Διώξτε τις ραγάδες

Πρόληψη και φροντίδα.

Τώρα που το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά όλες σκεφτόμαστε πως θα βγούμε με το μαγιό μας στη παραλία, με τις αντιαισθητικές ραγάδες να φιγουράρουν πάνω στο σώμα μας. Δεν είναι αργά να ξεκινήσετε την δύσκολη αποστολή καταπολέμησης των ραγάδων.

Και όχι μόνο, σκοπός είναι να μειώσετε τις υπάρχουσες ραγάδες αλλά και να φροντίσετε το δέρμα και το σώμα σας ώστε να μην εμφανιστούν άλλες – γιατί όπως γνωρίζετε οι ραγάδες εμφανίζονται σε παρέες – ΠΟΤΕ μόνες τους – σαν ανεπιθύμητοι καλεσμένοι, τουλάχιστον οι καλεσμένοι κάποια στιγμή θα φύγουν, οι ραγάδες όμως;

Εκτός από τα διάφορα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά και είναι αρκετά αποτελεσματικά ή τα οργανικά φυσικά έλαια που εξίσου βοηθούν στη μείωση των ραγάδων,υπάρχουν και άλλα tips που μπορείτε να συνδυάσετε με την θεραπεία σας για τα έχετε καλύτερα αποτελέσματα:

1. Απολέπιση:είναι άκρως απαραίτητη όταν μιλάμε για ραγάδες. Με την απολέπιση φεύγουν τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα το δέρμα να δέχεται πιο εύκολα τη θεραπεία, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα τη θρέψη του δέρματος και την ενεργοποίηση της αναπλαστικής τους δραστηριότητας. Μια φορά την ημέρα και πριν από τη θεραπεία, κάντε απολέπιση τοπικά στις ραγάδες.

2. Σωστή διατροφή: η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία του οργανισμού αλλά και του δέρματος. Για να ενισχύσετε το δέρμα και τις λειτουργίες του καταναλώστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες C, Ε και Α που ενισχύουν την ανάπτυξη νέων ιστών καθώς και επουλώνουν τους κατεστραμμένους ιστούς (ραγάδες). Οι τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως οι ξηροί καρποί βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης των ραγάδων.

3. Καθημερινή άσκηση: η άσκηση του σώματος βοηθάει επίσης στη πρόληψη αλλά και στη μείωση των ραγάδων. Η τόνωση των μυών ενισχύει την σφριγηλότητα του δέρματος με αποτέλεσμα οι ραγάδες να μην είναι τόσο ορατές. Όσο πιο χαλαρό είναι το δέρμα τόσο πιο ευδιάκριτες και έντονες είναι οι ραγάδες.

 

.

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *