ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Επιμένει η κακοκαιρία!Που θα χτυπήσει.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου (13.7.2019) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (14.7.2019) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (14.7.2019) η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

 palettino-gif-big

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 έως και τις πρωινές ώρες αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και λίγες βροχές ή καταιγίδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 14 έως 30, στην Ήπειρο από 17 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 20 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 30 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο Καρπάθιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *