Η δίαιτα του Μανχάταν & χάνεις τα κιλά των γιορτών

Δεν χρειάζεται να παίζεις στο «Sex and the City» για να αποκτήσεις το σώμα της Κάρι Μπράντσο. Η δημοσιογράφος Eileen Daspin μας ξεναγεί στα άδυτα της δίαιτας του Μανχάταν για να χάσεις κιλά όπως οι σταρ του «Gossip Girl».

Δοκίμασε τη δίαιτα Μανχάταν μετά τις γιορτές, συνέχισε να βγαίνεις, να πίνεις και να τρως αλλά χάσε βάρος!

Οι βασικοί κανόνες:

Κάνε τα ψώνια για την μαγειρική σε μικρά καταστήματα: ντελικατέσεν, μπακάλικα, μανάβικα, κρεοπωλεία της γειτονιάς σου. Σπατάλησε χρόνο για να βρεις το πιο μαλακό ελληνικό αβοκάντο, το πιο ζουμερό ρόδι, το καλύτερο κομμάτι κρέατος.

Σταμάτα να τρως λες και κάνεις δίαιτα: οι γυναίκες στο Μανχάταν τρέφονται όχι σαν κορίτσια που βρίσκονται σε δίαιτα αλλά σαν γυναίκες που αγαπούν το καλό φαγητό.

Κάν’ το όπως οι  αδύνατες φίλες σου: στο Μανχάταν οι παρέες και μάλιστα οι γυναικείες παρέες βασιλεύουν. Αν κάνει η κολλητή σου γιόγκα θα κάνεις κι εσύ. Αν εκεί τρέφεται υγιεινά, θα προσπαθήσεις κι εσύ να κάνεις το ίδιο.

Τα κορίτσια στο Μανχάταν δεν μένουν νηστικά: όχι, το να «ψοφήσεις» στην πείνα δεν είναι η καλύτερη τακτική αδυνατίσματος. Στο Μανχάταν τηρείται με ευλάβεια ακόμα και στη δουλειά το διάλειμμα για φαγητό, δεκατιανό, σνακ!

Μην τρως στο πόδι: τα κορίτσια στο Μανχάταν προετοιμάζουν τα γεύματά τους, ακόμα κι όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξοδο σε κάποιο μοδάτο εστιατόριο. Γιατί να φορτωθείς για παράδειγμα με ζάχαρη τον καφέ σου, αφού μπορείς να έχεις στην τσάντα σου το δικό σου γλυκαντικό!

Απόλαυσε το αλκοόλ με μέτρο: αν πίνεις 3 με 4 ποτήρια κρασί ή ένα Κοσμοπόλιταν την εβδομάδα, δεν θα χρειαστεί να βγεις ένα Σαββατόβραδο και να καταναλώσεις το Βόσπορο.

Μπορείς να κλέψεις: η στέρηση, δημιουργεί μεγαλύτερη στέρηση και τούτο το γνωρίζουν καλά τα κορίτσια στο Μανχάταν. Πόσες φορές δεν μοιράστηκε η Κάρι το γλυκό της με τις κολλητές. Όσο περισσότερες το μοιράζονται, τόσο μικρότερο το αμάρτημα.

Δες ένα ενδεικτικό ημερήσιο μενού από τη δίαιτα του Μανχάταν…

Δίαιτα Μανχάταν

Ενδεικτικό μενού

Πρωινό: τσάι ή καφές & Σμούθι (55 γραμμάρια ανανά, 55 γραμμάρια βατόμουρα, 125 γραμμμάρια γιαούρτι στραγγιστό ή επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση βανίλια)

Δεκατιανό: 1 μικρό μπέιγκελ (ή μισό κουλούρι Θεσσαλονίκης) με μια κουταλιά τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά

Πρώτο γεύμα: 90 γραμμάρια κους κους και 10 ανάλατα φιστίκια

Δεύτερο γεύμα: 1 μεγάλη αραβική πίτα ολικής άλεσης γεμιστή με μαρούλι, με τόνο σε νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα Light, άνηθο, 2 κουταλάκια κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Σνακ για μετά τη γυμναστική: 10 τσιπς τορτίγια ολικής άλεσης (σπάσε μια μεγάλη τορτίγια σε κομμάτια και πέρασέ την από το φούρνο για λίγα λεπτά) συνοδευόμενη με σάλτσα ντομάτας (ντομάτα σε κομματάκια, 1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι).

Δείπνο: 1 κομμάτι κιμαδόπιτα με πράσινη σαλάτα

Βραδινό σνακ: 1 αχλάδι κομμένο μέσα σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. 1 Κουταλάκι στραγγιστό γιαούρτι.

SHAPE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *