Δώρα για παιδιά: 12 αγορές για το τέλος του 2012 .

Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να μην υπάρχει, όμως τα πιτσιρίκια (τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία) δεν χρειάζεται να το μάθουν. Αυτό σημαίνει ότι η… ευθύνη της αγοράς ενός δώρου πέφτει εξ’ ολοκλήρου σε εμάς τους «μεγάλους», έστω και αν στο τέλος εκείνα πιστεύουν ότι το δώρο τους το έφερε ο ευτραφής Άγιος με τα ροδοκόκκινα μάγουλα. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε δώδεκα εορταστικές – και όχι μόνο – αγορές για κάθε ηλικία, έτσι ώστε κανένα τους να μην μείνει παραπονεμένο.

Από 1 έως 3

* Όλα γύρω του γυρίζουν. Για μωρά από κούνια, η Fischer Price διαθέτει τεράστια ποικιλία από κρεμαστά παιχνίδια τα οποία περιστρέφονται με ήχο και συνδέονται με κρίκο στο πάνω μέρος του καροτσιού κρατώντας του παρέα, παντού. Ενδεικτικά, δείτε αυτά εδώ τα περιστρεφόμενα ζωάκια με 10€.

* Άλλο φρούτο. Τα μαλακά παιχνίδια της Under the Nile, κατασκευάζονται από 100% οργανικό βαμβάκι το οποίο καλλιεργείται στην Αίγυπτο, είναι απόλυτα ασφαλή, χωρίς χνούδια ή επικίνδυνες ουσίες και ενδείκνυνται για το… ανελέητο μασούλημα του μωρού. Στο babycarots.gr βρήκαμε τέτοια παιχνίδια σε σχήμα φράουλας, καρότου, μπανάνας, καρπουζιού, σταφυλιού και ντομάτας. Δείτε τα εδώ.

* Τηλεφώνησέ μου. Το συρόμενο τηλέφωνο της Fischer Price μαθαίνει στο πιτσιρίκι τους αριθμούς, την αρίθμηση, τους χαιρετισμούς, τα ζωάκια και τους ήχους που κάνει το καθένα. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει τα πλήκτρα ή να γυρίσει τις σελίδες. Το βρήκαμε εδώ με 20€.

Από 3 έως 6

* Παιχνίδια Lego. Σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες για νήπια, τα πολύχρωμα (και πολυαγαπημένα) τουβλάκια αποτελούν ιδανική αγορά για τα πιτσιρίκια μιας και μπορούν να φτιάξουν πρακτικά οτιδήποτε βάλει ο νους τους. Το πιο πιθανό μάλιστα είναι να «κολλήσετε» και εσείς μαζί τους και να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στην αρχιτεκτονική. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να μην συγχυστείτε όταν δείτε το παιδί σας να καταστρέφει με… κρύο αίμα το οτιδήποτε παλεύατε επί ώρες να φτιάξετε μαζί του. Ενδεικτικά αναφέρουμε το διαστημόπλοιο Lego Star Wars (188€), το επίκαιρο Lord of the Rings Battle of Helm (166€) και την κλασσική πρώτη μου πόλη (47,69€). Τα βρήκαμε εδώ.

* Ντόρα, η μικρή εξερευνήτρια. Το τεράστιο κόλλημα των πιτσιρικιών έχει βγει σε κάθε πιθανή έκδοση παιχνιδιού. Η Fischer Price για παράδειγμα, διαθέτει την διάσημη εξερευνήτρια σε κούκλα, με μαλακή υφή και ροζ πυτζαμάκι η οποία ανοιγοκλείνει τα μάτια της και βγάζει ήχους αν πιέσετε την κοιλιά της. Τιμή: 30€ από εδώ.

* Ο Μαγικός Λαβύρινθος. Το επιτραπέζιο αυτό παιχνίδι βάζει το πιτσιρίκι στην θέση ενός μικρού μάγου, ο οποίος πρέπει να βρει διέξοδο από τον λαβύρινθο και να μαζέψει διάφορα χαμένα αντικείμενα χωρίς να τον πάρει χαμπάρι ο Μεγάλος Μάγος. Ο Μαγικός Λαβίρυνθος παίζεται ιδανικά με τρεις ή τέσσερεις και έχει βραβεύτηκε το 2010 ως το καλύτερο παιδικό παιχνίδι της χρονιάς. Το βρήκαμε με 20€ (χωρίς μεταφορικά) στο Amazon.

Από 6 έως 9

* Παζλ. Ακόμα μια σταθερή αξία για πιτσιρίκια σε τεράστια ποικιλία θεμάτων για κάθε γούστο και φύλο. Παζλ με τον Πίτερ Παν; Έχει. Παζλ με το Club House; Έχει. Παζλ με θέμα τα Hot Wheels; Και από αυτό έχει. Spiderman; Φυσικά

* Ξύλινο ποδοσφαιράκι. Η πρώτη του γνωριμία με την στρογγυλή θεά δεν θα μπορούσε να είναι πιο διασκεδαστική. Το κλασσικό και αγαπημένο ποδοσφαιράκι που γαλούχησε γενιές ολόκληρες αποτελεί ιδανική επιλογή για να γνωρίσει τους κανόνες και την τεχνική του παιχνιδιού, όπως επίσης και για να αναπτύξει την κοινωνικότητά του. Το ποδοσφαιράκι της Plan Toys (65€) είναι κατασκευασμένο από μη τοξικά, φυσικά υλικά όπως το οργανικό καουτσουκόδεντρο και έχει διαστάσεις 37.0 x 49.0 x 10.0 εκατοστά. Το βρήκαμε εδώ.

* Παιδική μπασκέτα. Βολές, τρίποντα, lay up και ατελείωτες ώρες διασκέδασης και άθλησης για το πιτσιρίκι. Μπορεί να μην καταφέρει να γίνει ο νέος Lebron αλλά σίγουρα θα διασκεδάσει με την ψυχή του. Μια πλαστική μπασκέτα σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο είναι αναμφίβολα ένα δώρο που θα… βγάλει τα λεφτά του. Βρήκαμε αυτήν εδώ, η οποία χρησιμοποιείται και ως εστία ποδοσφαίρου. Κόστος: 130€.

Από 9 έως 12

* Από μικρό στην… επιστήμη. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, για παιδιά από εννέα ετών και πάνω, βρήκαμε και τα παιχνίδια του ηλεκτρονικού καταστήματος Caelesteshop.gr. Από την κατηγορία Επιστημονικά παιχνίδια ξεχωρίζουμε το ρομπότ με δυναμό, το οποίο δουλεύει χωρίς μπαταρίες (23€), το εργαστήριο πειραμάτων χημείας στην κουζίνα (8€), το μαγνητικό ημερολόγιο (18€) και το εργαστήριο πειραμάτων δημοτικού, με το οποίο μεταξύ άλλων τα πιτσιρίκια μπορούν να φτιάξουν από την δική τους οικολογική μπαταρία, μέχρι πυξίδες και τηλεσκόπια. Όλα αυτά απλά και διασκεδαστικά (7,90€). Τα βρήκαμε εδώ.

* Παιδική μόδα Benetton. Στο παιδικό τμήμα των Benetton θα βρείτε ρούχα για αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών. Η ποικιλία είναι τεράστια και από εκεί μπορείτε να διαλέξετε όμορφα πουλόβερ και αξεσουάρ, όπως σετ σκουφάκια με κασκόλ, σε τιμές που ξεκινούν από 20 με 30 ευρώ. Ακόμα, θα βρείτε όμορφα φορέματα και καλσόν για κορίτσια από 30 με 40 ευρώ. Καταστήματα Benetton υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα –δείτε τις διευθύνσεις εδώ.

* Xbox 360. Η κορυφαία κονσόλα της Microsoft έχει ρίξει αρκετά την τιμή της και αποτελεί ιδανική επιλογή για να ανακαλύψει το πιτσιρίκι τον υπέροχο κόσμο των video games- φυσικά υπό την επίβλεψή σας και πάντα με γνώμονα το μέτρο. Το βρήκαμε με 169€ στοΠλαίσιο.

in2life.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *