απριλίου σε ηλικία 84 ετών νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο Γεράσιμος Αρσένης διετέλεσε μεταξύ άλλων υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Άμυνας και Παιδείας, ενώ υπήρξε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο γνωστός πολιτικός, ήταν παντρεμένος με τη Λούκα Κατσέλη και είχε τέσσερα παιδιά.

 

 

instyle.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *