Διατηρήστε λαμπερά τα πολύτιμα αντικείμενα

Το γυάλισμα των αντικειμένων αλλά και των κοσμημάτων από ασήμι, μπρούντζο και χρυσό δεν είναι και η ευκολότερη διαδικασία. Διαβάστε μικρές συμβουλές για να τα διατηρείτε σε ιδανική κατάσταση…

Αντικείμενα από ασήμι

Για να γυαλίζουν, τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τα να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό με αλάτι.

Η χημική αντίδραση εξαφανίζει τους λεκέδες από την οξείδωση του ασημιού.

Αντικείμενα από μπρούντζο

Για να γυαλίσετε τα μπρούντζινα σκεύη, κόψτε ένα λεμόνι στα δύο, προσθέστε αρκετό αλάτι και τρίψτε τα σκεύη. Στη συνέχεια, τρίψτε τα με νωπό πανί.

Εάν έχετε μπρούτζινα ή χάλκινα αντικείμενα, προσθέτετε σε ζεστό ξίδι μια κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι και, βουτώντας ένα πανί στο διάλυμα, αλείφετε με αυτό τα αντικείμενα, και στη συνέχεια τα τρίβετε με ένα μαλακό πανί για να γυαλίσουν.

Ένα άλλο διάλυμα που μπορείτε να φτιάξετε αποτελείται από 2 μέρη χλωρίνης και 1 μέρος χλιαρό νερό.

Βουτάτε το αντικείμενο μέσα σ’ αυτό για πολύ λίγο κι έπειτα το ξεβγάζετε και το σκουπίζετε καλά μ’ ένα βαμβακερό πανί. Για αντικείμενα με δύσκολα σημεία (σκαλίσματα κλπ) χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα.

Φτιάξτε μία κρέμα αναμειγνύοντας ίσα μέρη από αλάτι, αλεύρι και ξίδι. Απλώστε την κρέμα στο μπρούτζινο αντικείμενο, αφήστε την για καμιά ώρα και μετά καθαρίστε την τρίβοντας με μαλακό πανί.

Αντικείμενα από χρυσό

Ξέρετε ότι ένα κομμάτι λευκής κιμωλίας στο κουτί των χρυσαφικών σας τα προφυλάσσει από το να χάσουν τη λάμψη και χρώμα τους;

Πηγή: myself.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *