Εποχική-Αντιδραστική Τριχόπτωση: Μην τα χάνετε!

trixoptosi-1-1

Με όπλο μια ολοκληρωμένη θεραπεία, μπορείτε να αντιστρέψετε την κατάσταση

Πολλοί γυναίκες και άνδρες παρουσιάζουν συχνά απώλεια μαλλιών, χωρίς αυτό να υποδηλώνει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, και το κυριότερο χωρίς να είναι μη αναστρέψιμο. Η εποχική τριχόπτωση δεν είναι κληρονομική για αυτό η αντιμετώπισή της μπορεί να είναι απόλυτα επιτυχημένη. Αρκεί να την αναγνωρίσουμε και να ξεκινήσουμε άμεσα τη θεραπεία για την τριχόπτωση.

BANNER PALETTINO SALE

Η τριχόπτωση οφείλεται στη διαταραχή του ομαλού ρυθμού απώλειας τριχών. Τι σημαίνει, όμως, «φυσιολογικός ρυθμός απώλειας τριχών»;  Κάθε τρίχα ζει φυσιολογικά στο κεφάλι μας από 2 έως 6 χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα περνάει από δύο βασικές φάσεις. Την αναγενή και την τελογενή. Στην πρώτη φάση αναπτύσσεται η τρίχα (είτε κουρευόμαστε είτε όχι), ενώ στη δεύτερη πέφτει. Τυπικά το περίπου 90% των τριχών βρίσκεται στην αναγενή φάση και μόνο το 10% στην τελογενή. Κάπως, έτσι το να χάνουμε καθημερινά περί τις 50 με 100 τρίχες είναι φυσιολογικό φαινόμενο. Όταν αυτή η ισορροπία διαταραχθεί αρχίζει η αραίωση και η τριχόπτωση καθίσταται εμφανής. Εκτός της κληρονομικότητας οι λόγοι που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο είναι αρκετοί:

Στρες: Οι εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, η ανεργία, ένας χωρισμός ή η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η κατάθλιψη, μια εξαιρετικά πιεστική καθημερινότητα σε ανθυγιεινές συνθήκες, είναι καταστάσεις που μπορούν να γεράσουν τις τρίχες των μαλλιών πρόωρα και τελικά να τις ρίξουν. Η τριχόπτωση έρχεται εδώ ως αντίδραση του οργανισμού, ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Άνοιξη – Φθινόπωρο: Η εποχική τριχόπτωση δεν είναι μύθος. Ισχύει. Γυναίκες και άνδρες φαίνεται να χάνουν περισσότερες τρίχες από το φυσιολογικό στα μέσα του φθινοπώρου, απόρροια της καλοκαιρινής ζέστης και της ηλιακής ακτινοβολίας. Δευτερευόντως, αυτό το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και την άνοιξη λόγω ορμονικών αλλαγών, που οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και μπορεί κατά περίπτωση να είναι πιο έντονο.

Ορμόνες: Όταν έχει απορρυθμιστεί η λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα (έχει σταματήσει λ.χ. την αγωγή ο ασθενής), τότε μπορεί να εμφανιστεί τριχόπτωση ακόμη και σε γυναίκες με εξαιρετικά πυκνό μαλλί. Συναφές με αυτό είναι και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, που ενώ προκαλεί τριχοφυΐα στο πρόσωπο, αραιώνει τα μαλλιά.

Διατροφή: Αυστηρές δίαιτες και κακή οργάνωση της καθημερινής διατροφής μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις σε βιταμίνες (π.χ. χαμηλά επίπεδα βιταμινών Β), αμινοξέα και μέταλλα, κάτι που μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα των μαλλιών, να αδυνατίσει την τρίχα και τελικά να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Η έλλειψη σιδήρου για παράδειγμα και η αναιμία, ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

BANNER PALETTINO SALE

Θεραπείες: Παρότι σπάνιες, αρκετά φάρμακα έχουν παρενέργειες στο τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας τριχόπτωση. Αντισυλληπτικά, ψυχοφάρμακα, σκευάσματα για ρευματικές παθήσεις, μπορούν να προκαλέσουν μικρού βαθμού παροδική τριχόπτωση, που συνήθως σταματάει όταν σταματάει και η λήψη του φαρμάκου. Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες επίσης προκαλούν έντονη πτώση μαλλιών.

Όποια και αν είναι η αιτία της παροδικής τριχόπτωσης, μπορούμε να την ξεπεράσουμε γρήγορα και να δώσουμε στα μαλλιά μας ένα εντυπωσιακό φυσικό αποτέλεσμα. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, πρέπει να ακολουθήσουμε μια συνολική δέσμη ενεργειών. Πρώτα όμως πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν κάνουμε κάτι λάθος στην καθημερινότητα. Ιδού πέντε βασικά προαπαιτούμενα πριν από οτιδήποτε άλλο.

Ξεκινώντας από ένα πλούσιο συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να είστε σίγουροι ότι τα μαλλιά σας παίρνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να αναπτυχθούν. Θειούχα αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητα για να εξυγιανθεί το τριχωτό της κεφαλής, να αυξηθεί η μικροκυκλοφορία και να δυναμώσει η τρίχα. Δύο με τρεις μήνες αγωγή και επανάληψη κατά περιόδους -όποτε χρειάζεται ο οργανισμός- είναι η συνήθης σύσταση.

BANNER PALETTINO SALE
Ένα εξειδικευμένο απαλό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης πάντα χρειάζεται, με τη σημείωση ότι είναι καλύτερο να επιλέξετε με βάση το φύλο σας (για άνδρες ή για γυναίκες), καθότι τα δύο φύλα διαφέρουν ως προς τις ανάγκες. Από εκεί και πέρα, τη δύσκολη δουλειά αναλαμβάνουν αμπούλες και λοσιόν για την τριχόπτωση, αγκιστρώνουν την τρίχα και της παρέχουν τροφή για να αναπτυχθεί. Εμπλουτίστε την αγωγή από καιρό εις καιρόν με μια μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης και μετά από περίπου ένα μήνα, θα παρατηρήσετε και εσείς και οι άλλοι τα πρώτα αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Στο τέλος του τριμήνου η εποχική τριχόπτωση όχι μόνο θα είναι παρελθόν, αλλά τα μαλλιά σας θα βρίσκονται και σε καλύτερο σημείο από ότι ήταν πριν την τριχόπτωση.

ygeiamou.gr

Palettino ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ VERDE ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2021 . Γυναικεία τσάντα Verde 16-0005696, από δερματίνη. Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *