Ελένη Ράντου:Νομίζω ότι έχω την παγκόσμια τηλεοπτική με τόσες επαναλήψεις.

Η πιο διάσημη κοκκινομάλλα τη ς ελληνικής showbiz

Πριν πολλά χρόνια κάποιος ηθοποιός μου είχε πει σε μια συνέντευξη ότι όταν  γνωρίζεις έναν άνθρωπο, ξέρεις μέσα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα αν θα τον ερωτευτείς  ή όχι. Δεν χρειάζεσαι παραπάνω, 3 δευτερόλεπτα είναι αρκετά. Όταν  πρωτογνώρισα την Ελένη Ράντου, κατάλαβα ακριβώς τι σημαίνει  αυτή η έκφραση. Είναι η φίλη που θέλεις ν αποκτήσεις, είναι η Ελένη που βλέπεις  μια ζωή στην τηλεόραση και σαν θαύμα, είναι το ίδιο ευχάριστο, καλόκαρδο και  έξυπνο άτομο Η πιο διάσημη κοκκινομάλλα της ελληνικής τηλεόρασης έγινε  καστανή μετά από 20 χρόνια, αλλά τα καλά νέα είναι ότι εκτός από το χρώμα των  μαλλιών, τίποτε άλλο δεν έχει αλλάξει.

Νιώθεις θυμωμένη με όλο αυτό που συμβαίνει γύρω σου ; Όχι, πέρασα από τη φάση του θυμού και τώρα είμαι στη φάση της  περιέργειας για το τι θα έρθει και πως θα αντιδράσουν οι άνθρωποι μέσα σε  αυτό.

Συνεχίζεις την αντίσταση απ’ το facebook; Όταν θέλω να πω  κάτι προτιμώ το Facebook ,παρά να το λέω δεξιά και αριστερά γιατί επίσης δεν  παρερμηνεύονται τα λόγια μου. Δεν είναι αντίσταση, είναι μορφή επικοινωνίας, ούτε καν επικοινωνία, είναι μια μορφή μοιράσματος σκέψεων. Όμως με έχει τρομάξει  η διαδικτυακή επικοινωνία γιατί έχει πολύ βίαια. Η γλώσσα είναι πολύ βίαιη και  βλέπεις την πραγματικότητα που υπάρχει στην κοινωνία.

Νιώθεις αδικημένη, γιατί όλοι σε θεωρούν το τυχερό  κορίτσι; Καθόλου τυχερή δεν νιώθω, έχω δουλέψει τόσο πολύ και έχω  παρεκκλίνει πολύ και ρίσκαρα και τα έπαιξα όλα για όλα και σε μια άλλη συγκυρία  θα μπορούσαν όλα όσα έκανα να ήταν καταστροφικά. Δεν πήγα με συνταγή. Όταν  λειτουργείς εκτός συνταγής δεν ξέρεις αν είσαι τυχερός ή άτυχος, τα περιμένεις  όλα.

Τι φοβάσαι πια; Αλλάζουν οι φόβοι μας όσο μεγαλώνουμε; Ο  φόβος υπάρχει πάντα, απλά μεγαλώνοντας αλλάζει το πρόσωπο. Μέχρι μία ηλικία  φοβάσαι τους άλλους, τους ισχυρούς και όταν καθιερώνεσαι, φοβάσαι τον εαυτό  σου.

Είσαι ακόμη σε κατάσταση συναγερμού όπως έλεγες  παλιότερα; Τώρα παλεύω για περισσότερη γαλήνη. Απ’ την άλλη, ξέρω  ότι ο θυμός είναι συναγερμός και είναι δημιουργικός στη δική μας δουλειά. Αμα  γαληνεύεις, δεν θέλεις και πολύ να δημιουργείς.

Ανήκεις στο σπάνιο είδος, μια και είσαι θιασάρχης και παραγωγός. Ποιο  είναι το τίμημα; Έχει έναν ολοκληρωτισμό και μια έλλειψη μοιράσματος  ευθυνών τις οποίες φορτώνεσαι. Έχει και τα καλά του γιατί ελέγχεις το αποτέλεσμα  της δουλειάς και δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν άλλον, ξέρεις ότι ευθύνεσαι  εσύ. Μ’ αρέσει που καθορίζω την τύχη μου, αλλά δεν έχω και δικαιολογία αν τα  πράγματα δεν πάνε καλά. Δεν έχω αυτή την πολυτέλεια, αυτό το ελληνικό, που  ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Όταν κάνω αστοχία είναι 100 τοις 100 δική  μου. Από την άλλη όταν κάνω κάτι καλό θέλω να το μοιράζομαι, δεν θέλω να το  φορτώνομαι μόνη μου,

Υπάρχει κάποιο τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που εκφράζει την  σχέση σας. Δεν μπαίνω σε τέτοια λογική, εδώ υπάρχει η κανονική ζωή  τι να μας πει ένας στίχος ή ένα τραγούδι.

Αδυνάτισες παρά πολύ. Έτυχε ή έκανε ς δίαιτα; Από την  πολύ κούραση. Δύο χρόνια τώρα κουράζομαι απίστευτα παρόλο που τώρα τρώω  περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά. Είναι τόσο μεγάλη η εξάντληση της  παράστασης που δεν μου επιτρέπει να πάρω κιλά. Δεν έγινε επίτηδες, με μας τους  ηθοποιούς , ένας ρόλος ή μια δουλειά μπορεί να αυξομειώσει το βάρος μας ή να μας  κάνει να αλλάξουμε εμφάνιση. Ένας ρόλος ήταν και για μένα αφορμή να αλλάξω χρώμα  μαλλιών

Μετά από πόσα χρόνια; Μετά από 20 χρόνια επέστρεψα στο  καστανό χρώμα, Μου αρέσει γιατί μου θυμίζει τα νιάτα μου. Νομίζω ότι έκλεισα τον  κύκλο του κόκκινου μαλλιού με επιτυχία

Είσαι πεσιμίστρια ή προσπαθείς να βλέπεις το καλό; Το  βλέπω το κακό, δεν κάνω ότι δεν το βλέπω αλλά θέλω να πιστεύω στον καλό εαυτό  του ανθρώπου. Πιστεύω ότι το κακό καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος στοπ γενικότερο  καλό σύνολο του ανθρώπινης ύπαρξης. Δεν θέλω να παραιτηθώ από την καλή φύση του  ανθρώπου. Είναι στάση ζωής για μένα. Το έχω ανάγκη γιατί αλλιώς χάνει το νόημα η  ζωή μας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπε δεν με αντέχω να με βλέπω άλλο. Ό,τι ώρα και να ανοίξω τηλεόραση, πέφτω πάνω σου. Έχω μια φίλη μου  με λέει Παντουράντου (γέλια). Εγώ το έχω κλειστό το ρημάδι και αποφεύγω να με  βλέπω, βεβαία είναι μάταιο γιατί το βλέπουν οι άλλοι. Βέβαια αυτό μου βάζει  στόχο στις επόμενες δουλειές να μην ξανακάνω το ίδιο πράγμα. Νομίζω ότι έχω την  παγκόσμια πρωτιά στα τηλεοπτικά με τόση επανάληψη. Εγώ και τα “Φιλαράκια”.

Μετά από τόσα χρόνια γάμου που βρίσκεις τις σωστές ισορροπίες ώστε  και να μην βαριέσαι και να μην κουράζεις τον άλλο Επιτρέπω στον  εαυτό μου και να βαρεθεί και να κουράσει. Δεν είναι κακό να βαριέσαι. Έτσι είναι  αυτά τα πράγματα, άσχετα τι μας λένε και ακούμε.

Σήμερα (Πέμπτη) είναι μια ξεχωριστή μέρα στο θέατρο για σένα και για  την παράσταση. Γιορτάζουμε τις 200 παραστάσεις και για αύριο η τιμή  εισιτηρίου θα χαμηλώσει και μέρος των εσόδων θα πάει στους γιατρούς χωρίς  σύνορα.

 

Πηγή: http://www.queen.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *