Ενισχύστε την ανάπτυξη των μαλλιών

Χρησιμοποιώντας αγνό-παρθένο ελαιόλαδο.

Έχουμε πει πολλές φορές για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου για τον οργανισμό, το δέρμα και τα μαλλιά. Είναι ένα προϊόν που υπάρχει σε κάθε κουζίνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους και για την καθημερινή μας περιποίηση.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πολυφαινόλες, ιχνοστοιχεία και σίδηρο. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, δρα αποτελεσματικά κατά της γήρανσης του δέρματος καθώς και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα και τα μαλλιά.

Μια ακόμα ιδιότητα του παρθένου ελαιόλαδου είναι ότι ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών.

1ος τρόπος – θεραπεία μαλλιών με ελαιόλαδο

– Ζεστάνετε ελαφρώς μια κούπα παρθένο ελαιόλαδο (δεν πρέπει να είναι καυτό αλλά χλιαρό). Δοκιμάστε την θερμοκρασία με το δάχτυλο σας ώστε να μην καείτε.

– Για να διευκολυνθείτε χωρίστε τα μαλλιά σας σε 4 μεγάλες τούφες, πιάστε τις με κλάμερ και αναποδογυρίστε το κεφάλι.

– Απλώστε το ελαιόλαδο σε μια – μια τούφα κάθε φορά και αφού ολοκληρώσετε και τις 4 τότε αρχίστε να κάνετε μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων για 10-15 λεπτά.

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος ώστε να περάσουν πολλά θρεπτικά στοιχεία στους θύλακες των τριχών με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η ανάπτυξη των μαλλιών.

2ος τρόπος – θεραπεία μαλλιών με ελαιόλαδο και πιπέρι καγιέν

– Αναμίξτε καλά 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν σε σκόνη με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

– Απλώστε το μείγμα μόνο στο δέρμα του τριχωτού, κάντε πολύ απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε για 20-30 λεπτά ή για όσο αντέξετε την καυστική του δράση, στη συνέχεια λουστείτε. Μπορείτε να απλώσετε το μείγμα μόνο τοπικά όπου υπάρχει έντονη απώλεια τριχών.

– Αν το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής είναι ερεθισμένο ή ευαίσθητο δοκιμάστε πρώτα σε ένα σημείο γιατί το πιπέρι έχει έντονη καυστική δράση.

Σίγουρα σας ακούγεται περίεργο το πιπέρι καγιέν σαν μάσκα μαλλιών, όμως περιέχει αρκετές βιταμίνες και μέταλλα καθώς και καψαϊκίνη που το κάνει καυτερό. Το μπαχαρικό αυτό έχει την ιδιότητα να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να μεταφέρονται πολλά θρεπτικά στοιχεία στους θύλακες των τριχών οι οποίοι δυναμώνουν, το ίδιο και τα μαλλιά.

jenny.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα
έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *