Ελεύθεροι μετά από 167 ημέρες οι Έλληνες στρατιωτικοί ! Συγκλονίζουν οι στιγμές στο αεροδρόμιο Μακεδονία .(video)

Ήταν 03:18 όταν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί πάτησαν ξανά ελληνικό έδαφος μετά από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Οι στιγμές στο αεροδρόμιο Μακεδονία ήταν συγκλονιστικές. Ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας Κούκλατζης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το προεδρικό αεροσκάφος άλλαξαν αμφίεση. Φόρεσαν τη στολή τους. Υπήρχε λόγος. Στο αεροδρόμιο περίμενε ένα άγημα για να τους αποδώσει τιμές, καθώς κράτησαν ψηλά τη Σημαία. Ο υπουργός Άμυνας ήταν ο πρώτος που τους υποδέχθηκε στην Ελλάδας και ο πρώτος που τους αγκάλιασε πριν τους… παραδώσει στην αγκαλιά των γονιών τους.

Η λέξη “υπηρεσιακά” που χρησιμοποίησε ο νεαρός Ανθυπολοχαγός μαρτυρά ότι πλέον ήρθε η ώρα που οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα αποκαλύψουν όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της περιπολίας στις Καστανιές του Έβρου, όταν έπεσαν πάνω σε Τούρκους στρατιώτες.

Το παζάρι του Ερντογάν

Ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης άκουσαν έκπληκτοι τους Τούρκους δικηγόρους τους το απόγευμα της Τρίτης να τους λένε ότι είναι ελεύθεροι, ότι μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Προηγήθηκαν πέντε αρνητικές απαντήσεις από το ίδιο δικαστήριο. Χωρίς κατηγορητήριο οι κράτησή τους συνεχιζόταν, παρά τις πιέσεις όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, αλλά και οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Από την πρώτη στιγμή είχε διαφανεί ότι ο Ερντογάν ήταν αποφασισμένος να ακολουθήσει την αποκαλούμενη διπλωματία των ομήρων. Πολλοί θεώρησαν ότι η σύλληψή τους δεν ήταν τυχαία. Όσο περνούσε ο καιρός και ειδικά από τη στιγμή που και από τα χείλη του Τούρκου προέδρου το ζήτημα συνδέθηκε με εκείνο των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Η “ξαφνική” απόφαση του Ερντογάν για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών κατά τους αναλυτές είναι μια ακόμη διπλωματική κίνηση. Θέλει, λένε αναλυτές να κλείσει το ευρωπαϊκό μέτωπο, να κάνει νέο άνοιγμα προς την Ευρώπη, καθώς έχει ανοιχτό ένα μεγάλο μέτωπο με τις ΗΠΑ, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο επίπεδο της οικονομίας. Υπάρχει ανοιχτό μέτωπο με τους Αμερικανούς και στα πεδία των μαχών σε Ιράκ και Συρία.

Η ποινή που θα επιβληθεί από το τουρκικό δικαστήριο

Από εδώ και πέρα πάντως οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί είναι πλήρως ελεύθεροι. Δεν θα χρειαστεί καν να παραστούν στη δίκη που θα γίνει στο τουρκικό δικαστήριο. Όλα δείχνουν ότι η ποινή που θα τους επιβληθεί θα είναι ίση με τον χρόνο κράτησής τους στις φυλακές της Αδριανούπολης και κάπως έτσι το συμβάν θα θεωρηθεί… λήξαν.

Ακόμη και αυτό κατά πολλούς μαρτυρά ότι οι αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης λαμβάνονται κατόπιν εντολών του καθεστώτος του Ερντογάν.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *