Εβαλε τα γιορτινά της η Νέα Υόρκη!

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται και επισήμως από χθες η Νέα Υόρκη, καθώς φωταγωγήθηκε  το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Κέντρο Ροκφέλερ.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ έδωσε το σύνθημα για να ανάψουν τα περίπου 30.000 φώτα που στολίζουν το ύψους 22,5 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Χιλιάδες θεατές, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, παρακολούθησαν την παραδοσιακή τελετή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και τα μουσικά δρώμενα στην πλατεία Ροκφέλερ, μετρώντας αντίστροφα για την ημέρα των Χριστουγέννων. Μία τεράστια οθόνη τοποθετήθηκε στο σημείο δείχνοντας την εικόνα του δέντρου για αυτούς που δεν είχαν καλή ορατότητα.

Στην σκηνή ανέβηκαν και τραγούδησαν μερικές κλασικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες ο Ροντ Στιούαρτ, η Μαράια Κάρεϊ και ο Σι Λο Γκριν σε μία «συνεργασία» με τους ήρωες του Muppet Show, ενώ στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Μπίλι Κρίσταλ, η Μπέτι Μίντλερ, ο Τόνι Μπένετ και άλλες διασημότητες.

Η παράδοση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο Ροκφέλερ κρατά από το 1931, όταν οι εργάτες που έχτισαν το κτήριο τοποθέτησαν το πρώτο δέντρο στο σημείο. Την επόμενη χρονιά δεν τοποθετήθηκε, ενώ η πρώτη τελετή φωταγώγησης πραγματοποιήθηκε το 1933.

Ο κόσμος θα μπορεί να θαυμάζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *