Επίδομα παιδιού : Πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της α΄δόσης στις δικαιούχες οικογένειες.Πότε ανοίγει το νέο Α21;

epidoma-paidiou

Χθές πληρώθηκε η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ σε 727.000 οικογένειες  και ήδη οι τράπεζες έχουν πιστώσει τα χρήματα στους δικαιούχους σύμφωνα με πληροφορίες και τα χρήματα ήταν διαθέσιμα σε όλες τις τράπεζες μέσω των ΑΤΜ στους δικαιούχους ενω σήμερα είναι διαθέσιμα και από τα γκισέ.  Η πληρωμή ήταν ύψους 161 εκατ. ευρώ και η επόμενη δόση θα δοθεί στο τέλος Μαΐου.

banner-orizontio

Η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού  αφορά το δίμηνο Ιανουάριο – Φεβροουάριο και θα χορηγηθεί με βάση τα περσινά Α21 ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβληθούν με βάσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα προκύψουν από την φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2017 και την υποβολή του Α21.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Το μέσο επίδομα ανά οικογένεια σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ είναι κατά 43% υψηλότερο από πέρσι.

Παράλληλα το επίδομα θα συνεχίσει να καταβάλλεται κάθε δύο μήνες και όχι κάθε τρεις όπως τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ με «κλειδωμένη» ημερομηνία που εκτιμάται ότι θα είναι κάθε 25 του μήνα.

H νέα αίτηση Α21 στον ΟΠΕΚΑ

Όσο αφορά την νέα αίτηση στον ΟΠΕΚΑ, θα είναι αυτοματοποιημένη λειτουργία της νέας πλατφόρμας θα στηρίζεται σε ηλεκτρονικές διαδικασίες και αυτόματες διασταυρώσεις. Η επεξεργασία των αιτήσεων και συνολικά η διαδικασία, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού θα επισπευσθεί σημαντικά. Μετά την υποβολή της φετινής αίτησης Α21, θα αντιμετωπίζονται πλέον άμεσα, λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας, γραφειοκρατικές αρρυθμίες και αστοχίες, όπως για παράδειγμα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ που δεν ταυτοποιούνται στο ίδιο πρόσωπο δικαιούχου.

Το Επίδομα Παιδιού θα πληρώνεται σε έξι διμηνιαίες δόσεις. Στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί το 2018 και θα αφορά στα εισοδήματα του 2017, ώστε να προκύψουν οι τυχόν απαραίτητοι συμψηφισμοί.

Συνολικά 727.265 οικογένειες περιλαμβάνονται στους δικαιούχους της πρώτης δόσης 2018, έναντι 725.446 της πρώτης δόσης 2017. Δηλαδή πληρώθηκαν επιπλέον 1.819 οικογένειες.

banner-orizontio

Στόχος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων είναι η καταβολή της κάθε δίμηνης δόσης του επιδόματος να γίνεται το αργότερο σε ημερομηνία μέχρι στις 25 για κάθε δεύτερο μήνα (Π.χ α’ δόση τέλη Μαρτίου, β’ δόση τέλη Μαΐου κ.ο.κ).

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας το 2018 είναι έτος αφιερωμένο στο παιδί. Το σύνολο των 315 εκατ. ευρώ, που εξοικονομήθηκαν από τις δαπάνες των υπουργείων αποδίδεται στο παιδί, μοιράζεται ως εξής: 260 εκατ. ευρώ για τα οικογενειακά επιδόματα που αυξάνουν κατά 40% τον συνολικό προϋπολογισμό, 40 εκατ. ευρώ για τα σχολικά γεύματα και 15 εκατ. ευρώ για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ήδη με την πρώτη πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού, αποδεικνύονται στην πράξη οι σημαντικές αυξήσεις, που φτάνουν έως και 110% του οικογενειακού επιδόματος για το 92% των δικαιούχων οικογενειών.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

spring summer collection banne2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *