ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ:Τι είναι και ποια τα οφέλη του

Ο ηλεκτροβελονισμός είναι μια πολύ σύγχρονη τεχνική διέγερσης των σημείων βελονισμού που ανακαλύφθηκε το 1967 από Ρώσους ερευνητές και θεωρείται εξέλιξη του κλασικού βελονισμού.

Οι απλές βελόνες που στην περίπτωση του βελονισμού τοποθετούνται στα σημεία του σώματος, αντικαθιστώνται με ειδικά ηλεκτρόδια, τα οποία όμως δεν εισάγονται στο σώμα.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται το τρύπημα με τις βελόνες, και κατά συνέπεια οι τραυματισμοί του δέρματος και οι τοπικοί ερεθισμοί.

Όπως και ο κλασικός βελονισμός, έτσι κι ο ηλεκτροβελονισμός, βασίζεται στα ενεργειακά κανάλια ή μεσημβρινούς, μέσω των οποίων ρέει η ενέργεια μέσα στο σώμα μας.

Σε ειδικά σημεία κατά τη διαδρομή αυτών των καναλιών, τα οποία συνδέουν τα όργανα του ανθρώπινου σώματος μεταξύ τους και με το περιβάλλον, καταλήγουν νεύρα που ενεργοποιούνται με τα ηλεκτρόδια που αναφέρθηκαν.

Έτσι, επιτυγχάνεται εξισορρόπηση του οργανισμού και αρμονία με το περιβάλλον.

Ο ηλεκτροβελονισμός βρίσκει εφαρμογή σε διάφορες παθήσεις, όπως:

-Κεφαλαλγίες

-Αυχενικό σύνδρομο

-Αρθρίτιδες

-Τενοντίτιδες

-Οσφυαλγίες

-Ισχιαλγίες

-Γαστρίτιδες

-Αλλεργίες

-Γυναικολογικά προβλήματα

Επίσης, μπορεί να φανεί χρήσιμος στην αντιμετώπιση βλαβερών συνηθειών, όπως το κάπνισμα, αλλά και στον αθλητικό χώρο, με την ενδυνάμωση των αθλητών.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων στις οποίες απαγορεύεται η χρήση του ηλεκτροβελονισμού, όπως οι έγκυες, τα άτομα με βηματοδότη, τα άτομα με μεταλλικά εμφυτεύματα, τα άτομα που έχουν μολυνθεί από βακτηρίδια και τα άτομα με σκωληκοειδίτιδα.

 

radar.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *