Ελ Μακφέρσον: κλέψε μυστικά fitness από το “Κορμί”

Πρόσωπο παγκοσμίως αναγνωρίσιμο και σώμα τόσο αψεγάδιαστο που της χάρισε το ψευδώνυμο «The Body» (Το Κορμί), τίτλο που κανένα άλλο top model δεν μπόρεσε να της στερήσει. Η Elle Macpherson στα 49 της παραμένει το ίδιο όμορφη όπως παλιά. Μα, πώς τα καταφέρνει;

Κόσμησε τα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών, έχτισε μια οικονομική αυτοκρατορία γύρω από το όνομά της, είναι παρουσιάστρια, παραγωγός και μητέρα δύο αγοριών. Η Elle Macpherson αποδεικνύει ότι με μέθοδο, επιμονή και θέτοντας συνέχεια νέους στόχους μπορείς να τα έχεις όλα!

Το κλειδί; Να είσαι αεικίνητος
Αναμφίβολα η αγάπη της για τα σπορ και το ότι δεν μπορεί να μείνει ακίνητη (πηγαίνει για σκι, κάνει σέρφινγκ, παίζει τένις, μετακινείται με ποδήλατο) την έχουν βοηθήσει να διατηρήθει τόσο καλά. «Δεν μου αρέσουν τα πάρτι και οι κοσμικές δεξιώσεις, ποτέ δεν μου άρεσαν», λέει.

«Αισθάνομαι ευτυχισμένη όταν βρίσκομαι στη φύση μαζί με τα παιδιά μου και το σύντροφό μου. Ξυπνάμε στις 5 το πρωί και πάμε για πεζοπορία, μετά κάνω γυμναστική, πηγαίνω για ορειβασία και μετά στην κοντινή πόλη για πράσινο χυμό λαχανικών και κινόα. Μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής, με κρατά προσγειωμένη. Μου αρέσει πολύ και η γιόγκα και κάνω διαλογισμό κάθε μέρα».

Είσαι ό,τι τρως
Εξίσου μεγάλη σημασία με την άσκηση δίνει και στη διατροφή της: «Ακολουθώ μια διατροφή βασισμένη στα βιολογικά προϊόντα και συνιστώ σε όλους να κάνουν το ίδιο. Πιστεύω πως έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα συμβατικά και έτσι αισθάνομαι πιο εύκολα χορτάτη και δεν πεινάω».

Όμως δεν ακολουθούσε πάντα ένα τόσο υγιεινό μοντέλο ζωής: «Το πιο δύσκολο πράγμα που χρειάστηκε να κάνω για να είμαι υγιής ήταν να κόψω το κάπνισμα -κάπνιζα τουλάχιστον 20 τσιγάρα τη μέρα- και το αλκοόλ. Τώρα δεν καπνίζω, δεν πίνω, και δεν παίρνω φάρμακα, ούτε καν ασπιρίνη!».

Ο χρυσός 5λογος της Elle…
…όπως τον αποκαλύπτει ο προσωπικός της προπονητής James Duigan:

1. Ελαττώνεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα «κακά» λιπαρά και τη ζάχαρη. «Είναι βόμβες λίπους και σε γερνάνε».

2. Tρως πολλά φυλλώδη λαχανικά και φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τα βατόμουρα.

3. Πίνεις άφθονο νερό και αποφεύγεις το αλκοόλ. «Πιες ένα ποτήρι νερό μόλις σηκωθείς το πρωί, θα σε βοηθήσει να αποβάλεις τις τοξίνες. Το ζεστό με λεμόνι και το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα αποτοξινωτικά».

4. Ενισχύεις τη διατροφή με συμπληρώματα ιχθυέλαιου. «Βοηθά στην καλύτερη καύση λίπους και παρέχει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα».

5. Γυμνάζεσαι έξυπνα, όχι σκληρά. «Μη γυμνάζεσαι πάνω από μία ώρα. Με την Elle κάνουμε προπόνηση 4-5 φορές την εβδομάδα από μία ώρα. Το πρόγραμμα ποικίλλει, ενώ όταν λείπει ταξίδι πηγαίνει για τρέξιμο ή για κολύμπι. Το σημαντικό είναι να επιμείνεις».

Δες και ένα βίντεο με ασκήσεις από τον προπονητή της Elle, James Duigan!

 

 

womenonly.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *