Εκπτώσεις απο σήμερα στα εμπορικά καταστήματα έως και τις 9 Νοεμβρίου

Θα έχουμε εκπτώσεις τέσσερις φορές τον χρόνο για να κινηθεί η αγορά και να επωφεληθούν οι καταναλωτές από τις χαμηλότερες τιμές, επεσήμανε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την έναρξη αύριο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου.

 

«Ορισμένοι εξακολουθούν να γκρινιάζουν» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Η γκρίνια θα ξεχαστεί, αυτό που θα μείνει είναι μια θετική αλλαγή για τον τόπο, την αγορά και τον καταναλωτή».

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις των κατά τόπους αντιπεριφερειαρχών για το πόσες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μικρά καταστήματα (κάτω από 250 τ.μ.), πέρα από τις επτά Κυριακές στις περιόδους εκπτώσεων, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα που έχουν θεσπιστεί με νόμο, πάντα σε προαιρετική βάση.

Σχετική επιστολή απηύθυνε πρόσφατα προς τις Περιφέρειες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος έδινε προθεσμία τριών μηνών στους αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να εκδώσουν τις αποφάσεις αυτές, ενώ προβλέπει πειθαρχικές ποινές σε περίπτωση που η προθεσμία παρέλθει άπρακτη.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κρίση, οι κυβερνήσεις προχωρούν σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, στοιχείο που είναι απαραίτητο μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη του λεγόμενου τουρισμού του Σαββατοκύριακου (city breaks).

Τόνιζαν ακόμη ότι πλήθος καταστημάτων σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας λειτουργούν ηδη τουλάχιστον τις Κυριακές της τουριστικής περιόδου ενώ δεκάδες επαγγέλματα και εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα (π.χ. εστιατόρια, ζαχαροπλαστεια, ανθοπωλεία, καφέ, μέσα μεταφοράς, κ.λπ.) εργάζονται τις Κυριακές.

Επεσήμαναν δε το οξύμωρο, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιχειρήσεων αυτών να τάσσονται κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

newsbomb.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *