«Ετοιμάζω ταξίδι»: Έντεκα απαραίτητα βήματα πριν φύγετε από το σπίτι

70b9dc8a39b347df1f02ba3ba4e06c8c_XL

Είστε έτοιμοι με τη βαλίτσα ανά χείρας για να ξεκινήσετε τη νέα σας περιπέτεια.

Πριν περάσετε όμως το κατώφλι του σπιτιού σας, αυτά είναι τα 11 βήματα που πρέπει να κάνετε για να μην στραβώσει το ταξίδι πριν καλά-καλά ξεκινήσει.

1. Η λίστα σώζει

Πριν ξεκινήσετε το μακρινό σας ταξίδι για νέες περιπέτειες είναι βασικό να συντάξετε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε. Αν δεν το κάνετε κινδυνεύετε να κυριευτείτε από το ενοχλητικό αίσθημα του «κάτι ξέχασα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τι». Αντίθετα ο έλεγχος της λίστας λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι σας διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό από δυσάρεστες εκπλήξεις.

2. Τι καιρό θα κάνει;

Ο έλεγχος εδώ θα πρέπει να είναι διπλός. Τόσο για την αφετηρία του ταξιδιού ώστε να υπολογίσετε τυχόν καθυστερήσεις στην προσέγγιση π.χ. του λιμανιού ή του αεροδρομίου όσο – κυρίως – για την κατάληξή του. Αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία να προσαρμόσετε τις αποσκευές σας και να προσθέσετε μια ομπρέλα, ένα πουλόβερ ή ένα ζευγάρι γάντια.

3. Ελέγξτε ότι η πτήση θα πραγματοποιηθεί

Πριν ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού σας για να φύγετε για το αεροδρόμιο κάντε έναν έλεγχο για το αν η πτήση θα πραγματοποιηθεί την ώρα που γράφει το εισιτήριό σας ή αν θα έχει καθυστέρηση. Κανείς δεν πέρασε καλά περιμένοντας περισσότερο του κανονικού την απογείωση.

4. Σε κανέναν δεν αρέσει όταν τελειώνει η μπαταρία

Μια ή δύο ημέρες πριν το ταξίδι ξεκινήστε να φορτίζετε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που θα πάρετε μαζί σας. Επειδή όμως το κινητό, το tablet, ακόμα και τη φωτογραφική μηχανή, τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, έστω και μια ώρα στην πρίζα λίγο πριν την έναρξη του ταξιδιού μπορεί να αποδεχθεί σωτήρια για τη στιγμή εκείνη που θα θελήσετε να κάνετε ένα τηλέφωνο, να απαθανατίσετε μια εικόνα ή να… τελειώσετε μια πίστα περιμένοντας να φτάσετε στον προορισμό σας.

*Συμβουλή-μπόνους: Κατεβάστε και μια ταινία ή μια σειρά μέσω του wi-fi του σπιτιού σας, σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο σε ένα ανοιχτό και δημόσιο wi-fi.


       Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.


5. Βγάλτε τις πρίζες

Ενώ θα φορτίζετε την ύστατη στιγμή τις φορητές ηλεκτρικές σας συσκευές μπορείτε ταυτόχρονα – και ειδικά σε περιπτώσεις πολυήμερης απουσίας – να βγάζετε από την πρίζα την τηλεόραση, τον υπολογιστή και την παιχνιδομηχανή. Κι αυτό για δύο λόγους: α. έτσι τις προστατεύετε σε περίπτωση πτώσης της τάσης και β. μειώνετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ (κάθε συσκευή ακόμα και σε κατάσταση αδράνειας «τρώει» ρεύμα).

6. Ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα πήρατε;

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά τέσσερις και πέντε φορές να τσεκάρετε αν έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας, το διαβατήριο σας (για ταξίδια στο εξωτερικό) και το δίπλωμα οδήγησης. Βάλτε όλα τα έγγραφα στην τσάντα που θα έχετε πάντα μαζί σας και ποτέ στις αποσκευές που είτε θα έχετε στο πορτ-μπαγκάζ ή θα παραδώσετε στο γκισέ του αεροδρομίου. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σας τα ζητήσουν.

7. Τσεκάρετε το e-mail σας

Τη σήμερον ημέρα που οι περισσότερες κρατήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, ηλεκτρονικά θα σας έρθει και η ειδοποίηση για τυχόν αλλαγές στις κρατήσεις από το ξενοδοχείο ή το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτου. Οπότε ένας έλεγχος στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία όσο είστε σπίτι όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι πιο αξιόπιστη μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε κάτι έξτρα μαζί σας ή να κάνετε ένα τηλέφωνο που σας γλιτώσει από ταλαιπωρία τις ημέρες της ξεκούρασης.

8. Το νου σας στη διαδρομή

Έργα στο οδόστρωμα, μποτιλιάρισμα της τελευταίας στιγμής, αλλαγή στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Όλα αυτά ξεχωριστά ή σε συνδυασμούς μπορεί να αποτελέσουν την ιδανική «συνταγή» για να χάσετε την πτήση σας ή το δρομολόγιο του πλοίου. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και την κίνηση των ΜΜΜ και υπολογίστε καλύτερα τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να είστε έγκαιρα στο λιμάνι, το αεροδρόμιο ή τον σταθμό των ΚΤΕΛ.

9. Ένα κάτιτις για τον δρόμο

Μια λύση που σας γλιτώνει από χρόνο, χρήμα αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις για τον ουρανίσκο σας. Φτιάξτε ένα σνακ όπως εσείς ακριβώς το θέλετε και ξεγελάστε την πείνα σας μέχρι να τελειώσει το ταξίδι.

10. Πάνω από όλα η υγεία

Τα φάρμακα που σας έχει συστήσει ο γιατρός είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να προνοήσετε, δεν πρέπει να παίζετε με την υγεία σας. Όταν είστε έτοιμοι για αναχώρηση κάντε έναν τελευταίο έλεγχο αφενός ότι έχετε επαρκείς ποσότητες για όλες τις ημέρες του ταξιδιού σας και αφετέρου ότι τα έχετε τοποθετήσει με ασφάλεια στην τσάντα σας.

11.Ξεκινήστε τις φωτογραφίες

Αλλά δεν θα το κάνετε για να έχετε μαζί σας ως «αναμνηστικό» το σπίτι ή το κατοικίδιο ή το αυτοκίνητό σας. Θα το κάνετε για να έχετε μαζί σας μια φωτογραφία των αποσκευών (και τη βαλίτσα και το περιεχόμενό της) και των ταξιδιωτικών εγγράφων σας για την απευκταία περίπτωση που κάτι πάει στραβά και στον προορισμό φτάσετε… εσείς αλλά όχι τα ρούχα σας (σ.σ. μόνο φροντίστε το κινητό σας τηλέφωνο να έχει κωδικό για να τεθεί σε λειτουργία, δεν θα θέλατε τα προσωπικά σας δεδομένα να τα δουν «αδιάκριτα» μάτια).

epixeiro.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *