Εύκολοι κότσοι και πως να τους φτιάξετε!

Η μόδα φέτος το καλοκαίρι προστάζει τα μαλλιά να στέκονται στο… ύψος τους! Μάθετε, λοιπόν, να δημιουργείτε μόνες σας περίτεχνους κότσους, εύκολα και γρήγορα.

Δείτε παρακάτω τρεις παραλλαγές του κλασικού κότσου, που θα κρατήσουν το κεφάλι σας δροσερό και θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Ο ανάποδα πλεγμένος

Ξεκινήστε αναποδογυρίζοντας το κεφάλι και τα μαλλιά και δημιουργώντας μία γαλλική πλεξούδα στη βάση του αυχένα. Πιθανώς στο πρώτο αυτό βήμα να χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιας φίλης. Συνεχίστε το πλέξιμο μέχρι να φτάσετε στις άκρες των μαλλιών και στηρίξτε προσωρινά την πλεξούδα με ένα λαστιχάκι.

Στη συνέχεια πιάστε όλα τα μαλλιά, μαζί με την πλεξούδα, μία ψηλή αλογοουρά. Αφού τη σφίξετε, βγάλτε το λαστιχάκι από την πλεξούδα.

Για να πάρει ύψος ο κότσος σας, διπλώστε τα μαλλιά στη μέση και στερεώστε τα εκεί με ένα τσιμπιδάκι. Συνεχίστε να τυλίγετε τα μαλλιά γύρω-γύρω και να στερεώνετε με τσιμπιδάκια.

Ο κότσος σας θα εντυπωσιάσει τόσο από μπροστά όσο και από πίσω.

Ο ογκώδης

Το μυστικό στη δημιουργία ενός κότσου είναι η θέση του στο κεφάλι. Ο σωστός κότσος θα πρέπει να «κάθεται» ακριβώς στην κορυφή του κεφαλιού και όχι προς τα πίσω. Τα δε μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού θα πρέπει να είναι εντελώς λεία και όλες οι τρίχες θα πρέπει να είναι καλά χτενισμένες και τραβηγμένες προς τα πάνω.

Έτσι, για τον συγκεκριμένο κότσο, τραβήξτε όλα τα μαλλιά προς τα πάνω, έχοντας βεβαιωθεί πως στο πίσω μέρος δεν «πετάει» τίποτα, και δέστε τα με ένα λαστιχάκι.

Για να αποκτήσετε τον όγκο που θέλετε «ξάστε» την αλογοουρά που έχετε πιάσει. Όταν θα έχετε τελειώσει, στρίψτε τα μαλλιά κυκλικά γύρω από το λαστιχάκι της αλογοουράς. Στερεώστε τον κότσο με φουρκέτες για να σταθεί. Ψεκάστε τα μαλλιά με λακ για να «σταθούν» καλά.

Ο αρχιτεκτονικός

Ξεκινήστε δένοντας τα μαλλιά σε αλογοουρά, ψηλά στο κεφάλι. Χωρίστε την αλογοουρά σε δύο μέρη και πλέξτε τα σα να είναι σχοινί –απλά διπλώστε το ένα με το άλλο. Στη συνέχεια, ψεκάστε όλη την «πλεξούδα» με λακ, για να μην «πετούν» τριχούλες.

Στρίψτε την πλεξούδα γύρω από το λαστιχάκι της αλογοουράς και στερεώστε την με φουρκέτες.

mama365.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *